Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-GPV-leider Gert Schutte overleden na kort ziekbed

Oud-GPV-leider Gert Schutte overleden na kort ziekbed

DEN HAAG (ANP) - Gert Schutte, voormalig partijleider van het Gereformeerd Politiek Verbond (GPV), is na een kort ziekbed overleden. Jarenlang werd de gereformeerde politicus gezien als het staatsrechtelijke geweten van de Kamer.

Schutte was van 1981 tot 2001 partijleider van het GPV. In dat jaar fuseerde de partij met de Reformatorische Politieke Federatie tot de ChristenUnie. Gert-Jan Segers, partijleider van de ChristenUnie, prijst Schutte als "alom gewaardeerde vertegenwoordiger van de christelijk-sociale politiek".

"We delen nu in het verdriet om zijn heengaan, maar ook in de troost dat hij is Thuisgekomen in het Vaderhuis", aldus Segers. "Namens alle Haagse ChristenUnie-mensen wensen we de familie kracht en troost toe."

Schutte overleed in de nacht van maandag op dinsdag op 82-jarige leeftijd.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Politiek

Kabinet trekt nog eens 680 miljoen euro uit voor Groningen

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet maakt in de Voorjaarsnota nog eens 680 miljoen euro vrij voor Groningen, aldus staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw). Het geld is bedoeld voor de afhandeling van de gevolgen van de aardbevingen veroorzaakt door de gaswinning.

7 uur geleden
Minister Helder: geen pgb meer voor kleine woonzorggroepen

DEN HAAG (ANP) - Minister Conny Helder (Medische Zorg) wil dat kleinschalige wooninitiatieven voor zorg straks niet meer structureel worden bekostigd via persoonsgebonden budgetten (pgb's) van meerdere cliënten. Het gaat Helder vooral om woonvormen waarin zorgaanbieders een grote rol hebben. Volgens Helder "past dit niet bij de kerngedachte van het pgb" om cliënten juist op individueel niveau zorg op maat in te laten kopen, zo schrijft ze in een brief aan de Tweede Kamer.

9 uur geleden
Oppositie: verhoging AOW is sigaar uit eigen doos

DEN HAAG (ANP) - Bij de oppositie vallen een aantal plannen uit de Voorjaarsnota niet goed. Vooral de manier waarop de verhoging van de AOW wordt gefinancierd, valt slecht bij partijen. Wel zijn ze tevreden dat de ouderdomsvoorziening aan het minimumloon gekoppeld blijft.

10 uur geleden
Ondernemers ontstemd over doorschuiven spaartaksrekening

DEN HAAG (ANP) - Het voelt onjuist dat het kabinet de rekening voor de onterecht betaalde spaartaks op het bordje van de ondernemers legt. Dat zeggen VNO-NCW en MKB-Nederland in een reactie op de voorjaarsplannen van het kabinet. Volgens de ondernemersorganisaties leeft er onder de achterban een gevoel van onrechtvaardigheid. Ook omdat het kabinet ervoor had kunnen kiezen de staatsschuld iets verder te laten oplopen nu Nederland wat dat betreft "ver beneden" de EU-normen zit.

10 uur geleden
Rutte ziet verhit debat over gewiste sms'jes als ''familieruzie''

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte ziet het verhitte debat dat hij donderdag in de Tweede Kamer had over zijn sms'jes als een "familieruzie". Het is volgens hem niet slecht om dingen die je "echt dwarszitten en waar je helemaal klaar mee bent" in "stevige bewoordingen te uiten", zei hij vrijdag in zijn persconferentie na de wekelijkse ministerraad.

12 uur geleden
Terreurbestrijding komende jaren meer in teken uiterst rechts

DEN HAAG (ANP) - Extremisme uit uiterst rechtse hoek zal de komende jaren een grotere rol spelen in de terrorismebestrijding in Nederland. Ook eenlingen met extremistische denkbeelden, "vaak in combinatie met extreme anti-overheidssentimenten en complotdenkbeelden", vragen meer aandacht. Dat staat in de Nationale Contraterrorisme Strategie voor de komende vier jaar, die minister van Justitie en Veiligheid Dilan Yeşilgöz aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

12 uur geleden
Kabinet stuurt 47 miljoen euro naar VN voor acute voedselhulp

BRUSSEL (ANP) - Minister Liesje Schreinemacher (Ontwikkelingssamenwerking) maakt 47 miljoen euro extra vrij voor acute voedselhulp. Dat geld gaat via de Verenigde Naties naar onder meer het Wereldvoedselprogramma, maakte ze na afloop van een vergadering met haar Europese collega's in Brussel bekend. De 27 EU-ministers overlegden er onder andere over de hoge voedselprijzen en dreigende voedselschaarste door de Russische invasie in Oekraïne.

13 uur geleden