Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-voorman No-Surrender niet bij proces wegens hernia

Oud-voorman No-Surrender niet bij proces wegens hernia

GRONINGEN (ANP) - Het strafproces tegen Henk Kuipers dreigt opnieuw stil te komen liggen. Maandag zou er een herstart worden gemaakt, maar de voormalig No Surrender-voorman, tegen wie twee zaken lopen, zit met een buikhernia thuis.

Voor het proces zijn drie dagen uitgetrokken. Op doktersadvies verscheen Kuipers maandag niet in de rechtbank in Groningen. Zijn advocaat las bij aanvang van de zitting een verklaring voor. Een afspraak met een chirurg in januari 2020 is verplaatst naar 18 december. "Mijn cliënt heeft zoveel mogelijk rust nodig, platliggen", zei de raadsman. Hij vroeg om aanhouding van de zaak.

Beide zaken zouden afgelopen zomer al behandeld worden. Toen werden ze uitgesteld omdat Kuipers' advocaat ziek in het buitenland zat. Het voorarrest van Kuipers werd begin dit jaar geschorst op voorwaarde dat hij aanwezig is bij zittingen. Het Openbaar Ministerie (OM) wilde daarom aanvullende medische informatie hebben.

Onmacht

Aan het einde van de ochtend liet de advocaat weten dat het medisch dossier van Kuipers pas om 16.00 uur beschikbaar is. De raadsman vindt het "belachelijk" dat het OM vraagtekens plaatst. "Het is geen onwil, maar onmacht." De medische toestand van Kuipers zou volgens hem verslechterd zijn. "Hij zit nu bij de eerste hulp."

Het OM zag Kuipers graag alsnog in de rechtbank verschijnen, uiterlijk om 13.15 uur. Anders zou de schorsing van de voorlopige hechtenis moeten worden opgegeven. De rechtbank wil echter eerst wachten op de medische onderbouwing en neemt om 16.00 uur een beslissing over de voortzetting van het proces.

Kuipers wordt samen met Klaas Otto, Rico R. en Theo ten V. verdacht van het leiden van een criminele organisatie. Hij wordt ook vervolgd voor onder meer poging tot afpersing, mishandeling en diefstal met geweld.

Meer uit Binnenland

Joost Klein niet bij Europaparty in Leeuwarden zaterdagavond

LEEUWARDEN (ANP) - Joost Klein is zaterdagavond niet bij de Europaparty in Leeuwarden. Dat meldt de organisatie van het feest. Het feest gaat ondanks de diskwalificatie van Joost Klein wel gewoon door.

23 minuten geleden
Pro-Palestijnse mars eindigt op het Museumplein in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - De pro-Palestijnse mars ter nagedachtenis van 76 jaar Nakba, ofwel catastrofe, is rond 16.30 uur aangekomen op het Museumplein in Amsterdam. Een deel van de demonstranten vertrekt. Anderen luisteren op het plein naar muziek en zwaaien met Palestijnse vlaggen. Ook worden er leuzen geroepen.

25 minuten geleden
UvA schat schade pro-Palestijnse protesten op 1,5 miljoen euro

AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam (UvA) schat dat de pro-Palestijnse demonstraties van deze week 1,5 miljoen euro aan schade hebben aangericht. Schade die is ontstaan aan eigendommen van de gemeente en bij bedrijven of particulieren is niet in deze schatting meegenomen, aldus de universiteit.

41 minuten geleden
Duizenden lopen mee in pro-Palestijnse mars door Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Duizenden mensen hebben zich aangesloten bij een mars door de binnenstad van Amsterdam ter gelegenheid van de herdenking van de Nakba, ofwel de catastrofe. Op deze dag wordt herdacht dat in 1948 na het ontstaan van de staat Israël honderdduizenden Palestijnen werden verdreven of op de vlucht sloegen.

1 uur geleden
Ierse songfestivalinzending mist laatste finalerepetitie

MALMÖ (ANP) - De Ierse songfestivalinzending Bambie Thug heeft zaterdag de laatste finalerepetitie van het Eurovisie Songfestival gemist. De artiest spreekt op sociale media van een "situatie" bij de vlaggenparade, de traditionele opening van het evenement.

2 uur geleden
Extra hekken geplaatst bij hotel songfestival in Malmö

MALMÖ (ANP) - Voor het Clarion Hotel Malmö Live, waar zeventien delegaties van het Eurovisie Songfestival verblijven, zijn zaterdag aan het begin van de middag extra hekken neergezet. Voor het hotel hebben zich tientallen Nederlandse en internationale journalisten verzameld.

2 uur geleden
Volgorde finale blijft hetzelfde, geen lied op plek Joost Klein

MALMÖ (ANP) - De volgorde van de acts tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival blijft hetzelfde. Dat meldt de organisatie. Op plek 5, de plek van de gediskwalificeerde Joost Klein, is geen lied te horen.

2 uur geleden