Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Otter wil na schrappen EK ingelast toernooi voor shorttrackers

Otter wil na schrappen EK ingelast toernooi voor shorttrackers

DEN HAAG (ANP) - Bondscoach Jeroen Otter hoopt dat er in aanloop naar de Olympische Spelen een ingelast toernooi komt voor de shorttrackers. Nu het Europees kampioenschap in januari definitief niet doorgaat, hebben de rijders voor Beijing '22 niet echt een internationaal meetmoment meer.

"Als coach wil ik dat zeker graag. Maar dat wil niet zeggen dat het ook gebeurt", aldus Otter, die denkt aan een Invitation Cup of een vierlandentoernooi. "Het zou mooi zijn als dat in Nederland kan, maar ik heb er ook geen bezwaar tegen naar een ander land te gaan."

Suzanne Schulting zei vorige week bij wereldbekerwedstrijden in Dordrecht dat ze hoopte dat de internationale schaatsbond ISU nog een vervangende stad zou weten te vinden voor Dresden, dat de organisatie teruggaf vanwege oplopende coronacijfers. De Nederlandse wil in aanloop naar de Spelen nog een keer sportief uitgedaagd worden.

Te duur

Otter: "We hebben nog wel een NK, ruim een maand voor de Olympische Spelen. Bij de mannen hebben we een goed deelnemersveld en kun je het nog wel zien als test. Bij de vrouwen is dat een stuk minder. Voor Suzanne is dat sportief gezien niet echt een prikkel."

De Nederlandse bondscoach begrijpt wel dat het niet is gelukt het EK nu ergens anders te houden. "Als je een wedstrijd organiseert zonder publiek en met heel veel maatregelen, gaan de kosten waarschijnlijk ver voorbij de baten. Het is denk ik te duur gebleken, zo'n wedstrijd nu", vertelt hij.

Oplossing

Er is nog een bijkomend aspect. "Aan het EK doen shorttrackers uit tientallen landen mee. Als je in die bubbel een uitbraak van corona krijgt, moet je jezelf afvragen hoeveel atleten dan een probleem zouden hebben. Om China bijvoorbeeld binnen te komen richting de Spelen. Bij een vervangend toernooi moet je daardoor ook goed kijken naar je deelnemersveld om het risico op corona zo klein mogelijk te houden."

Otter wilde na het EK zijn olympische selectie bekendmaken. Dat plan gaat nu niet door. "We zullen tot een oplossing moeten komen", zegt Otter, die vijf vrouwen en vijf mannen mee mag nemen naar het olympische shorttracktoernooi. "Deze week heb ik daar nog een gesprek over met de selectiecommissie. Het is ook wel een beetje een luxeprobleem. Bij de Spelen van 2014 had ik nog vrij weinig te kiezen en was het op voorhand wel duidelijk wie er mee zouden gaan. Nu wordt het wat meer een puzzel."

Meer uit Sport

Gunnewijk stopt als bondscoach van Nederlandse wielrensters

EINDHOVEN (ANP) - Loes Gunnewijk stopt aan het einde van dit jaar als bondscoach van de Nederlandse wielrensters. Onder haar leiding veroverden de vrouwen 55 medailles op wereldkampioenschappen, EK's en de Olympische Spelen.

3 uur geleden
Turners De Munck en Schmidt naar finales bij EK in Rimini

RIMINI (ANP) - Turners Loran de Munck en Casimir Schmidt hebben zich bij de EK turnen in het Italiaanse Rimini verzekerd van een finaleplaats. De Munck plaatste zich met een score van 15,000 punten als derde voor de finale op het onderdeel voltige. Voor de 24-jarige turner wordt het zijn derde EK-finale op rij. Oleg Vernjajev uit Oekraïne was met 15,166 punten de sterkste in de kwalificatie.

15 uur geleden
Van de Zandschulp toont herstel in Madrid met zege op Eubanks

MADRID (ANP) - Botic van de Zandschulp is op het masterstoernooi van Madrid doorgedrongen tot de tweede ronde. De 28-jarige Nederlander versloeg de Amerikaan Christopher Eubanks in twee sets: 6-3 6-3.

16 uur geleden
Lotto Dstny van De Jong krijgt wildcard Tour de France Femmes

PARIJS (ANP/Belga) - Wielerploeg Lotto Dstny heeft een wildcard gekregen voor de Tour de France Femmes, de Ronde van Frankrijk voor vrouwen. De formatie van de Nederlandse kopvrouw Thalita de Jong, een continentaal team, is een van de vijf ploegen die in augustus met een wildcard aan de start staat.

17 uur geleden
Ferrari sluit voor Formule 1-team sponsordeal met HP

MILAAN (ANP/RTR) - Ferrari heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met HP. Het logo van de op een na grootste pc-fabrikant is vanaf begin mei te zien op de Formule 1-wagens van de Italiaanse renstal. Financiële details over de deal maakten beide partijen niet bekend.

18 uur geleden
Wielrenner Godon na ritwinst nieuwe leider in Romandië

FREIBURG (ANP) - Wielrenner Dorian Godon heeft de eerste etappe van de Ronde van Romandië op zijn naam geschreven. De 27-jarige Fransman van Decathlon AG2R La Mondiale won na een heuvelrit over ruim 165 kilometer tussen Château-d'Oex en Freiburg de sprint van het peloton.

19 uur geleden
WK baanwielrennen 2025 van San Juan naar Santiago in Chili

AIGLE (ANP) - De WK baanwielrennen in 2025 verhuist van het Argentijnse San Juan naar Santiago in Chili. Dat maakte de internationale wielerunie UCI bekend. Het mondiale titeltoernooi vindt volgend jaar plaats van 15 tot en met 19 oktober.

21 uur geleden