Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-Tourwinnaar Thomas verlengt contract bij Ineos met twee jaar

Oud-Tourwinnaar Thomas verlengt contract bij Ineos met twee jaar

LONDEN (ANP) - Voormalig Tourwinnaar Geraint Thomas heeft zijn contract bij Ineos Grenadiers verlengd met twee jaar. De Welshman, in 2018 winnaar van de Ronde van Frankrijk, blijft tot eind 2025 aan de Britse ploeg verbonden.

De 37-jarige Thomas kwam al in 2010 bij het team terecht, dat toen nog Sky heette. Hij heeft in totaal 25 zeges op zijn naam staan. De tweevoudig olympisch kampioen in het baanwielrennen won ook onder meer de E3 Harelbeke (2015), Parijs-Nice (2016), het Critérium du Dauphiné (2018), de Ronde van Romandië (2021) en de Ronde van Zwitserland (2022). In mei van dit jaar greep hij nipt naast de eindzege in de Ronde van Italië. In 2019 eindigde hij in de Tour als tweede achter de Colombiaan Egan Bernal.

"Ik hou nog steeds heel erg van het fietsen en trainen met de jongens, maar mijn hoofd zegt wel dat dit mijn laatste contract is. Hoewel je nooit, nooit moet zeggen", laat Thomas weten op de website van zijn team. "Deze ploeg begrijpt me en, belangrijker, weet wat ervoor nodig is om succes te hebben."

Meer uit Sport

Griekspoor schrok van uitspraken Van de Zandschulp en wil helpen

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor is geschrokken van de uitspraken van Botic van de Zandschulp, die maandagavond aangaf te twijfelen over het voortzetten van zijn tennisloopbaan. Griekspoor is bereid zijn teamgenoot uit het Daviscup-team te helpen.

5 minuten geleden
Djokovic voelt zich op Roland Garros beter dan afgelopen weken

PARIJS (ANP/AFP) - Novak Djokovic voelt zich op Roland Garros in de jacht op zijn 25e grandslamtitel beter dan de afgelopen weken. Dat zei de 37-jarige Serviër na zijn zege in de eerste ronde op de Fransman Pierre-Hugues Herbert, die met een wildcard was toegelaten (6-4 7-6 (3) 6-4). "Het gaat de goede kant op, maar dit is pas één wedstrijd. Ik wil nog niet te uitbundig zijn", zei de titelverdediger in Parijs.

57 minuten geleden
Basketballers Dallas Mavericks missen eerste kans op finale NBA

DALLAS (ANP) - De basketballers van Minnesota Timberwolves hebben hun laatste kans gegrepen om nog zicht te houden op de finale om het landskampioenschap in de NBA. De nummer 3 van het afgelopen seizoen in de Western Conference won het vierde duel in de best of seven-serie tegen Dallas Mavericks met 105-100, pas de eerste zege in de serie. Anthony Edwards van de Timberwolves was topscorer met 29 punten.

1 uur geleden
Bondscoach Koeman maakt selectie van Oranje voor EK bekend

ZEIST (ANP) - Bondscoach Ronald Koeman van het Nederlands elftal maakt zijn selectie van 26 spelers voor het EK bekend. Hij licht zijn spelerslijst toe tijdens een persconferentie die rond 16.15 uur in Zeist begint.

5 uur geleden
Griekspoor had twijfels of hij wel kon aantreden op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor had twijfels of hij wel kon deelnemen aan Roland Garros. De beste tennisser van Nederland was ondanks zijn fysieke klachten in vier sets te sterk voor Amerikaan Mackenzie McDonald.

8 uur geleden
Djokovic moet zich flink inspannen tegen Franse wildcardspeler

PARIJS (ANP) - Novak Djokovic heeft zich flink moeten inspannen om zich te plaatsen voor de tweede ronde van Roland Garros. De titelhouder versloeg in de avondsessie de Fransman Pierre-Hugues Herbert, die met een wildcard werd toegelaten, met 6-4 7-6 (3) 6-4.

9 uur geleden
Griekspoor in vier sets langs Amerikaan McDonald op Roland Garros

PARIJS (ANP) - Tallon Griekspoor heeft zich verzekerd van een plek in de tweede ronde van Roland Garros. De beste tennisser van Nederland was in vier sets te sterk voor de Amerikaan Mackenzie McDonald, de nummer 74 van de wereld: 6-3 6-4 1-6 6-2.

11 uur geleden