Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-Formule 1-baas Ecclestone vindt dat Verstappen 'gepest' wordt

Oud-Formule 1-baas Ecclestone vindt dat Verstappen 'gepest' wordt

ABU DHABI (ANP) - Volgens voormalig Formule 1-topman Bernie Ecclestone spelen Mercedes en Lewis Hamilton "niet eerlijk" in de strijd met Max Verstappen om de wereldtitel. De 91-jarige Brit vindt dat de Nederlander van Red Bull gepest wordt door zijn concurrenten en spreekt van een "psychologisch spel" dat een belangrijke invloed heeft gehad op de titelstrijd.

Verstappen had in juli 32 punten voorsprong op zijn Britse rivaal, die na een inhaalrace met precies evenveel punten begint aan de slotrace, zondag in Abu Dhabi. "Max is een kind in vergelijking met Lewis, die bovendien een enorme publiciteitscampagne achter zich heeft staan", zei Ecclestone vanuit zijn woning op Ibiza. "Ze zijn Max steeds aan het onderuit halen en Toto (Wolff, teambaas Mercedes) heeft ook nog veel invloed op de racedirecteuren. Max vecht niet alleen tegen Lewis. Mercedes speelt een psychologisch spel."

Ecclestone denkt dat Hamilton, als het op 'mindgames' aankomt, de sterkste is. "Max doet al een paar jaar mee, maar heeft niet de ervaring van Lewis, die al jaren omgaat met de wetenschap dat hij met Mercedes heerst. Voor Max is het de eerste keer dat hij in een auto zit waarmee hij wereldkampioen kan worden."

De oud-topman hoopt zondag een betere race te zien dan de door incidenten ontregelde GP van Saudi-Arabië. Ecclestone denkt in ieder geval dat degene met het meeste geluk gaat winnen. "Het is hoe dan ook goed voor de sport. De afgelopen jaren wisten de fans eigenlijk bij voorbaat al wie er zou gaan winnen. Dit jaar is anders. Er is wat mij betreft niks mis met Lewis. Hij doet alles wat in zijn vermogen ligt, maar heeft daarbij wel hulp."

Meer uit Sport

Van Gerwen strandt in halve finale Premier League in Liverpool

LIVERPOOL (ANL) - Darter Michael van Gerwen is in de dertiende ronde van de Premier League gestrand in de halve finales. De 35-jarige Brabander verloor op zijn verjaardag in Liverpool met 6-2 van Rob Cross.

7 uur geleden
Formule E-auto trekt in 2025 sneller op dan Formule 1-wagen

MONACO (ANP) - De elektrische sportwagen die in 2025 in de Formule E zal rijden, trekt sneller op dan een Formule 1-auto. De Gen3 Evo-auto gaat in 1,86 seconde van 0 naar 100 kilometer per uur en dat is 30 procent sneller dan de huidige Formule 1-auto, meldde Formule E-baas Jeff Dodds.

9 uur geleden
Atlete Bol loopt vlak voor Spelen in Diamond League Londen

LONDEN (ANP) - Atlete Femke Bol loopt op 20 juli, zes dagen voor aanvang van de Olympische Spelen in Parijs, een 400 meter horden op de meeting uit de Diamond League in Londen. De 24-jarige wereldkampioene liep vorig jaar in Londen haar Europees record van 51,45 seconden. De Amersfoortse is sinds augustus 2021 ongeslagen op de 400 meter horden in de Diamond League; ze won negentien races op rij.

10 uur geleden
Topontwerper Newey verlaat kampioensteam Red Bull

MILTON KEYNES (ANP/RTR) - Topontwerper Adrian Newey heeft besloten het Formule 1-team van Red Bull te verlaten. Dat meldden onder meer de BBC en diverse goed ingevoerde autosportmedia.

11 uur geleden
Nadal eenvoudig naar tweede ronde masterstoernooi Madrid

MADRID (ANP) - Rafael Nadal heeft de tweede ronde van het masterstoernooi van Madrid bereikt. De 37-jarige Spanjaard was in twee sets te sterk voor de Amerikaan Darwin Blanch: 6-1 6-0.

11 uur geleden
Shorttrackster Schulting gaat langebaanschaatsen bij Jumbo

HEERENVEEN (ANP) - Shorttrackster Suzanne Schulting sluit aan bij schaatsploeg Jumbo. De meervoudig olympisch kampioene gaat het shorttracken combineren met langebaanschaatsen, meldt de ploeg van coach Jac Orie.

13 uur geleden
Tennisster Rus pijnlijk onderuit tegen Gauff in Madrid: 0-6 0-6

MADRID (ANP) - Tennisster Arantxa Rus heeft in de tweede ronde van het graveltoernooi in Madrid een pijnlijke nederlaag geleden. De Nederlandse nummer 47 van de wereld was kansloos tegen de Amerikaanse Coco Gauff. Ze verloor in twee sets met de veelzeggende cijfers 6-0 6-0.

13 uur geleden