Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Organisatie Vrienden van Amstel blij met reactie kabinet

Organisatie Vrienden van Amstel blij met reactie kabinet

ROTTERDAM (ANP) - De organisatie van De Vrienden van Amstel LIVE is blij dat het kabinet eindelijk iets van zich heeft laten horen. "Onze oproep is gehoord. Wij hebben ons punt duidelijk kunnen maken en dat is een positief signaal", laat producent Machiel Hofman van Tribe Company weten.

In Rotterdam Ahoy wordt al dagenlang opgebouwd en gerepeteerd voor de Vrienden van Amstel, hoewel de shows zo goed als zeker niet door kunnen gaan. In dat geval belandt de show hoogstwaarschijnlijk voor een groot deel in de prullenbak. "We zullen voor volgend jaar grotendeels terug naar de tekentafel moeten en de show opnieuw moeten ontwikkelen", zegt Hofman. Zowel de beschikbaarheid van artiesten, techniek in de zaal en andere faciliteiten bepalen hoe een concert er volgend jaar uit zal zien.

Ook het behoud van het decor is onzeker. "Dat zijn allemaal vragen waar we antwoorden op moeten vinden. Ik verwacht dat een aantal dingen deels nog wel zullen terugkeren maar ook een aantal dingen niet. Dat heeft ook met de actualiteit te maken. Iets wat nu een hit is, speel je volgend jaar misschien niet meer."

Buitengewoon onwenselijk

Het ministerie van Economische Zaken noemde de situatie woensdagavond "buitengewoon onwenselijk". "We proberen steeds om beperkingen op tijd aan te kondigen, maar dit is in de praktijk heel moeilijk gebleken. We zijn ons ervan bewust dat hier een oplossing voor moet komen", zo stelde het ministerie.

Volgens Hofman is die toezegging momenteel "het maximaal haalbare" voor de sector. "Tot nu toe hadden we het gevoel dat we niet gehoord werden. Wij zijn denk ik van alle sectoren het langst dicht gebleven en ook nooit helemaal opengegaan. Het braafste jongetje van de klas maar wel het langste straf gekregen, zo voelt het een beetje. We wilden nu aandacht voor dit probleem creëren want ze hebben het nu wel heel ver laten komen."

Later donderdag gaat de taskforce culturele en creatieve sector in gesprek met Gunay Uslu, de staatssecretaris van Cultuur en Media. De taskforce roept het kabinet opnieuw dringend op om een helder perspectief te bieden.

Meer uit Binnenland

Man en vrouw op scooter zwaargewond bij aanrijding met tractor

ROTTERDAM (ANP) - In Rotterdam-Zuid zijn donderdag een man en een vrouw zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een tractor. De slachtoffers zaten op een scooter. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend, meldt de politie.

1 uur geleden
Vrouw bevalt op A12 bij Harmelen

HARMELEN (ANP) - Op de A12 bij Harmelen (Utrecht) is donderdag een vrouw bevallen van een meisje. Daardoor was de snelweg enige tijd dicht en moest het verkeer rekening houden met vertraging, zo meldde Rijkswaterstaat.

1 uur geleden
Kunstenares moet beschuldiging aanranding ex-PvdA'er rectificeren

AMSTERDAM (ANP) - Kunstenares Katinka Simonse, ook wel bekend als Tinkebell, moet op Twitter een rectificatie plaatsen vanwege beschuldigingen aan het adres van voormalig PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk. Dit heeft de rechtbank in Amsterdam besloten in een door hem aangespannen kort geding. In een programma van NPO Radio 1 zei Simonse onder meer dat hij een vrouw heeft aangerand.

2 uur geleden
OM eist 6 jaar cel voor twee explosies met vuurwerkbom Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Tegen een 22-jarige Amsterdammer is donderdag zes jaar cel geëist voor het veroorzaken van twee explosies in de nacht van 28 december. De explosies waren in Amsterdam-Zuidoost en in Amsterdam-Noord. De man stond ook terecht voor het bezit van een geladen vuurwapen en het witwassen van bijna 100.000 euro.

3 uur geleden
Winkeliersorganisatie: houd deuren dicht tijdens warme dagen

ZEIST (ANP) - Winkeliersorganisatie INretail roept ondernemers op de deuren gesloten te houden tijdens warme dagen. Volgens de vereniging doen steeds meer winkels dit al, maar is een herhaalde oproep gepast vanwege het zomerse weer dat op komst is.

3 uur geleden
Twee medewerkers Schiphol opgepakt voor smokkel coke Zuid-Amerika

SCHIPHOL (ANP) - Twee mannen die werkzaam zijn bij een bedrijf op Schiphol zijn vorige week opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de invoer van cocaïne uit Zuid-Amerika, meldt de marechaussee donderdag. Kort na de aanhouding zijn er pakketten cocaïne gevonden in een kluisje op de luchthaven.

4 uur geleden
Tweede verdachte (33) opgepakt voor explosie Rockanje

HELLEVOETSLUIS (ANP) - De politie heeft een tweede verdachte opgepakt voor een explosie in Rockanje in de nacht van 29 op 30 april. De man van 33 jaar uit Hellevoetsluis is woensdag aangehouden en wordt vrijdag voorgeleid. Dinsdag is een 53-jarige man uit Hellevoetsluis opgepakt omdat hij mogelijk betrokken is bij de explosie. Meer aanhoudingen worden volgens de politie niet uitgesloten.

4 uur geleden