Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Otten: handen jeuken om zetel FVD'er Hiddema in te nemen

Otten: handen jeuken om zetel FVD'er Hiddema in te nemen

AMSTERDAM (ANP) - Henk Otten, mede-oprichter van Forum voor Democratie, lijkt ernaar te neigen de zetel van oud-FVD'er Theo Hiddema in te nemen. Maar een officiële beslissing heeft hij nog niet gemaakt. "Nou, mijn handen jeuken om dat te doen", zegt Otten voor de camera van het RTL-programma Beau. "Dan wil ik ook die fractiekamer van Hiddema, zodat ik die boreale bunker van dichtbij in de gaten kan houden."

Senator Otten overweegt nog steeds waar zijn politieke invloed het grootst is. In de Eerste Kamer kan zijn Groep Otten (twee zetels) het kabinet in samenwerking met andere rechtse partijen wel eens aan een meerderheid helpen. Otten stond voorheen op de kandidatenlijst voor de Tweede Kamer van FVD. Maar hij was ook lijsttrekker bij de Eerste Kamerverkiezingen in 2019. Na zijn verkiezing tot senator, splitste Otten zich af, samen met zijn vertrouweling Jeroen de Vries.

Hiddema vertrok vorige week halsoverkop uit de Tweede Kamer wegens de hoog oplopende ruzie in FVD. De partij verkeert in een ongekende crisis. Landmacht-kapitein Susan Teunissen zou eerst recht hebben op de zetel van Hiddema, maar zij bedankte. De volgende op de lijst is Otten. Maar als hij besluit in de Tweede Kamer te komen, moet hij zijn Senaatszetel opgeven.

6 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

MarkJohan 1 maand geleden
mensen die in hun handen wrijven zinnen op geld. Was vroeger al een BOEREN uitspraak links jeuk is geld verliezen rechts Jeuk is geld winnen. Je ziet soms ook mensen die niet kunnen stoppen met handjes wrijven,blijf ver uit de buurt van dat soort Corrupte mensen.
ikbenboos 1 maand geleden
het ultieme nare hinderlijke mannetje. waar niemand op zit te wachten. wegwezen.
MarkJohan 1 maand geleden
Heb hem al gehoord op twitter hij komt bij iedereen de strot uit.Misschien kan ie bij Annadel in de partij.
Hinkepink 1 maand geleden
Misselijke vent,
divar 1 maand geleden
zijn bankrekening zal ook wel jeuk hebben
tati 1 1 maand geleden
nou, eerst maar kijken waar je het meeste verdiend,de graaiers

Meer uit Binnenland

Aziatisch collectief wil discussie na coronalied Lex Gaarthuis

AMSTERDAM (ANP) - Een collectief tegen anti-Aziatisch racisme heeft woensdag tijdens een hoorzitting in het gerechtshof van Amsterdam bezwaar gemaakt tegen de beslissing van het Openbaar Ministerie om Radio 10-dj Lex Gaarthuis niet te vervolgen vanwege zijn carnavalslied 'Voorkomen is beter dan Chinezen'.

18 minuten geleden
Kamer wil ook bij schulden toegang tot tandarts

DEN HAAG (ANP) - De voltallige Tweede Kamer wil dat mensen die schulden hebben bij hun zorgverzekering niet direct hun aanvullende zorgverzekering kwijtraken. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld niet meer naar de tandarts of fysiotherapeut. Een motie daartoe van GroenLinks en de ChristenUnie werd woensdag aangenomen. De Kamer wil nu dat het kabinet gaat onderzoeken hoe het dat gaat regelen.

54 minuten geleden
OM eist negen jaar cel en tbs tegen man die echtgenote neerstak

AMSTERDAM (ANP) - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft negen jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist tegen een 44-jarige man die in 2019 zijn 35-jarige echtgenote doodstak voor de ogen van hun toen 3-jarige dochter. Het incident vond plaats voor de woning van het slachtoffer aan de Chestertonlaan in Amsterdam.

1 uur geleden
Rutte feliciteert Amerikaanse president Biden met inauguratie

DEN HAAG (ANP) - Premier Mark Rutte heeft de kersverse Amerikaanse president Joe Biden en diens vicepresident Kamala Harris gefeliciteerd met hun beëdiging. Dat deed de premier op Twitter woensdag.

1 uur geleden
OM eist 14 jaar cel tegen twee mannen wegens dodelijke drugsroof

LELYSTAD (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft woensdag voor de rechtbank in Lelystad veertien jaar cel geëist tegen de 21-jarige Younes el M. uit Aalsmeer en de 26-jarige Youssef Ben H. uit Amsterdam wegens een dodelijke ripdeal in een woning aan het Stadhuisplein in Almere, op 21 december 2019. De 35-jarige Ray Tensaini uit Utrecht werd daarbij doodgeschoten. Ben H. is voortvluchtig en staat op de Nationale Opsporingslijst.

1 uur geleden
Kabinet plant ingang avondklok aanstaande zaterdag

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet wil de avondklok aanstaande zaterdag laten ingaan, meldt coronaminister Hugo de Jonge in een brief aan de Tweede Kamer. Dat het kabinet een avondklok wil instellen, maakte premier Mark Rutte eerder op woensdag al bekend, maar de concrete datum waarop deze moest ingaan nog niet.

2 uur geleden
'Undercoveragenten Museumplein hebben niet geprovoceerd'

AMSTERDAM (ANP) - Burgemeester Femke Halsema heeft korte metten gemaakt met "buitengewoon kwalijke complottheorieën" over de inzet van undercoveragenten (ook wel 'stillen' of 'romeo's' genoemd) tijdens de uit de hand gelopen demonstratie van zondag op het Museumplein in Amsterdam. Tijdens een raadsvergadering werd verwezen naar berichten op sociale media dat deze romeo's zelf zouden zijn begonnen met gewelddadigheden om demonstranten te provoceren. De burgemeester noemde deze suggestie "verfoeilijk".

2 uur geleden