Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud Ajax-directeur Mislintat aan de slag bij Borussia Dortmund

Oud Ajax-directeur Mislintat aan de slag bij Borussia Dortmund

DORTMUND (ANP) - Sven Mislintat, de voormalige directeur voetbalzaken bij Ajax, gaat weer aan de slag bij Borussia Dortmund. De 51-jarige Duitser gaat zich in een technische functie bezighouden met de planning van de ploeg, meldt de club. Verder maakte Borussia bekend dat oud-speler Lars Ricken de nieuwe directeur sport wordt.

Mislintat werd in september vorig jaar na vier maanden ontslagen als directeur voetbalzaken bij Ajax. De Duitser raakte ook in opspraak over mogelijke belangenverstrengeling bij transfers, maar in een onafhankelijk onderzoek vond KPMG Forensic daarvoor geen aanwijzingen. Mislintat was in het verleden al meerdere jaren werkzaam voor Dortmund.

De 47-jarige Ricken, maker van een doelpunt in de door Dortmund gewonnen finale van de Champions League van 1997, neemt als directeur een deel van de taken van algemeen directeur Hans-Joachim Watzke over. Hij gaat samenwerken met technisch directeur Sebastian Kehl. Hij was tot voor kort directeur van het opleidingscentrum van Borussia.

Meer uit Voetbal

AS Roma kan in eigen huis niet winnen van Juventus

ROME (ANP) - AS Roma is er niet in geslaagd de thuiswedstrijd tegen Juventus te winnen. In het Stadio Olimpico eindigde het duel tussen de nummer 5 en de nummer 3 van de Serie A in 1-1.

17 minuten geleden
Coach Slot genoot van 'echt heel bijzonder' eerbetoon in De Kuip

ROTTERDAM (ANP) - Trainer Arne Slot was onder de indruk van het uitgebreide eerbetoon dat hij van de Feyenoord-fans kreeg tijdens de 5-0-thuiszege op PEC Zwolle. "Ik zou het kunnen downgraden, maar dat zou geen recht doen aan de gevoelens die ik op dat moment had. De afgelopen drie jaar heb ik al steeds de waardering gevoeld van de fans, maar vandaag was het wel heel massaal. Echt heel bijzonder", zei Slot voor de camera van ESPN na zijn voorlopig waarschijnlijk voorlaatste wedstrijd in De Kuip.

21 minuten geleden
Feyenoord klopt PEC met 5-0, fans juichen Slot uitgebreid toe

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord heeft op eigen veld met grote cijfers afgerekend met het eveneens al uitgespeelde PEC Zwolle: 5-0. Dankzij de ruime zege heeft de bekerwinnaar met nog twee duels te gaan meer doelpunten gescoord dan in het afgelopen kampioensseizoen (85 tegen 81). Ook kan het puntenaantal van toen nog worden verbeterd (78 om 82).

1 uur geleden
Argentijn Menotti (85) overleden, bondscoach tijdens WK 1978

BUENOS AIRES (ANP/AFP) - De succesvolle Argentijnse oud-bondscoach César Luis Menotti is op 85-jarige leeftijd overleden. Menotti was trainer van de ploeg die in 1978 in de WK-finale in eigen land het Nederlands elftal van de wereldtitel afhield (3-1 na verlenging). Het was voor de Argentijnen de eerste wereldtitel.

1 uur geleden
AC Milan en Genoa gelijk in doelpuntrijk duel

MILAAN (ANP) - AC Milan is tegen middenmoter Genoa niet verder gekomen dan een 3-3-gelijkspel. De nummer 2 van de Serie A achter kampioen Internazionale heeft net als Genoa dit seizoen weinig meer om voor te spelen.

3 uur geleden
Martens denkt dat hij Twente met zege AZ zenuwachtig maakt

ALKMAAR (ANP) - Coach Maarten Martens van AZ wilde FC Twente zenuwachtig maken in de strijd om de derde plaats in de Eredivisie. Dat lukte aanvankelijk niet, maar dankzij een goede tweede helft wonnen de Alkmaarders met 2-1 en hebben ze het gat met de concurrent verkleind tot twee punten. "Ik denk dat ze nu zenuwachtig de bus in gaan naar Twente", aldus de coach bij ESPN.

3 uur geleden
Ongeslagen Leverkusen wint ruim bij Frankfurt, Frimpong scoort

FRANKFURT (ANP) - De Duitse kampioen Bayer Leverkusen is ook in zijn 48e officiële duel van het seizoen ongeslagen gebleven. De ploeg van trainer Xabi Alonso overtuigde in het uitduel met nummer 6 Eintracht Frankfurt: 1-5. Oranje-international Jeremie Frimpong maakte in de 77e minuut, vijf minuten na zijn invalbeurt, de 1-4.

3 uur geleden