Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-vicepresident Ecuador 'nam overdosis medicijnen' in cel

Oud-vicepresident Ecuador 'nam overdosis medicijnen' in cel

QUITO (ANP/RTR) - Voormalig vicepresident van Ecuador Jorge Glas, die vrijdag werd gearresteerd, is maandag in het ziekenhuis opgenomen. Mogelijk kreeg hij een overdosis medicijnen binnen, melden Ecuadoraanse media. De gevangenisautoriteit SNAI zegt dat hij onwel werd omdat hij eten weigerde.

Mexico verleende vrijdag politiek asiel aan Glas, die werd aangeklaagd voor fraude. Enkele uren later bestormden commandotroepen de ambassade en arresteerden Glas, een actie die fel is bekritiseerd door andere Latijns-Amerikaanse landen.

Later werd Glas bewusteloos aangetroffen in zijn cel in de stad Guayaquil, bericht nieuwssite Primicias op basis van een politierapport. Daarop werd hij meteen naar een militair ziekenhuis overgebracht. Zijn toestand is inmiddels stabiel, heeft SNAI in een verklaring laten weten.

Glas zou een overdosis medicijnen, waaronder antidepressiva en kalmeermiddelen, hebben ingenomen, klinkt in dat politierapport. Die zou hij met toestemming van de gevangenisadministratie hebben gekregen.

Oud-president Rafael Correa, partijgenoot van Glas, reageerde op X: "Dit is wat ik vreesde. De schurken zullen aan het vieren zijn." De advocaten van Glas melden dat hun cliënt "misbruiken en mensenrechtenschendingen" heeft ondergaan. Zij hebben Glas nog niet mogen bezoeken en volgens hen is zijn leven in gevaar.

Meer uit Buitenland

Politico: Netanyahu wil Trump zien in VS

WASHINGTON (ANP) - De Israëlische president Benjamin Netanyahu wil tijdens zijn bezoek aan de Verenigde Staten deze week ook de Amerikaanse oud-president Donald Trump spreken. Dat meldt Politico op basis van bronnen, die zeggen dat medewerkers van Netanyahu hierover contact hebben met het team van Trump.

10 minuten geleden
Hoofd Secret Service biedt Trump excuses aan om aanslag

WASHINGTON (ANP) - Het hoofd van de Amerikaanse Secret Service, Kimberly Cheatle, heeft haar excuses aangeboden aan oud-president Donald Trump na de mislukte moordaanslag op hem tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Pennsylvania. Dit zei Cheatle tijdens haar ondervraging in het Huis van Afgevaardigden door de commissie die toezicht houdt op de geheime dienst.

1 uur geleden
Macron vindt dat Biden moed toont met terugtrekking

PARIJS (ANP/AFP) - De Franse president Emmanuel Macron vindt dat de Amerikaanse president Joe Biden "moed en plichtsbesef" heeft getoond door uit de verkiezingsrace te stappen. Dat heeft hij geschreven in een brief aan zijn Amerikaanse ambtgenoot. Het Élysée heeft delen van de brief gepubliceerd.

1 uur geleden
Pelosi steunt Harris als nieuwe presidentskandidaat

WASHINGTON (ANP) - De prominente Democraat Nancy Pelosi steunt vicepresident Kamala Harris in haar poging de nieuwe presidentskandidaat te worden. "Ik heb er het volste vertrouwen in dat zij ons in november naar de overwinning zal leiden", aldus de oud-voorzitter van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden.

1 uur geleden
Volgende EU-buitenlandvergadering in Brussel, niet in Boedapest

BRUSSEL (ANP) - EU-buitenlandchef Josep Borrell plant de volgende vergadering van de EU-ministers van Buitenlandse Zaken in augustus in Brussel. Daarmee haalt hij een streep door een geplande vergadering van Hongarije in Boedapest. Dat heeft Borrell aangekondigd na afloop van de EU-buitenlandvergadering van maandag.

2 uur geleden
Harris prijst Biden in eerste optreden na verkiezingsexit

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris heeft president Joe Biden geroemd om zijn nalatenschap, in haar eerste publieke optreden sinds Biden zondag bekendmaakte niet langer mee te doen aan de verkiezingen. "Zijn nalatenschap van prestaties is ongeëvenaard in de moderne geschiedenis", zei ze.

3 uur geleden
Pence over terugtrekking Biden: juiste beslissing

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence zegt dat Joe Biden "de juiste beslissing" voor de Verenigde Staten heeft genomen door zich terug te trekken uit de verkiezingsrace. Daarmee heeft hij de belangen van het land boven die van zichzelf gesteld, aldus de Republikein op X.

4 uur geleden