Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oud-adviseur van Trump Steve Bannon aangeklaagd wegens fraude

Oud-adviseur van Trump Steve Bannon aangeklaagd wegens fraude

NEW YORK (ANP) - Steve Bannon, een voormalig topadviseur van de Amerikaans oud-president Donald Trump, heeft zich donderdag gemeld bij een rechtbank in New York, waar hij is aangeklaagd wegens fraude. Bannon wordt verdacht van het verduisteren van geld dat gedoneerd was voor de bouw van een muur langs de grens van de Verenigde Staten met Mexico, berichten Amerikaanse media.

De voormalige topstrateeg zou samen met anderen miljoenen dollars hebben verduisterd die door Trump-supporters waren gedoneerd om een muur te bouwen tussen de VS en Mexico, een belofte uit de verkiezingscampagne van Donald Trump. De wervingscampagne van destijds heette We Build the Wall. Bannon moet zich verdedigen tegen zes aanklachten rond witwassen en samenzwering, evenals de onderneming We Build the Wall Inc.

De 68-jarige Bannon werd in augustus 2020 zelfs opgepakt vanwege de financiële fraude rondom de campagne. Veroordeeld werd hij echter niet, want Trump verleende hem een dag voor het verstrijken van zijn ambtstermijn in het Witte Huis gratie. Destijds betrof het een federale zaak. Ditmaal wordt de 68-jarige Bannon aangeklaagd door het Openbaar Ministerie van de staat New York.

Meer uit Buitenland

Vietnamese leider Nguyen Phu Trong (80) gestorven

HANOI (ANP/RTR) - De Vietnamese leider Nguyen Phu Trong is op 80-jarige leeftijd overleden, melden staatsmedia vrijdag. Als voorzitter van de Vietnamese Communistische Partij bekleedde hij het machtigste ambt in Vietnam meer dan tien jaar.

52 minuten geleden
Russische militaire delegatie in Noord-Korea voor gesprekken

PYONGYANG (ANP/RTR) - Een Russische militaire delegatie is in Noord-Korea om te werken aan de overeenkomsten die Moskou en Pyongyang eerder met elkaar aangingen, meldt het Kremlin vrijdag. Een delegatie onder leiding van de Russische onderminister van Defensie Aleksej Krivoroetsjko voerde volgens het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA gesprekken met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un.

1 uur geleden
Paus spreekt bij bezoek België met slachtoffers seksueel misbruik

BRUSSEL (ANP/BELGA) - Paus Franciscus zal bij zijn bezoek aan België over twee maanden ook spreken met slachtoffers van seksueel misbruik. Het programma van de reis tussen 26 en 29 september is vrijdag bekendgemaakt en daarin staat dat de gesprekken "in alle discretie" zullen plaatsvinden.

1 uur geleden
Vrouw van Spaanse premier zwijgt voor rechter

MADRID (ANP) - De vrouw van de sociaaldemocratische Spaanse premier Pedro Sánchez, Begoña Gómez, heeft geen verklaringen afgelegd toen ze in Madrid moest verschijnen voor een onderzoeksrechter. Er loopt een vooronderzoek tegen haar omdat ze zich mogelijk rond 2020 schuldig heeft gemaakt aan belangenverstrengeling. Ze zou haar invloedrijke positie als echtgenote van de premier hebben misbruikt voor zakelijke belangen. Sánchez is sinds 2018 premier.

1 uur geleden
Britse regering van Keir Starmer hervat financiële hulp aan UNRWA

LONDEN (ANP/RTR) - De nieuwe Britse regering van Labourpremier Keir Starmer hervat de financiële hulp aan de VN-organisatie die sinds 1949 Palestijnse vluchtelingen bijstaat, de UNRWA. De stap betekent dat de UNRWA op bijna 25 miljoen euro Britse hulp kan rekenen.

1 uur geleden
Lange rijen op internationale vliegvelden

BERLIJN (ANP) - De grote wereldwijde computerstoring heeft voor lange rijen gezorgd op internationale luchthavens. Onder meer in Seoul, Hamburg en Sydney moeten mensen lang wachten omdat veel vluchten vertraagd zijn.

2 uur geleden
Ziekenhuizen in België getroffen door storing

BRUSSEL (ANP/BELGA) - In België zijn twee ziekenhuizen getroffen door de wereldwijde computerstoring, meldt de federale overheidsdienst (FOD) Volksgezondheid. De overheidsdienst zegt niet om welke ziekenhuizen het gaat. De zorgverlening is niet getroffen.

2 uur geleden