Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-president Carter terug in het ziekenhuis

Oud-president Carter terug in het ziekenhuis

ATLANTA (ANP) - De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter is opnieuw opgenomen in een ziekenhuis in Atlanta. Hij ondergaat een behandeling aan een urineweginfectie, laat het Carter Center in een verklaring weten.

"Hij voelt zich al beter en lijkt ernaar uit om naar huis te gaan", meldde het Carter Center. De 95-jarige oud-president was vorige week ontslagen uit het ziekenhuis.

Carter werd in de afgelopen maanden enkele keren opgenomen in het ziekenhuis, in oktober na een val in zijn huis in de staat Georgia. In november kreeg hij een behandeling waarbij de druk op zijn hersenen, als gevolg van eerdere valpartijen, werd verlicht.

Carter is de oudste nog levende voormalig president van de Verenigde Staten. Hij zat van 1977 tot 1981 in het Witte Huis en was de 39e president.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Schietpartij bij supermarkt in VS eist 6 doden

JERSEY CITY (ANP/RTR/AFP) - Bij een schietpartij bij een joodse supermarkt in Jersey City in de Amerikaanse staat New Jersey zijn dinsdag zes mensen omgekomen, onder wie een politieagent en twee schutters.

3 uur geleden
VS waarschuwen Rusland over verkiezingen

WASHINGTON (ANP/AFP/BLOOMBERG) - De regering van de VS heeft Rusland gewaarschuwd dat tegenmaatregelen worden genomen als het land probeert de Amerikaanse verkiezingen in 2020 te beïnvloeden. "Als Rusland of een andere buitenlandse partij iets onderneemt om ons democratische proces te ondermijnen, dan komen we in actie", zei minister Mike Pompeo (Buitenlandse Zaken) op een persconferentie met zijn Russische ambtsgenoot Sergej Lavrov.

5 uur geleden
Tienduizenden betogen tegen premier Tsjechië

PRAAG (ANP/RTR/DPA) - Tienduizenden demonstranten zijn in Tsjechië de straat opgegaan om te demonstreren tegen premier Andrej Babis. De Tsjechische autoriteiten onderzoeken of die steenrijke politicus zich schuldig heeft gemaakt aan gesjoemel met EU-subsidies.

7 uur geleden
Fransen weer de straat op voor pensioenprotest

PARIJS (ANP/RTR) - Naar schatting 339.000 mensen hebben dinsdag deelgenomen aan een tweede landelijk protest tegen de pensioenhervorming in Frankrijk. In Parijs gingen zo'n 31.000 mensen de straat op, aldus het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ook het openbaar vervoer lag wegens een staking voor de zesde opeenvolgende dag plat.

8 uur geleden
Poetin vreest nieuw 'Srebrenica' in Oekraïne

MOSKOU (ANP) - De Russische president Vladimir Poetin vreest voor een Srebrenica-achtig bloedbad in Oost-Oekraïne. Dat zou volgens hem kunnen plaatsvinden als Oekraïense troepen de controle krijgen over de grens tussen de pro-Russische rebellenrepublieken en Rusland, berichten Russische media.

9 uur geleden
Bolsonaro noemt Thunberg 'snotaap'

BRASILIA (ANP/BLOOMBERG) - De Braziliaanse president Jair Bolsonaro heeft de activist Greta Thunberg een "snotaap" genoemd. Dat zei hij in een reactie op een Facebookpost van de 16-jarige Zweedse klimaatactiviste.

10 uur geleden
Trump noemt aanklachten 'belachelijk'

WASHINGTON (ANP) - De Amerikaanse president noemt de twee aanklachten van Democraten in het Amerikaanse huis van Afgevaardigden tegen hem "belachelijk". Trump herhaalde ook zijn uitspraak dat er een "heksenjacht" tegen hem wordt gevoerd.

11 uur geleden