Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-president Carter terug in het ziekenhuis

Oud-president Carter terug in het ziekenhuis

ATLANTA (ANP) - De Amerikaanse oud-president Jimmy Carter is opnieuw opgenomen in een ziekenhuis in Atlanta. Hij ondergaat een behandeling aan een urineweginfectie, laat het Carter Center in een verklaring weten.

"Hij voelt zich al beter en lijkt ernaar uit om naar huis te gaan", meldde het Carter Center. De 95-jarige oud-president was vorige week ontslagen uit het ziekenhuis.

Carter werd in de afgelopen maanden enkele keren opgenomen in het ziekenhuis, in oktober na een val in zijn huis in de staat Georgia. In november kreeg hij een behandeling waarbij de druk op zijn hersenen, als gevolg van eerdere valpartijen, werd verlicht.

Carter is de oudste nog levende voormalig president van de Verenigde Staten. Hij zat van 1977 tot 1981 in het Witte Huis en was de 39e president.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

Laatste nog intacte ijsplateau van Canada stort in

OTTAWA (ANP) - Het laatste nog complete ijsplateau van Canada is afgebroken en in de Noordelijke IJszee gestort. Wetenschappers meldden vrijdag op CBS News dat de plaat bijna de helft van zijn oorspronkelijke omvang is kwijtgeraakt. Het gaat om een van het land losgeraakt stuk van ongeveer 80 vierkante kilometer. Dat proces duurde slechts enkele dagen.

3 uur geleden
Immunoloog Fauci: coronavaccin misschien maar beperkt werkzaam

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Amerikaanse immunoloog Anthony Fauci heeft gewaarschuwd dat een goedgekeurd coronavaccin uiteindelijk bij toediening maar in de helft van de gevallen werkzaam kan blijken. Dat betekent dat algemene maatregelen om het lichamelijk welzijn van de mensen in stand te houden en te verbeteren noodzakelijk zullen blijven om de pandemie onder controle te krijgen.

4 uur geleden
Minister adviseert Trump coronasteun per decreet na patstelling

WASHINGTON (ANP/BLOOMBERG/RTR) - De Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, zal de Amerikaanse president Donald Trump adviseren per decreet economische maatregelen te nemen tegen de coronacrisis. Dat maakte hij bekend nadat onderhandelingen met Democratische Congresleden niet tot een akkoord hadden geleid.

4 uur geleden
Marokko geschrapt van EU-reislijst veilige landen

BRUSSEL (ANP) - Inwoners van Marokko zijn voorlopig niet welkom in de Europese Unie en de Schengenzone. Het Noord-Afrikaanse land is geschrapt van de lijst van landen waar de verspreiding van het coronavirus vergelijkbaar is met het Europese gemiddelde. Eerder werden Algerije, Servië en Montenegro al van de lijst gehaald.

7 uur geleden
Hezbollah-leider ontkent betrokkenheid bij explosie Beiroet

BEIROET (ANP/RTR) - Hassan Nasrallah, de leider van de sjiitisch-islamitische partij en militante groepering Hezbollah, ontkent elke betrokkenheid bij de verwoestende explosie in de haven van Beiroet. Nasrallah zei dat Hezbollah daar geen wapens had opgeslagen, en dat zijn beweging niet de leiding over de haven had. Wie beweert dat Hezbollah iets met de explosie van doen heeft gehad, liegt, aldus Nasrallah.

8 uur geleden
Meer dan 160.000 coronadoden in VS

WASHINGTON (ANP/RTR) - Het aantal coronadoden in de Verenigde Staten, het land dat door de pandemie qua doden en qua besmettingen het hardst is getroffen, is vrijdag de 160.000 gepasseerd. Dat meldt zowel de Johns Hopkins University als persbureau Reuters. De doden in de Verenigde Staten maken bijna een kwart van het wereldwijde dodental uit.

9 uur geleden
NASA schrapt beledigende namen in heelal

HOUSTON (ANP) - De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA stopt met het gebruik van beledigende namen voor objecten in de ruimte. Zo gaat de Eskimo-nevel, de gloeiende restanten van een ster, voortaan door het leven met de wetenschappelijke naam NGC 2392. "Eskimo wordt gezien als een koloniale term met een racistisch verleden, die is opgelegd aan de oorspronkelijke inwoners van het noordpoolgebied", verklaart de NASA.

9 uur geleden