Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-student doet aangifte tegen Hugo Metsers

Oud-student doet aangifte tegen Hugo Metsers

AMSTERDAM (ANP) - Een oud-student van Hugo Metsers heeft tegen de acteur en docent aangifte gedaan van aanranding en seksueel overschrijdend gedrag. Dat bevestigt het vermeende slachtoffer aan het ANP na berichtgeving hierover van Shownieuws.

De Volkskrant kwam eind februari met een artikel waarin Metsers beschuldigd werd van machtsmisbruik. Meerdere oud-studenten van de door hem opgerichte acteursopleiding faaam zeiden dat hij over grenzen ging en dat ze zich onveilig voelden. Zo beweerden ze onder meer dat ze bij het vak Functioneel Naakt verder moesten gaan met naaktscènes dan ze wilden.

De oud-student die aangifte tegen Metsers heeft gedaan, kreeg een e-mail na de eerste berichtgeving in de media. Deze was volgens hem "zeer manipulatief" en bedoeld om hem te "neutraliseren". Hij besloot daarop naar de politie te stappen. "Zijn e-mail was voor mij de druppel. Ik wil dit onderwerp verwerken en een plekje geven. Hopelijk kan ik hem op een dag vergeven."

Metsers, die onder meer te zien was in Goede Tijden, Slechte Tijden, herkent zich niet in de beschuldigingen en reageerde eerder geschrokken. "Het gaat mij aan het hart en ik neem het zeer serieus dat er oud-studenten zijn die onprettige gevoelens hebben overgehouden aan mijn lessen. Dat is nooit mijn bedoeling geweest en ik leef met hen mee. Ik respecteer ieders beleving en had gewild dat ik het destijds beter had meegekregen. Dat reken ik mezelf aan."

Vorige week werd bekend dat Metsers zijn werkzaamheden bij faaam voorlopig heeft neergelegd.

Meer uit Binnenland

Roemeen (38) in Tiel aangehouden voor moord op stiefdochter

TIEL (ANP) - Een 38-jarige man uit Roemenië is zaterdagmiddag in Tiel (Gelderland) aangehouden. Hij wordt verdacht van moord op zijn 12-jarige stiefdochter.

1 uur geleden
Brand in Ter Aar werd snel groot door twee brandhaarden

TER AAR (ANP) - De brand die vrijdagavond uitbrak in het Zuid-Hollandse Ter Aar werd zo groot omdat er al snel sprake was van twee verschillende brandhaarden, zo laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. De brand ontstond bij TN Plastics, een producent van kunststofproducten, maar al snel woedde er ook een andere brand in een nabijgelegen bedrijfspand.

2 uur geleden
Reddingsbrigade heeft drukke dag met kleine en grotere incidenten

DEN HAAG (ANP) - De Reddingsbrigade Nederland heeft zaterdag "zoals verwacht" een drukke dag. Door het warme weer zoeken veel mensen verkoeling bij stranden of recreatieplassen.

2 uur geleden
Ook zaterdag meer pechmeldingen bij ANWB door warm weer

DEN HAAG (ANP) - Door het zomerse weer zijn zaterdag meer mensen met pech stil komen te staan langs de weg. De ANWB heeft zo'n 10 procent meer meldingen binnengekregen dan gebruikelijk op een zaterdag, laat een woordvoerster van de ANWB weten. "We zitten daarmee op prognose." Vrijdag lag het aantal meldingen 11 procent hoger dan normaal.

2 uur geleden
Festivals verlopen ondanks de hitte goed

HILVARENBEEK/TERSCHELLING (ANP) - De festivals Best Kept Secret en Oerol verlopen ondanks de hitte tot nu toe voorspoedig. Vooralsnog zijn er geen bijzonderheden te melden door de hoge temperaturen, laten de festivaldirecteuren zaterdagmiddag weten.

2 uur geleden
13-jarig meisje verdronken in recreatieplas Alblasserdam

ALBLASSERDAM (ANP) - In een recreatieplas in het Zuid-Hollandse Alblasserdam is zaterdagmiddag een 13-jarig meisje verdronken, zo meldt de veiligheidsregio. Het meisje raakte rond 14.45 uur vermist nadat ze had gespeeld in of vlakbij het water.

3 uur geleden
Zwempauzes en genoeg water bieden personeel strandtent verkoeling

AMSTERDAM (ANP) - Veel mensen zoeken met de hoge temperaturen verkoeling aan zee, waar strandpaviljoens goede zaken doen. Eigenaren van strandtenten zorgen op verschillende manieren dat de bediening en koks goed met de hitte om kunnen gaan, variërend van een plons in het water tot schaduwdoeken.

5 uur geleden