Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Organisatieadviesbureau Accenture schrapt wereldwijd 19.000 banen

Organisatieadviesbureau Accenture schrapt wereldwijd 19.000 banen

DUBLIN (ANP/BLOOMBERG) - Het internationale organisatieadviesbureau Accenture gaat wereldwijd 19.000 banen schrappen. Daarmee voegt de onderneming zich bij een groeiende lijst van bedrijven die werknemers ontslaan om zich aan te passen aan de verslechterde economische omstandigheden.

De ingreep raakt ongeveer 2,5 procent het totale personeelsbestand van Accenture. Het adviesbureau verwacht voor de reorganisatie 1,2 miljard dollar aan ontslagvergoedingen en andere personeelgerelateerde kosten kwijt te zijn. Ook trekt Accenture nog 300 miljoen dollar uit voor het inkrimpen en samenvoegen van kantoorruimtes.

Het bedrijf is ook actief in Nederland, maar het is nog niet duidelijk of hier ook banen verdwijnen. Accenture heeft kantoren en operaties in bijna vijftig landen. De onderneming trekt anderhalf jaar uit voor het doorvoeren van de reorganisatie.

Accenture is niet het eerste bedrijf in de adviessector waar de laatste tijd een grote ontslagronde is aangekondigd. Vorige maand onthulde branchegenoot McKinsey al plannen om 2000 banen te schrappen, na een snelle groei van het personeelsbestand in het afgelopen decennium. KPMG kondigde op zijn beurt aan dat het bij de Amerikaanse tak afscheid zou nemen van bijna zevenhonderd krachten vanwege een afnemende vraag. Anderen partijen in de branche, bijvoorbeeld EY, zijn omwille van het veranderde economische tij terughoudender geworden met het werven van nieuw personeel.

Meer uit Financieel

ACM stelt maatregelen tegen overbelasting stroomnet vast

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft een besluit genomen over een drietal maatregelen die ervoor zorgen dat grootverbruikers goedkoper uit zijn als zij het stroomnet niet of minder gebruiken tijdens piekmomenten. Hierdoor maken zij ruimte voor andere verbruikers en producenten van duurzame elektriciteit. De toezichthouder kondigde in april al een breed pakket maatregelen aan om de problemen rond netcongestie, de overbelasting van het elektriciteitsnet, tegen te gaan.

1 uur geleden
Euronext-beurzen hebben geen last van computerstoring

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - De handel op de aandelenbeurzen van Euronext wordt niet beïnvloed door de wereldwijde computerstoring, meldt de eigenaar van de beurzen in Amsterdam, Brussel, Parijs, Lissabon en Milaan. "We zijn op de hoogte van de huidige Microsoft-storing. Het heeft echter geen impact op de handel op onze markten en we houden de situatie nauwlettend in de gaten", stelt de beursexploitant in een verklaring.

2 uur geleden
Gasunie investeert 8 miljard in opslag waterstof, CO2 en groen gas

GRONINGEN (ANP) - Gasunie investeert tot 2030 bijna 8 miljard euro in transport en opslag van waterstof, CO2, warmte en groen gas. Dat meldt het bedrijf bij de publicatie van de halfjaarcijfers.

2 uur geleden
Crowdstrike bevestigt crashes op Windows-besturingssystemen

SYDNEY (ANP/RTR) - IT-beveiligingsbedrijf Crowdstrike laat via een tefefonisch bericht aan klanten weten "op de hoogte te zijn van meldingen van crashes op Microsofts Windows-besturingssystemen".

3 uur geleden
ASML verder omlaag op Damrak na verkoopgolf in chipsector

AMSTERDAM (ANP) - ASML ging vrijdag verder omlaag op de Amsterdamse beurs, na de recente verkoopgolf in de chipsector. De chipbedrijven, die dit jaar sterk zijn gestegen, vielen deze week uit de gratie bij beleggers. Dat kwam door zorgen over mogelijke strengere Amerikaanse regels voor de export van chips en chipapparatuur naar China. Zo raakte chipmachinemaker ASML in de afgelopen twee handelsdagen ruim 14 procent aan beurswaarde kwijt. Het aandeel verloor nu 0,8 procent. Branchegenoten Besi en ASMI klommen daarentegen 0,3 en 0,2 procent.

3 uur geleden
AEX-index koerst af op hoger begin, focus blijft op chipsector

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index op het Damrak lijkt vrijdag licht hoger te beginnen aan de laatste dag van een turbulente handelsweek. De Amsterdamse hoofdindex verloor deze week al zo'n 3 procent. Vooral de chipbedrijven, die dit jaar sterk zijn gestegen, vielen uit de gratie. Dat kwam door zorgen over mogelijke strengere Amerikaanse regels voor de export van chips en chipapparatuur naar China. Chipmachinemaker ASML raakte deze week ruim 14 procent aan waarde kwijt, ondanks dat het bedrijf met sterke kwartaalcijfers kwam. Ook branchegenoten Besi en ASMI gingen mee omlaag.

4 uur geleden
Recordaantal buitenlandse toeristen in Japan, meer dan voor corona

TOKIO (ANP/RTR/AFP) - Japan heeft in de eerste helft van dit jaar een recordaantal buitenlandse toeristen verwelkomd. Het cijfer lag ook hoger dan voor de coronapandemie, geholpen door de zwakkere yen waardoor reizen naar het Aziatische land betaalbaarder zijn geworden.

4 uur geleden