Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-voetballer en tv-presentator Frank Kramer overleden

Oud-voetballer en tv-presentator Frank Kramer overleden

AMSTERDAM (ANP) - Oud-voetballer, tv-presentator en sportcommentator Frank Kramer is op 73-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Philip Kooke, schrijver van zijn biografie. De markante Kramer liet nog een boodschap achter: "Mensen, het was mooi. U wordt allemaal hartelijk bedankt." Kramer was al enige tijd ziek.

Zijn voetballoopbaan voerde Kramer onder meer langs FC Amsterdam, Volendam, Haarlem, MVV en Telstar. Hij was een grillige aanvaller. Later werd hij onder meer presentator van spelshows als Hints en Boggle. Tot twee jaar geleden was hij actief als commentator bij Eurosport.

Kramer gold als een buitenbeentje, een voetballer die in een oude Eend (2CV) naar de trainingen kwam en nog tijdens zijn voetballoopbaan een hit scoorde met de groep Full House. Met de cover 'Standing on the inside' werd de tweede plaats in de Top 40 bereikt. Hij was opgeleid tot leraar Duits en ook nog enige tijd werkzaam als steward.

Memorabel afscheid

Nadat hij was gestopt als voetballer werd hij presentator van AVRO's Sportpanorama. Toen hij door die omroep werd afgedankt - zijn losse manier van presenteren werd niet gewaardeerd - vertelde hij in de laatste uitzending dat het vooral het gebrek aan humor was bij de leiding waarom hij moest vertrekken. Halverwege zijn betoog werd de eindtune ingezet. Kramer vervolgde zijn tv-loopbaan bij de KRO met de Frank Kramer Show, het presenteren van Hints en later Boggle.

Ook zijn afscheid bij Eurosport, na 24 jaar, werd memorabel. Zijn laatste wedstrijd moest hij becommentariëren middenin de nacht. Het betrof een duel uit de Amerikaanse competitie MLS en de beledigde Kramer negeerde in zijn commentaar de wedstrijd volledig. Slechts één keer noemde Kramer de naam van een speler. Dat gebeurde na de 1-0. "Dit is weer die Martínez, die heeft de onhebbelijke gewoonte om altijd als ik aan het woord ben te scoren." Verder vulde hij de tijd met anekdotes, gedichten, liedjes en analyses over onder meer de effectenbeurs.

Een jaar geleden verscheen zijn biografie, 'Eeuwig op de vlucht', geschreven door NOS-sportcommentator Kooke.

Meer uit Voetbal

Inter mist Dumfries en De Vrij door spierblessures

MILAAN (ANP) - Stefan de Vrij en Denzel Dumfries komen voorlopig niet in actie voor hun club Internazionale. De club uit de Serie A meldt dat beide Oranje-internationals kampen met spierblessures.

53 minuten geleden
Van 't Schip verwacht pittige minuten bij uitspelen duel met RKC

AMSTERDAM (ANP) - Ajax-trainer John van 't Schip heeft zijn spelers voorbereid op een hectische slotfase van de uitwedstrijd tegen RKC. Dat duel werd in september in de 84e minuut gestaakt na een hoofdblessure bij RKC-doelman Etienne Vaessen. Ajax leidde op dat moment met 3-2.

1 uur geleden
Vier jaar cel geëist voor 'haatmisdrijf' tegen Vinícius

MADRID (ANP) - Tegen vier mannen die in januari een pop aan een brug ophingen die Real Madrid-aanvaller Vinícius Júnior moest voorstellen is een gevangenisstraf van vier jaar geëist. De pop, gehuld in het shirt van de Braziliaanse international, hing in een strop aan een brug dicht bij het trainingscentrum van Real Madrid, een daad van fans van Atlético Madrid. Ook hing er een spandoek met de tekst 'Madrid haat Real'.

1 uur geleden
Griekse arbiters weigeren te fluiten uit angst voor veiligheid

ATHENE (ANP) - Griekse scheidsrechters, grensrechters en andere officials weigeren nog langer wedstrijden uit de nationale competitie (Super League) te leiden. Ze vrezen voor hun veiligheid.

1 uur geleden
Martens stijgt naar tweede plek op lijst met recordinternationals

TILBURG (ANP) - Aanvalster Lieke Martens stijgt door haar basisplaats tegen België naar de gedeelde tweede plek op de lijst van recordinternationals van de Nederlandse voetbalsters. De 30-jarige Limburgse speelt haar 156e interland, waarmee ze oud-international Annemieke Kiesel-Griffioen (actief tussen 1995 en 2011) evenaart. Aanvoerster Sherida Spitse (33) scherpt haar recordaantal interlands verder aan met haar 227e optreden.

1 uur geleden
Groenen ontbreekt bij Oranjevrouwen in cruciaal duel met België

TILBURG (ANP) - Middenveldster Jackie Groenen is niet fit genoeg om te spelen voor Oranje in het cruciale Nations League-duel met België in Tilburg (20.45 uur). Sherida Spitse, Dominique Janssen, Victoria Pelova en Daniëlle van de Donk vielen vrijdag in het verloren uitduel met Engeland (3-2) ook geblesseerd uit, maar zij staan wel aan de aftrap.

2 uur geleden
Barcelona-doelman Ter Stegen laat zich opereren aan rug

BARCELONA (ANP/AFP) - FC Barcelona-doelman Marc-André ter Stegen laat zich opereren aan zijn rug. Dat heeft zijn club bevestigd, zonder een termijn te plakken op zijn herstel. Spaanse media houden het erop dat de Duitser zo'n twee maanden nodig heeft om te herstellen.

2 uur geleden