Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-turnster Witjes noemt vrijspraak Wevers 'lachwekkend'

Oud-turnster Witjes noemt vrijspraak Wevers 'lachwekkend'

AMSTERDAM (ANP) - Oud-turnster Petra Witjes noemt het vonnis van de beroepscommissie van het Instituut Sportrechtspraak (ISR) in de zaak Vincent Wevers triest en 'lachwekkend'. De turncoach werd in hoger beroep vrijgesproken van grensoverschrijdend gedrag.

"Het komt erop neer dat er opnieuw niet op inhoud is beoordeeld, kennelijk staan vooral procedurele zaken voorop. Met andere woorden; in mijn ogen is de hele zaak voor niets geweest", zegt Witjes. "Waarom is zowel het ISR als de KNGU nalatig geweest met betrekking tot het feit dat beschuldigingen voor 2011 blijkbaar niet beoordeeld kunnen worden, omdat de KNGU toen nog geen lid was van het ISR? Dit wisten ze van tevoren toch ook al?"

De oud-turnster liet zich al vanaf het begin van de zaak, die sinds de zomer van 2020 bij het ISR ligt, kritisch uit over de handelwijze van het instituut. "Wéér komen we terug bij de vraag die ik 2,5 jaar geleden al stelde: kan het ISR deze zaak wel aan, weten jullie wel wat jullie aan het doen zijn? Weer blijkt dat ze maar wat deden en de kaders van hun eigen werk niet duidelijk hadden. Daarbij zegt het denk ik al genoeg dat er maandenlang geen communicatie is geweest in deze zaak en er plotseling zonder aankondiging een uitspraak op de mail gegooid wordt."

Juridisch steekspel

"Er is een juridisch steekspel over onze hoofden gespeeld, zonder te beseffen dat het over mensenlevens gaat", vervolgt Witjes. "Ondanks de noodkreten bleven ze doorgaan voor eigen belang en zijn de slachtoffers volledig buitenspel gezet. Ik heb zelf een jaar geleden de controle teruggepakt door voor mezelf deze zaak te laten voor wat het is. Ik kan blijven roepen en waarschuwen, maar als de oren en ogen niet geopend zijn, heeft het geen nut. Achteraf blijkt maar weer dat ons dit allemaal bespaard had kunnen blijven", zegt Witjes.

Wevers werd mei vorig jaar door de tuchtcommissie al vrijgesproken. De aanklager van het ISR en gymnastiekunie KNGU gingen tegen die uitspraak in beroep. In dat beroep werd Wevers opnieuw vrijgesproken.

Meer uit Sport

Tennisster Rybakina snel klaar, Rus mogelijk volgende opponent

PARIJS (ANP) - Tennisster Elena Rybakina heeft in de eerste ronde van Roland Garros eenvoudig afgerekend met de Belgische Greet Minnen. De Kazachse nummer 4 van de wereld won binnen vijf kwartier van de speelster uit Turnhout: 6-2 6-3.

15 minuten geleden
Atletiekploeg met boegbeeld Bol, maar zonder Hassan naar EK

ARNHEM (ANP) - De Nederlandse atletiekploeg gaat met topatleten Femke Bol, Lieke Klaver en Nadine Visser naar de EK in Rome. Tweevoudig olympisch kampioene Sifan Hassan slaat de EK over. Voor de Europese kampioenschappen, die van 7 tot en met 12 juni plaatsvinden, zijn 59 atleten geselecteerd, 29 vrouwen en 30 mannen.

53 minuten geleden
Hockeybondscoach Van Ass kiest in Parijs voor keepster Veenendaal

UTRECHT (ANP) - Bondscoach Paul van Ass van de Nederlandse hockeysters kiest op de Olympische Spelen voor keepster Anne Veenendaal. De doelvrouw van Amsterdam krijgt de voorkeur boven Josine Koning van landskampioen Den Bosch. Koning gaat als reservekeepster mee naar Parijs.

2 uur geleden
Tennisster Osaka doet mee aan grastoernooi Rosmalen

ROSMALEN (ANP) - Tennisster Naomi Osaka doet mee aan het grastoernooi van Rosmalen. De viervoudige grandslamkampioene en voormalig nummer een van de wereld maakt haar debuut in Nederland, meldt de organisatie van het Libéma Open dat plaatsvindt van 8 tot en met 16 juni.

2 uur geleden
Trofee voor hockeyer Warmerdam na bijzondere comeback

ARNHEM (ANP) - Hockeyer Dennis Warmerdam heeft de Pahud de Mortanges Trofee gewonnen, een onderscheiding die sportkoepel NOC*NSF uitreikt aan de sporter die zich als een inspirerend voorbeeld heeft opgeworpen.

3 uur geleden
Van de Zandschulp twijfelt over voortzetten tennisloopbaan

PARIJS (ANP) - Botic van de Zandschulp twijfelt erover of hij nog wel door wil als proftennisser. De nummer 102 leed maandag op Roland Garros in de openingsronde een roemloze nederlaag tegen de Italiaan Fabio Fognini. Het werd 6-1 6-1 7-5.

12 uur geleden
Carapaz kan olympische titel wegrit niet verdedigen in Parijs

QUITO (ANP/BELGA) - Richard Carapaz kan zijn olympische titel in de wegrit komende zomer niet verdedigen op de Olympische Spelen in Parijs. Hij is niet opgenomen in de Ecuadoraanse selectie, zo maakte de Ecuadoraanse wielerfederatie FEC maandag bekend. Het land mag slechts één renner selecteren voor Parijs.

12 uur geleden