Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-PvdD'er Van Kooten (36) sluit zich aan bij 50Plus

Oud-PvdD'er Van Kooten (36) sluit zich aan bij 50Plus

DEN HAAG (ANP) - De 36-jarige Femke Merel van Kooten die vorig jaar uit de Partij voor de Dieren (PvdD) stapte, sluit zich aan bij 50Plus. Dat zegt het Tweede Kamerlid in een interview met het AD. Van Kooten vertrok vorig jaar bij de PvdD en nam daarbij haar zetel mee tot woede van de partij. Zij vond dat de partij te veel met de eigen stokpaardjes bezig was.

Tegen het AD zegt Van Kooten dat ze er eerst over nadacht om een eigen partij op te richten, maar toch besloten heeft lid te worden van 50Plus. Dat gebeurde na een gesprek met 50Plus-leider Henk Krol.

Volgens Van Kooten is haar overstap niet verrassend en heeft haar nieuwe partij "een groot hart voor dieren en kwetsbare mensen". Ook is de partij volgens haar "bezig met verjonging". Krol noemt haar in de krant "doortastend, zelfverzekerd en waanzinnig ijverig".

Meer uit Politiek

Timmermans wil ook hoorzitting in Kamer met nieuwe premier

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans wil dat ook de toekomstige premier zich tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer komt verantwoorden, en niet alleen de beoogde ministers. Dat schrijft hij in een brief aan Kamervoorzitter Martin Bosma.

37 minuten geleden
Oprichter en voorzitter Klaus Schwab van het WEF treedt af

DAVOS (ANP) - Klaus Schwab, de oprichter van het World Economic Forum (WEF), treedt af als uitvoerend voorzitter. Dat heeft Schwab gemeld in een mail aan het personeel. Het WEF heeft zijn besluit om de dagelijkse leiding uit handen te geven ook bevestigd.

5 uur geleden
Van Zwol wil niets zeggen over mogelijke premierskandidaat

DEN HAAG (ANP) - Beoogd formateur Richard van Zwol wil niets loslaten over een premierskandidaat die al dan niet in beeld zou zijn. Eerder op dinsdag berichtten media dat Van Zwol zei dat er zicht is op een nieuwe kandidaat, maar dat weerspreekt hij enige tijd later. "Dat soort misverstanden krijg je als je met een paar mensen in de deuropening van de lift staat."

16 uur geleden
Van Zwol gaat al langs bij de vier coalitiepartijen

DEN HAAG (ANP) - Richard van Zwol, de beoogd formateur, maakt dinsdag al een rondje langs de PVV, VVD, NSC en BBB. Tegen media zei Van Zwol ook al een nieuwe naam voor de post van minister-president te hebben, maar wilde er verder niks over kwijt.

17 uur geleden
Vrouw ontkent vastpakken fietsende ex-minister Dekker vóór val

DEN HAAG (ANP) - De 44-jarige vrouw die in juni 2022 betrokken was bij de val van de fietsende Sander Dekker in het duingebied bij het Zuid-Hollandse Monster, heeft maandag in de rechtbank in Den Haag ontkend dat ze de oud-minister (Rechtsbescherming) bij de arm pakte.

20 uur geleden
Politie en bonden vragen formerende partijen om meer geld

DEN HAAG (ANP) - In een gezamenlijke brief aan de formerende partijen vragen de top van de Nationale Politie, de centrale ondernemingsraad en vier politiebonden om meer geld om hun werk te kunnen blijven uitvoeren. Zeker omdat PVV, VVD, NSC en BBB in hun hoofdlijnenakkoord aangeven dat de politie weer zichtbaarder moet worden in de wijken.

22 uur geleden
Nederland levert Oekraïne pantserwagens met wapensysteem

DEN HAAG (ANP) - Nederland gaat het Oekraïense leger op korte termijn voorzien van meer pantservoertuigen. De zogeheten YPR-voertuigen beschikken over bewapening die de bemanning van binnenuit kan besturen. "Zo kunnen de voertuigen ook vuursteun leveren op het slagveld", legt Defensie uit.

1 dag geleden