Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-voorman No Surrender ontkent afpersingen

Oud-voorman No Surrender ontkent afpersingen

GRONINGEN (ANP) - Henk Kuipers ontkent dat hij tussen 2014 en 2017 mensen heeft afgeperst. Dat zei de oud-voorman van motorclub No Surrender dinsdag in de rechtbank in Groningen, waar hij terechtstaat voor zeker tien afpersingen, diefstal en het leiden van een criminele organisatie.

Het Openbaar Ministerie denkt dat Kuipers bij een aantal afpersingen samenwerkte met een zakenman uit Sneek. Deze ondernemer had financiële geschillen met zakenrelaties. Justitie baseert zich onder meer op afgeluisterde telefoongesprekken.

Kuipers verklaarde contact te hebben gehad met zakenrelaties van de ondernemer, die hij destijds "mijn broer" noemde. Maar van bedreiging en incasso was geen sprake, aldus Kuipers. "Ik heb geen dubbeltje gehad." Kuipers kon zich niet alles meer herinneren. "Ik dronk toen drie flessen whisky per dag." De ondernemer is in september gehoord door de rechtbank. Hij had Kuipers gevraagd de zakenrelaties te bellen omdat het inschakelen van advocaten op niks was uitgelopen. Kuipers moest hen "fatsoenlijk" benaderen. "Ik ben rap van tong en kan goed een gesprek leiden", reageerde Kuipers.

Mishandeling

Bij andere afpersingen zouden de slachtoffers leden zijn die uit de club waren gezet. Bij deze zogeheten bad standings was volgens het OM sprake van mishandeling. De rechtbank liet een afgeluisterd gesprek in het clubhuis van No Surrender in Emmen horen. Kuipers gaat daarin verbaal tekeer tegen een man. Het OM denkt ook te horen dat deze persoon een klap krijgt. "Ik heb hem vermanend toegesproken", reageerde Kuipers. "Hij had zich misdragen. Maar ik heb zeker niet geslagen."

Kuipers probeerde dinsdag de zitting uit te stellen. Kuipers heeft een navelbreuk en voelde zich niet fit genoeg. De rechters lieten de zaak doorgaan, waarop Kuipers vergeefs probeerde andere rechters te krijgen en daarna een beroep deed op zijn zwijgrecht. Daar kwam hij later op terug.

Het proces gaat 11 februari verder.

Meer uit Binnenland

Joost Klein bedankt publiek Freshtival voor liefde

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein heeft zondag in Enschede de bezoekers van het festival Freshtival bedankt voor hun "liefde". Hij deed dat ongeveer vijftien minuten nadat hij zijn show op het muziekevenement was begonnen. Het was zijn eerste optreden na zijn diskwalificatie bij het Eurovisie Songfestival in Zweden.

6 uur geleden
Blikseminslagen zorgen voor problemen op het spoor

EMMEN (ANP) - Op verschillende plekken hebben blikseminslagen zondagavond voor problemen op het spoor gezorgd. Zo werd een boom naast het spoor bij het Drentse Emmen getroffen door de bliksem. Dit zorgde volgens spoorbeheerder ProRail voor een "onveilige situatie".

9 uur geleden
Waterschap verwacht geen problemen Limburgse beken en rivieren

MAASTRICHT (ANP) - Het Waterschap Limburg voorziet voorlopig geen problemen in de zuidelijke wateren. "De Limburgse beken en rivieren hebben de afgelopen dagen veel water verwerkt. De afvoeren van onze beken en rivieren zijn weer normaal."

12 uur geleden
Buitenlandse militair zwaargewond geraakt bij parachutesprong

DE KOOG (ANP) - Een militair uit het buitenland is zondagmiddag zwaargewond geraakt tijdens een verkeerd afgelopen parachutesprong op Texel, meldt de Koninklijke Marechaussee. Onbekend is nog uit welk land de militair precies komt en of het hier ging om een oefening of een recreatieve sprong.

13 uur geleden
Code geel in oosten en zuiden om onweersbuien met veel regen

DE BILT (ANP) - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk leiden tot wateroverlast.

21 uur geleden
Joost Klein voor het eerst sinds songfestival weer op het podium

ENSCHEDE (ANP) - Joost Klein staat zondag voor het eerst sinds alle gebeurtenissen tijdens het Eurovisie Songfestival in Zweden op het podium. De 26-jarige artiest beklimt op evenementenlocatie het Rutbeek in Enschede een van de podia van het meerdaagse Freshtival Weekend.

1 dag geleden
Drie gewonden bij brand aan Hillevliet in Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Bij een uitslaande brand in een woning aan de Hillevliet in Rotterdam zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt, waarvan één ernstig. Het gaat om twee personen die in het brandende pand waren en een brandweerman. Deze laatste raakte lichtgewond, maar werd net als de twee bewoners naar het ziekenhuis gebracht, voor controle.

1 dag geleden