Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Organisatie verwacht feestje Canal Parade ondanks verwachte regen

Organisatie verwacht feestje Canal Parade ondanks verwachte regen

AMSTERDAM (ANP) - De verwachte regen zal mensen er niet van weerhouden een goed feestje te vieren zaterdag tijdens de 26e editie van de Canal Parade, laat de organisatie weten. "Iedereen is op de regen voorbereid. Mensen langs de kant kunnen een paraplu meenemen, mensen op de boten nemen droge kleren mee. Alle boten checken nog een keertje extra dat alle elektra goed is ingepakt en dat het dek niet te glad is. Verder wachten we af wat de weergoden gaan doen", aldus een woordvoerder van de organisatie,

"We hebben weleens eerder regenedities gehad. Toen dachten we ook dat niemand zou komen kijken, maar stonden alle kades alsnog vol", aldus de woordvoerder. "En als mensen het toch te nat vinden; de parade is ook live te zien vanaf tv!"

Organisaties informeren mensen die op hun boten meevaren ook al op voorhand over het slechte weer. Zo vraagt COC Nederland meevaarders droge kleren en een handdoekje mee te nemen en zijn er doorzichtige poncho's aan boord. "Gebruik van paraplu's wordt afgeraden, omdat we met veel mensen op de boot staan en willen voorkomen dat je iemands ogen uit prikt", aldus COC Nederland.

#YouAreIncluded

Langs de kades worden honderdduizenden bezoekers verwacht. Een partytent opzetten langs de vaarroute om droog te blijven, mag echter niet zomaar, laat een woordvoerder van de gemeente Amsterdam desgevraagd weten. "Voor het plaatsen van een object (zoals een tent) moet men een objectvergunning aanvragen." Een van de redenen voor de vergunningsplicht is zodat de objecten niet in de weg zullen staan voor de hulpdiensten. Mensen die zonder vergunning een partytent neerzetten, lopen het risico op een boete, aldus de gemeente.

De Canal Parade begint om 12.00 uur vanaf het Oosterdok en gaat via de Nieuwe Herengracht, Amstel en Prinsengracht richting het Westerdok, waar rond 17.00 uur de laatste boot aankomt. De parade wordt live uitgezonden op NPO1. De deelnemende boten spelen elk op een eigen manier in op het thema #YouAreIncluded.

Meer uit Binnenland

Nog vier UvA-betogers van de meer dan 125 gearresteerden vast

AMSTERDAM (ANP) - Vier pro-Palestijnse betogers die werden gearresteerd in een tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zitten nog vast. Dat bevestigt de politie na berichtgeving van AT5.

41 minuten geleden
UvA-betogers zijn volgens advocaat onrechtmatig opgepakt

AMSTERDAM (ANP) - De zeker 125 pro-Palestijnse betogers die zijn aangehouden in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam hadden niet opgepakt mogen worden. Dat meldt advocaat Willem Jebbink, die veel van de gearresteerden bijstaat.

2 uur geleden
Eerste gearresteerden van protestkamp UvA vrijgelaten

AMSTERDAM (ANP) - De eerste mensen die in de nacht van maandag op dinsdag werden gearresteerd in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zijn vrijgelaten. Dat meldt de politie dinsdagochtend.

3 uur geleden
Circa 125 demonstranten tentenkamp UvA nog vast

AMSTERDAM (ANP) - De ongeveer 125 demonstranten die in de nacht van maandag op dinsdag zijn opgepakt in het tentenkamp op de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam zitten nog vast. Dat laat de politie dinsdagochtend weten.

3 uur geleden
UvA geeft openheid over banden met Israëlische instellingen

AMSTERDAM (ANP) - De Universiteit van Amsterdam heeft bekendgemaakt welke samenwerkingen ze heeft met Israëlische instituten. Dat was een van de eisen van de demonstranten die de Roeterseilandcampus bezetten, tot de politie het protestkamp dinsdagochtend ontruimde.

5 uur geleden
Uitspraak in kwestie Van Lienden over geld voor advocaat

AMSTERDAM (ANP) - De rechtbank in Amsterdam doet dinsdag uitspraak in het kort geding van Sywert van Lienden tegen Stichting Hulptroepen Alliantie (SHA) om een geldbedrag waar de stichting beslag op heeft gelegd. Van Lienden zegt het geld nodig te hebben om een advocaat te kunnen betalen in de mondkapjesaffaire.

6 uur geleden
Politie arresteert betogers protestkamp UvA

AMSTERDAM (ANP) - De politie heeft de eerste betogers van het protestkamp bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam gearresteerd.

6 uur geleden