Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Organiseren NAVO-top kost Nederland zeker 95 miljoen euro

Organiseren NAVO-top kost Nederland zeker 95 miljoen euro

DEN HAAG (ANP) - Het organiseren van de NAVO-top volgend jaar kost het kabinet zeker 95 miljoen euro. Dit geld komt uit een speciaal potje voor internationale samenwerking. Er zijn al kosten gemaakt voor de voorbereiding, zoals de huur van de locatie en het boeken van hotelkamers, blijkt uit de Voorjaarsnota.

Het was al bekend dat Nederland de NAVO-top van volgend jaar zou organiseren. Volgens De Telegraaf is de keuze zoals verwacht gevallen op Den Haag als gaststad.

In 2024 en 2025 gaat in totaal 95 miljoen euro naar de top, bevestigt een woordvoerder van Buitenlandse Zaken. Dat departement legt zelf 20 miljoen euro bij. De andere 75 miljoen euro komt uit het speciale potje. Dat wordt verdeeld over de departementen die kosten zullen maken voor de voorbereiding: Justitie en Veiligheid, Infrastructuur en Waterstaat en Buitenlandse Zaken zelf. Er komen mogelijk ook nog kosten van Defensie bij, wat het ministerie binnen de eigen begroting moet oplossen.

"Indien noodzakelijk" kan er nog eens naar het budget gekeken worden op een later moment.

In 2014 organiseerde Nederland een grote top over nucleaire veiligheid, waar ook de toenmalige Amerikaanse president Barack Obama bij aanwezig was. Voor die top is indertijd zo'n 24 miljoen euro uitgetrokken.

Meer uit Binnenland

NVJ wil dat inspectie erkent dat PowNed-docu geen commercial is

AMSTERDAM (ANP) - Journalistenvakbond NVJ wil dat de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) toegeeft dat journalistieke documentaires geen reclamespotjes zijn. Dat meldt woordvoerder Paul Teixeira van de NVJ in reactie op de waarschuwing die Omroep PowNed kreeg over het programma PowNed of View: De Prikpen, over het omstreden middel Ozempic. Het risico zou zijn dat de documentaire reclame zou maken voor het middel.

34 minuten geleden
Code geel in Limburg en Noord-Brabant om onweer

DE BILT (ANP) - In Limburg en Noord-Brabant geldt woensdag vanaf 17.00 uur code geel omdat er kans is op onweersbuien, meldt het KNMI. De verwachte buien kunnen gepaard gaan met windstoten en hagel.

2 uur geleden
Verdachte aanslag Spaanse politicus is vrouw (27) uit Den Bosch

AMSTERDAM (ANP) - De vrouw die vastzit op verdenking van betrokkenheid bij een moordaanslag op de Spaanse politicus Alejo Vidal-Quadras (78) is 27 jaar en komt uit Den Bosch. Zij werd daar afgelopen vrijdag aangehouden op verzoek van Spanje. Het Openbaar Ministerie bevestigt een bericht van het AD hierover.

4 uur geleden
GL-PvdA wil loon van minimaal 16 euro per uur in de zorg

DEN HAAG (ANP) - GroenLinks-PvdA wil dat alle zorgmedewerkers minimaal 16 euro per uur verdienen. De partij dient het voorstel in tijdens het debat over de voorjaarsnota begin juni, meldt een woordvoerder. Meer dan 60.000 zorgmedewerkers zouden erdoor op vooruitgaan, ook jongeren die op dit moment het minimumjeugdloon verdienen.

11 uur geleden
Musical over leven prinses Beatrix op komst

BEST (ANP) - Productiehuis MediaDome werkt aan een musical over het leven van prinses Beatrix. Voor het stuk wordt een nieuw theater gebouwd in een bestaande hal in het Brabantse Best.

16 uur geleden
Halsema 'beetje gespannen' voor dodenherdenking op Dam

HILVERSUM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema is "een beetje gespannen" voor de Nationale Dodenherdenking zaterdag op de Dam, liet ze dinsdagavond weten bij Nieuwsuur. Dit jaar gelden extra veiligheidsmaatregelen om spontane protestacties of verstoringen te voorkomen. Mensen moesten zich aanmelden om bij de herdenking op de Dam te zijn; alle 10.000 plekken zijn inmiddels vergeven.

18 uur geleden
Nederlandse vrouw opgepakt voor moordaanslag Spaanse politicus

MADRID (ANP) - Een Nederlandse vrouw is aangehouden voor betrokkenheid bij de moordaanslag op de Spaanse politicus Alejo-Vidal Quadras. Ze is op basis van een Europees arrestatiebevel in Nederland aangehouden, melden Spaanse media. De vrouw wordt onder meer verdacht van het financieren en voorbereiden van de moordaanslag. Een woordvoerder van de Nederlandse politie laat weten niets te zeggen over de aanhouding en verwijst naar de Spaanse politie.

20 uur geleden