Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Organisatie Vrienden van Amstel blij met reactie kabinet

Organisatie Vrienden van Amstel blij met reactie kabinet

ROTTERDAM (ANP) - De organisatie van De Vrienden van Amstel LIVE is blij dat het kabinet eindelijk iets van zich heeft laten horen. "Onze oproep is gehoord. Wij hebben ons punt duidelijk kunnen maken en dat is een positief signaal", laat producent Machiel Hofman van Tribe Company weten.

In Rotterdam Ahoy wordt al dagenlang opgebouwd en gerepeteerd voor de Vrienden van Amstel, hoewel de shows zo goed als zeker niet door kunnen gaan. In dat geval belandt de show hoogstwaarschijnlijk voor een groot deel in de prullenbak. "We zullen voor volgend jaar grotendeels terug naar de tekentafel moeten en de show opnieuw moeten ontwikkelen", zegt Hofman. Zowel de beschikbaarheid van artiesten, techniek in de zaal en andere faciliteiten bepalen hoe een concert er volgend jaar uit zal zien.

Ook het behoud van het decor is onzeker. "Dat zijn allemaal vragen waar we antwoorden op moeten vinden. Ik verwacht dat een aantal dingen deels nog wel zullen terugkeren maar ook een aantal dingen niet. Dat heeft ook met de actualiteit te maken. Iets wat nu een hit is, speel je volgend jaar misschien niet meer."

Buitengewoon onwenselijk

Het ministerie van Economische Zaken noemde de situatie woensdagavond "buitengewoon onwenselijk". "We proberen steeds om beperkingen op tijd aan te kondigen, maar dit is in de praktijk heel moeilijk gebleken. We zijn ons ervan bewust dat hier een oplossing voor moet komen", zo stelde het ministerie.

Volgens Hofman is die toezegging momenteel "het maximaal haalbare" voor de sector. "Tot nu toe hadden we het gevoel dat we niet gehoord werden. Wij zijn denk ik van alle sectoren het langst dicht gebleven en ook nooit helemaal opengegaan. Het braafste jongetje van de klas maar wel het langste straf gekregen, zo voelt het een beetje. We wilden nu aandacht voor dit probleem creëren want ze hebben het nu wel heel ver laten komen."

Later donderdag gaat de taskforce culturele en creatieve sector in gesprek met Gunay Uslu, de staatssecretaris van Cultuur en Media. De taskforce roept het kabinet opnieuw dringend op om een helder perspectief te bieden.

Meer uit Binnenland

Door storing gedupeerde reizigers staan met lege handen

ARNHEM (ANP) - Reizigers die door de wereldwijde computerstoring worden gedupeerd, hoeven niet te rekenen op compensatie. Ze kunnen hooguit extra gemaakte kosten terugkrijgen, zegt EU Claim, een organisatie die gespecialiseerd is in het terugvragen van geld bij luchtvaartmaatschappijen.

6 minuten geleden
Drie jaar cel en tbs voor oppas uit Schagen voor kindermisbruik

HAARLEM (ANP) - Julian F. (25) uit de gemeente Schagen is veroordeeld tot een celstraf van drie jaar en tbs met dwangverpleging voor kindermisbruik in een oppasgezin in de gemeente Hollands Kroon. De rechtbank in Haarlem acht F. daarnaast schuldig aan het maken van kinderporno en seks met dieren.

23 minuten geleden
Vertraging op Eindhoven Airport loopt op door storing

EINDHOVEN (ANP) - De drukte en vertraging op Eindhoven Airport als gevolg van de wereldwijde computerstoring lopen op. In de vertrekhal van het vliegveld staan volgens een woordvoerster lange rijen en veel inkomende en uitgaande vluchten hebben ruim een uur vertraging. "De situatie is onder controle, maar nog niet opgelost", klinkt het.

24 minuten geleden
UWV start systemen stapsgewijs op, inloggen nog niet mogelijk

AMSTERDAM (ANP) - De computersystemen van het UWV, dat vrijdag werd getroffen door de wereldwijde ICT-storing, worden stap voor stap weer opgestart. De website van de uitkeringsinstantie werkt op sommige plekken weer, maar is nog steeds "moeilijk bereikbaar", laat een woordvoerder weten. Ook kunnen cliënten nog altijd niet inloggen, waardoor ze niet bij hun eigen gegevens kunnen of wijzigingen kunnen doorgeven.

26 minuten geleden
Reisbranche: storing kon niet op slechter moment komen

DEN HAAG (ANP) - De wereldwijde computerstoring die voor flinke verstoringen zorgt in de luchtvaart "kon niet op een slechter moment komen". Dat zegt reisbranchevereniging ANVR. "Dit is een van de drukste weken van het jaar, midden in de zomervakantie. De consequenties zijn nog veel groter dan op een doordeweekse dag op een ander moment in het jaar", zegt directeur Frank Radstake.

37 minuten geleden
Informatienummer Rijksoverheid weer bereikbaar na storing

DEN HAAG (ANP) - De publieksvoorlichting van de Rijksoverheid is telefonisch weer bereikbaar via het nummer 1400. Het informatienummer van de landelijke overheid lag er eerder vrijdag uit door de wereldwijde ICT-storing.

40 minuten geleden
Avondspits vroeg op gang door vakantieverkeer

DEN HAAG (ANP) - De avondspits komt vrijdag vroeg op gang, onder meer door vakantieverkeer. Volgens Rijkswaterstaat Verkeersinformatie staat er rond 13.00 uur 160 kilometer file. Vooral richting de grens rijdt het langzaam, bijvoorbeeld op de A12 bij Arnhem en op de A16 bij Breda.

43 minuten geleden