Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Organisatie verwacht feestje Canal Parade ondanks verwachte regen

Organisatie verwacht feestje Canal Parade ondanks verwachte regen

AMSTERDAM (ANP) - De verwachte regen zal mensen er niet van weerhouden een goed feestje te vieren zaterdag tijdens de 26e editie van de Canal Parade, laat de organisatie weten. "Iedereen is op de regen voorbereid. Mensen langs de kant kunnen een paraplu meenemen, mensen op de boten nemen droge kleren mee. Alle boten checken nog een keertje extra dat alle elektra goed is ingepakt en dat het dek niet te glad is. Verder wachten we af wat de weergoden gaan doen", aldus een woordvoerder van de organisatie,

"We hebben weleens eerder regenedities gehad. Toen dachten we ook dat niemand zou komen kijken, maar stonden alle kades alsnog vol", aldus de woordvoerder. "En als mensen het toch te nat vinden; de parade is ook live te zien vanaf tv!"

Organisaties informeren mensen die op hun boten meevaren ook al op voorhand over het slechte weer. Zo vraagt COC Nederland meevaarders droge kleren en een handdoekje mee te nemen en zijn er doorzichtige poncho's aan boord. "Gebruik van paraplu's wordt afgeraden, omdat we met veel mensen op de boot staan en willen voorkomen dat je iemands ogen uit prikt", aldus COC Nederland.

#YouAreIncluded

Langs de kades worden honderdduizenden bezoekers verwacht. Een partytent opzetten langs de vaarroute om droog te blijven, mag echter niet zomaar, laat een woordvoerder van de gemeente Amsterdam desgevraagd weten. "Voor het plaatsen van een object (zoals een tent) moet men een objectvergunning aanvragen." Een van de redenen voor de vergunningsplicht is zodat de objecten niet in de weg zullen staan voor de hulpdiensten. Mensen die zonder vergunning een partytent neerzetten, lopen het risico op een boete, aldus de gemeente.

De Canal Parade begint om 12.00 uur vanaf het Oosterdok en gaat via de Nieuwe Herengracht, Amstel en Prinsengracht richting het Westerdok, waar rond 17.00 uur de laatste boot aankomt. De parade wordt live uitgezonden op NPO1. De deelnemende boten spelen elk op een eigen manier in op het thema #YouAreIncluded.

Meer uit Binnenland

Provincie Utrecht kondigt informatiebijeenkomsten over wolf aan

UTRECHT (ANP) - De provincie Utrecht is van plan eind augustus informatiebijeenkomsten te houden over de wolvenpopulatie op de Utrechtse Heuvelrug. Ook onderzoekt de provincie de mogelijkheid een wolvencommissie in te stellen. Dat schrijft gedeputeerde Mirjam Sterk (natuur) in een memo aan Provinciale Staten naar aanleiding van meerdere incidenten met wolven in Utrecht.

40 minuten geleden
Politie onderzoekt tips over mishandeling Somaliër in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie spreekt "dagelijks nog" met getuigen en onderzoekt "verschillende tips" in de zaak rond de dodelijke mishandeling van een Somalische man in Den Haag afgelopen weekend. Over de identiteit van de mannen die als verdachten worden gezocht, wil een woordvoerster vanwege het lopende onderzoek geen uitspraken doen.

1 uur geleden
Busvervoerders die naar Spelen rijden zijn voorbereid op file

DEN HAAG (ANP) - Verschillende busvervoerders in Nederland brengen de komende twee weken mensen naar Parijs waar vrijdag de Olympische Spelen beginnen. Er is vraag naar de busritten, maar van een stormloop zoals tijdens de halve finale van het EK-voetbal is geen sprake, blijkt uit een korte rondgang van het ANP. De busmaatschappijen die naar Parijs rijden, zijn voorbereid op de verwachte drukte rond de Franse hoofdstad.

1 uur geleden
Reddingsbrigade pleit voor meer zwemles onder migrantenkinderen

IJMUIDEN (ANP) - Het is van groot belang dat onder kinderen met een migratieachtergrond meer voorlichting komt over zwemveiligheid en dat meer kinderen zwemles krijgen. Dat zegt de Reddingsbrigade in reactie op de CBS-cijfers over het aantal verdrinkingsdoden in de afgelopen tien jaar. Uit de cijfers komt naar voren dat jonge kinderen van migranten de afgelopen tien jaar vaker verdronken.

3 uur geleden
Politiemedewerkster vast voor voorbereiden moord op ex-partner

ROTTERDAM (ANP) - Een 41-jarige politiemedewerkster is op 5 juni aangehouden op verdenking van het voorbereiden van de moord op haar ex-partner. Het Openbaar Ministerie maakte de aanhouding van de vrouw uit Gorinchem donderdag bekend. Dat kon volgens het OM niet eerder om "onderzoeksbelangen". Haar voorarrest is op 16 juli met zestig dagen verlengd door de rechtbank.

3 uur geleden
Aantal besmettingen met blauwtongvirus stijgt naar bijna 800

DEN HAAG (ANP) - Het blauwtongvirus is in de afgelopen weken op 791 plekken in Nederland vastgesteld. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat is ruim twee keer zo veel als een week geleden. Vorige week vrijdag stond de teller op 318 gevallen en afgelopen maandag op 503.

3 uur geleden
Griffier rechtbank Rotterdam aangehouden om schenden ambtsgeheim

ROTTERDAM (ANP) - De rijksrecherche heeft woensdag een 36-jarige medewerker van de rechtbank Rotterdam aangehouden voor schending van het ambtsgeheim en computervredebreuk. Dat heeft het Openbaar Ministerie donderdag bekendgemaakt. De verdachte werkt als griffier bij het kabinet van de rechter-commissaris.

3 uur geleden