Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-president Burundi krijgt levenslang voor moordcomplot

Oud-president Burundi krijgt levenslang voor moordcomplot

BUJUMBURA (ANP/DPA) - Het Hooggerechtshof van Burundi heeft oud-president Pierre Buyoya (70) veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor betrokkenheid bij de moord op een opvolger. Vijftien anderen kregen ook levenslang opgelegd voor het moordcomplot.

Buyoya leidde het Oost-Afrikaanse land tussen 1987 en 1993, en tussen 1996 en 2003. Hij is momenteel gezant van de Afrikaanse Unie voor de Sahelregio, gevestigd in Mali.

Hij zou de hand hebben gehad in de moord op Melchior Ndadaye, die in 1993 president werd. Na de moord brak een burgeroorlog uit die tien jaar duurde en 300.000 levens eiste.

Buyoya werd bij verstek veroordeeld. Hij heeft de beschuldigingen eerder ongefundeerd en politiek gemotiveerd genoemd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Buitenland

De Britten kopen nog eens 2 miljoen doses van Moderna-vaccin

LONDEN (ANP) - Het Verenigd Koninkrijk heeft nog eens 2 miljoen doses besteld van het kandidaat-vaccin van het farmaceutische bedrijf Moderna. De Britse regering heeft dat zondag bekendgemaakt.

9 minuten geleden
Belgische politie omsingelt betogers op brug in Luik

LUIK (ANP) - In Luik zijn zaterdagavond honderden mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen een avondklok die is ingesteld vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen. Een deel van de demonstranten werd tegen het einde van de avond omsingeld door de politie en een voor een geïdentificeerd. Meerdere mensen zijn aangehouden.

33 minuten geleden
Opnieuw juridische tegenslag Trump in Pennsylvania

HARRISBURG (ANP) - Het hooggerechtshof in de Amerikaanse staat Pennsylvania heeft zaterdag besloten dat 2,5 miljoen uitgebrachte briefstemmen niet ongeldig worden verklaard. Dat meldt The Washington Post. Het kamp van president Donald Trump had daar om gevraagd.

36 minuten geleden
Zwitsers stemmen over verplichting tot ''verantwoord ondernemen''

BERN (ANP) - Zwitsers kunnen zondag in een referendum stemmen of Zwitserse bedrijven en hun toeleveranciers verplicht worden "verantwoord te ondernemen". De vraag is of ondernemingen moeten controleren of zij zelf of hun dochterondernemingen of zakenpartners zich niet (mede)schuldig maken aan schendingen van de mensenrechten of schade aan het milieu.

37 minuten geleden
Avondklok ook in San Francisco ingesteld

SAN FRANCISCO (ANP) - De Amerikaanse kuststad San Francisco stelt vanaf maandag een avondklok in vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen. Mensen uit verschillende huishoudens mogen dan vanaf 22.00 uur tot 05.00 uur niet meer samenkomen. De maatregel duurt tot zeker 21 december, meldde burgemeester London Breed zaterdag.

2 uur geleden
Premier Kroatië in quarantaine wegens besmette echtgenote

ZAGREB (ANP/DPA) - De Kroatische premier Andrej Plenkovic is zaterdag in quarantaine gegaan wegens een positieve coronatest van zijn echtgenote. Hijzelf is negatief getest, meldt de krant Jutarnji List op gezag van de regering.

5 uur geleden
Ambassadeursrel tussen Servië en Montenegro

BOEDAPEST (ANP/DPA) - Montenegro en Servië hebben in een diplomatieke rel besloten elkaars ambassadeurs uit te wijzen.

6 uur geleden