Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-trainer Leo Beenhakker toch geen lijstduwer 50PLUS Rotterdam

Oud-trainer Leo Beenhakker toch geen lijstduwer 50PLUS Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Oud-voetbaltrainer Leo Beenhakker (79) zal bij de gemeenteraadsverkiezingen van maart in Rotterdam toch geen lijstduwer voor 50PLUS zijn. Lijsttrekker Ellen Verkoelen van de partij bevestigde berichtgeving in Dagblad010 en het AD. Beenhakker "blijft wel meedoen maar wil, om persoonlijke redenen, geen spreekbuis zijn", zo stelt ze.

Op Twitter zei ze "maar ondanks dat deze Feyenoord-gigant wat gas terugneemt zal Beenhakker wel 50PLUS Rotterdam blijven steunen waar hij het maar kan want de boodschap blijft onverminderd voor hem dezelfde: Een nieuw stadion is onwenselijk, behoud De Kuip!"

Eerder deze week werden de namen van Beenhakker en voormalig Feyenoord-voorzitter Jorien van den Herik (78) bekendgemaakt als lijstduwers (nummer 24 en 25 op de lijst). De partij, nu nog met een zetel in de raad, is fel tegen de bouw van een nieuw stadion voor voetbalclub Feyenoord als onderdeel van het grote stadsvernieuwingsproject Feyenoord City. Rond dat nieuwe stadion moet een nieuw stadsdeel verrijzen met een kleine 4000 woningen. 50PLUS wil dat De Kuip, het huidige onderkomen van de club, verbouwd wordt.

Beenhakker heeft net als Van den Herik een achtergrond bij Feyenoord. Hij trainde er de jeugd in de jaren zeventig en won als coach van het eerste elftal met de club de landstitel in 1999. Van den Herik wordt nu de nummer 24 op de lijst.

Meer uit Binnenland

Paard dood door aanrijding trein en trailer in Boxtel

BOXTEL (ANP) - Een paardentrailer is donderdagavond op een spoorwegovergang in Boxtel door een trein geraakt. Daardoor is een van de twee paarden in de trailer om het leven gekomen. De bestuurder van de auto voor de trailer raakte zwaargewond, maakte de politie bekend.

1 uur geleden
Goes wil Cees van den Bos van Urk als burgemeester

GOES (ANP) - De gemeenteraad van Goes wil Cees van den Bos (43) als nieuwe burgemeester. De raad heeft Van den Bos, die nu nog burgervader van Urk is, donderdag voorgedragen. Het is de bedoeling dat hij per 1 februari 2024 wordt benoemd, meldt de gemeente Goes.

2 uur geleden
Veel dak- en thuislozen maken gebruik van winterkoudeopvang

DEN HAAG (ANP) - Dakloze en thuisloze mensen weten de zogeheten winterkoudeopvang in Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag deze week goed te vinden. Vooral in Amsterdam werd veel gebruikgemaakt van de voorziening, die de vier grote steden maandagavond openden om de verwachte lage temperaturen. In de nacht van woensdag op donderdag sliepen in de hoofdstad 303 mensen in de opvang, meer dan de 250 beschikbare plekken. Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat bij ruimtegebrek ook plekken van de reguliere winteropvang kunnen worden gebruikt, die vrijdag officieel opengaat.

3 uur geleden
Opvanglocaties asielzoekers in Assen en Maastricht langer open

DEN HAAG (ANP) - De gemeente Assen en de provincie Limburg houden een opvanglocatie voor asielzoekers langer open. In de voormalige woonboerderij aan de Graswijk in Assen zijn daardoor tot 1 januari 2025 maximaal 45 plekken beschikbaar. In Maastricht blijft de opvang in 't Lab, een bijgebouw van het provinciehuis, voor veertig vluchtelingen nu tot 1 juli 2024 in gebruik.

3 uur geleden
OM eist 17 jaar cel voor misdrijven lid Syrische militie

DEN HAAG (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft maandag zeventien jaar cel geëist tegen de 35-jarige Syriër Mustafa A. voor zijn rol bij de gewelddadige arrestatie van twee mannen in een Palestijns vluchtelingenkamp in Syrië, nabij de noordelijke stad Aleppo, in januari 2013. A. kwam in 2020 als asielzoeker naar Nederland en werd in mei 2022 in zijn woonplaats Kerkrade opgepakt.

6 uur geleden
Rechter: activisten Greenpeace moeten van schip in Grote Oceaan

AMSTERDAM (ANP) - Actievoerders van Greenpeace moeten met "onmiddellijke ingang" een schip in de Grote Oceaan verlaten, waarop zij zich hebben verschanst. Dit heeft de voorzieningenrechter in Amsterdam geoordeeld. Greenpeace voert actie tegen diepzeemijnbouw.

7 uur geleden
Crisisnoodopvang Heumen uit nood langer open, gemeente niet blij

HEUMEN (ANP) - De crisisnoodopvang in Heumen bij Nijmegen blijft twee maanden langer open, omdat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) geen andere plek voor de asielzoekers kan vinden. De gemeente Heumen is, aldus een verklaring, niet blij met deze situatie en heeft haar ongenoegen daarover laten weten aan het COA. Heumen wilde dat de noodopvang voor achthonderd asielzoekers zoals afgesproken op 1 december zou sluiten.

7 uur geleden