Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Organisatie Parkpop 'heel tevreden' over eerste editie Malieveld

Organisatie Parkpop 'heel tevreden' over eerste editie Malieveld

DEN HAAG (ANP) - Directeur Guus Dutrieux is enkele uren na de start van Parkpop in Den Haag "heel tevreden" over het verloop van het festival tot dusver. Volgens de organisator trekt de op jongeren gerichte line-up het gehoopte jongere publiek en daarnaast lijkt het gratis festival dit keer ook meer in trek te zijn bij mensen van buiten de hofstad.

"Ik ben heel tevreden. De opkomst is boven verwachting", zegt Dutrieux vanaf het festivalterrein tegen het ANP. De directeur weet niet precies hoeveel mensen er zijn, omdat dat niet wordt bijgehouden. "Maar als ik zo rondkijk dan zie ik dat het wel ongeveer gelijk is aan wat we op het Zuiderpark hadden rond hetzelfde tijdstip."

De directeur ziet dat er meer jongeren naar de jubileumeditie van het 40-jarige festival zijn gekomen. Dat was wat de organisatie voor ogen had door artiesten als Froukje, Maan en Donnie te programmeren, sterren die vooral populair zijn onder jongeren.

Anouk

Het is de bedoeling om het festival vanaf nu altijd op het Malieveld te organiseren, zegt hij. "Ja, dat is zeker de intentie. We moeten nog evalueren, maar het is wel het idee." De kosten voor het evenement konden dit jaar gedrukt worden door samen te werken met het concert van Anouk dat zaterdagavond plaatsvond op het veld. "We verkopen geen kaarten, maar artiesten worden wel duurder. Dan moet je efficiënt denken en dit was een goede oplossing."

Over het personeelstekort waar alle festivals mee lijken te kampen, zegt Dutrieux dat ook Parkpop daarmee te maken had, maar dat er genoeg mensen zijn gevonden.

Meer uit Binnenland

Geen popconcerten meer in de Kuip vanaf 2026 om geluidsoverlast

ROTTERDAM (ANP) - In de Rotterdamse Kuip, het stadion van voetbalclub Feyenoord, worden vanaf 2026 geen grote concerten meer gehouden. Dat bevestigt een woordvoerder van de gemeente Rotterdam na berichtgeving van het AD. In de buurt van het stadion worden woningen gebouwd en het is heel duur om die te isoleren tegen het harde geluid van muziekoptredens. De Kuip wordt gecompenseerd met een "miljoenenbedrag" door de gemeente, aldus de woordvoerder.

3 uur geleden
Te veel te zware vrachtwagens over brug A7 Purmerend

PURMEREND (ANP) - Dagelijks rijden honderden te zware vrachtwagens over de brug in de A7 bij Purmerend, concluderen Rijkswaterstaat (RWS) en Transport en Logistiek Nederland (TLN) na metingen. Sinds begin april aan de brug wordt gewerkt, mogen voertuigen niet zwaarder dan 25 ton zijn. RWS en TLN waarschuwen dat de brug mogelijk voor al het vrachtverkeer sluit bij uitblijven van verbetering.

3 uur geleden
Ministerie roept Nederlanders in Iran op het land te verlaten

DEN HAAG (ANP) - Nederlanders in Iran moeten dat land zo spoedig mogelijk verlaten als dat veilig kan, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken woensdag. Het is een toevoeging aan een reisadvies ten aanzien van het land, dat al rood kleurde.

3 uur geleden
Ook bussen streekvervoerders staan zaterdag kort stil om geweld

DEN HAAG (ANP) - Ook alle bussen van de regionale streekvervoerders gaan zaterdag 3 minuten stilstaan om het geweld tegen NS-personeel van afgelopen weekend, laat een woordvoerder van Arriva weten. Eerder was al bekend dat alle treinen en stadsvervoerders om 22.30 uur stil zouden staan. Nu doen ook de bussen van Arriva, Keolis, Qbuzz, Transdev en EBS mee. Daarmee doet "zo goed als al het openbaar vervoer" zaterdag mee met de actie, aldus de woordvoerder.

4 uur geleden
Nog een verdachte aangehouden voor explosies in Schoonoord

SCHOONOORD (ANP) - Een 28-jarige man uit Rotterdam is aangehouden omdat hij mogelijk een rol heeft gespeeld bij in ieder geval een van de twee explosies bij een woning in Schoonoord, meldt de politie woensdag. Drie andere verdachten in de zaak werden eerder al aangehouden.

4 uur geleden
Verzakte bouwkraan in Leusden weer gestabiliseerd

LEUSDEN (ANP) - De bouwkraan die woensdagochtend in Leusden verzakte en op woningen dreigde te vallen, is weer gestabiliseerd. Daarmee is het gevaar voor de woningen in de straat Waarden geweken, aldus een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht. Wel komt er nog water en gas uit leidingen die bij het verzakken zijn geraakt.

7 uur geleden
Vorig jaar honderd geweldsincidenten tegen medewerkers Arriva

HEERENVEEN (ANP) - Arriva registreerde vorig jaar zo'n honderd gevallen van verbaal of fysiek geweld tegen medewerkers in treinen, laat de regionale vervoerder desgevraagd weten. Komende zaterdagavond zetten meerdere vervoerders hun voertuigen drie minuten stil om aandacht te vragen voor mishandeling van medewerkers.

7 uur geleden