Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-student doet aangifte tegen Hugo Metsers

Oud-student doet aangifte tegen Hugo Metsers

AMSTERDAM (ANP) - Een oud-student van Hugo Metsers heeft tegen de acteur en docent aangifte gedaan van aanranding en seksueel overschrijdend gedrag. Dat bevestigt het vermeende slachtoffer aan het ANP na berichtgeving hierover van Shownieuws.

De Volkskrant kwam eind februari met een artikel waarin Metsers beschuldigd werd van machtsmisbruik. Meerdere oud-studenten van de door hem opgerichte acteursopleiding faaam zeiden dat hij over grenzen ging en dat ze zich onveilig voelden. Zo beweerden ze onder meer dat ze bij het vak Functioneel Naakt verder moesten gaan met naaktscènes dan ze wilden.

De oud-student die aangifte tegen Metsers heeft gedaan, kreeg een e-mail na de eerste berichtgeving in de media. Deze was volgens hem "zeer manipulatief" en bedoeld om hem te "neutraliseren". Hij besloot daarop naar de politie te stappen. "Zijn e-mail was voor mij de druppel. Ik wil dit onderwerp verwerken en een plekje geven. Hopelijk kan ik hem op een dag vergeven."

Metsers, die onder meer te zien was in Goede Tijden, Slechte Tijden, herkent zich niet in de beschuldigingen en reageerde eerder geschrokken. "Het gaat mij aan het hart en ik neem het zeer serieus dat er oud-studenten zijn die onprettige gevoelens hebben overgehouden aan mijn lessen. Dat is nooit mijn bedoeling geweest en ik leef met hen mee. Ik respecteer ieders beleving en had gewild dat ik het destijds beter had meegekregen. Dat reken ik mezelf aan."

Vorige week werd bekend dat Metsers zijn werkzaamheden bij faaam voorlopig heeft neergelegd.

Meer uit Binnenland

Ali B hoort strafeis in zedenzaak

HAARLEM (ANP) - Ali B hoort donderdag in de rechtbank van Haarlem welke straf het Openbaar Ministerie in de zedenzaak tegen hem eist. De 42-jarige rapper wordt verdacht van vier zedenfeiten met drie vrouwen. Het gaat om twee verkrachtingen en twee aanrandingen.

1 uur geleden
PBL: coalitie kijkt vooral naar 'hier en nu', minder naar toekomst

DEN HAAG (ANP) - In het hoofdlijnenakkoord van de nieuwe coalitie wordt veel naar het "hier en nu" gekeken en minder naar de toekomst en de rest van de wereld. Dat zegt het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) in een reflectie op het door de PVV, VVD, NSC en BBB gesloten akkoord.

5 uur geleden
Oorlog Oekraïne leidt volgens rapport tot miljarden klimaatschade

DEN HAAG (ANP) - De oorlog in Oekraïne verwoest niet alleen levens en infrastructuur, maar veroorzaakt volgens een donderdag verschenen rapport ook grote klimaatschade. Een groep onderzoekers heeft met steun van de Oekraïense overheid een poging gedaan de totale CO2-uitstoot te berekenen die het gevolg is van twee jaar strijd. Ze komen uit op grofweg 175 miljoen ton. Dat is een zesde meer dan heel Nederland vorig jaar uitstootte.

5 uur geleden
Twee mensen naar ziekenhuis na woningbrand in Enschede

ENSCHEDE (ANP) - Door een woningbrand in Enschede zijn twee mensen gewond geraakt. Ook een kat is uit de woning gehaald en wordt verzorgd door de dierenambulance, meldt de brandweer.

9 uur geleden
Wilders spreekt Le Pen en Salvini over rechtse samenwerking

BRUSSEL (ANP) - PVV-leider Geert Wilders heeft woensdag met andere radicaal-rechtse Europese kopstukken hun samenwerking besproken in het Europees Parlement. Bij de Europese verkiezingen hebben veel uiterst rechtse partijen winst geboekt, en die willen ze nu in invloed omzetten.

10 uur geleden
Onderzoek: kwart agenten zegt bedreigd te zijn door criminelen

DEN HAAG (ANP) - Een kwart van de agenten op straat en rechercheurs zegt te maken te hebben gehad met bedreiging door criminelen. Dat komt naar voren uit een onderzoek onder ruim zeshonderd politiemedewerkers in opdracht van de Politieacademie.

10 uur geleden
Freek de Jonge geopereerd vanwege kanker, kreeg recent black-out

AMSTERDAM (ANP) - Freek de Jonge werd vorig jaar ernstig ziek. Bij de cabaretier, die in augustus 80 jaar wordt, werd kanker vastgesteld. De Jonge vertelde daarover woensdagavond in het televisieprogramma Over Leven van omroep Human.

10 uur geleden