Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Organisatie Gold Race zet in op compacte versie

Organisatie Gold Race zet in op compacte versie

VALKENBURG (ANP) - Koersdirecteur Leo van Vliet gaat er vooralsnog van uit dat de Amstel Gold Race dit jaar wel kan worden verreden. Van Vliet mikt daarbij op een wedstrijd over een compact parcours van zo'n 18 kilometer, vergelijkbaar met de alternatieve route die voor 10 oktober van het afgelopen jaar was voorzien. "We zijn druk bezig lijntjes te leggen met alle instanties om niet voor verrassingen komen te staan", zegt de oud-renner, die afgelopen najaar zag hoe in België wel gewoon gekoerst werd.

Probleem was de aanwezigheid van bewoners en bedrijven langs het parcours dat over de Cauberg, Geulhemmerberg en Bemelerberg leidt. Twee weken voordat afgelopen najaar de klassieker uit de WorldTour alsnog zou worden gehouden, kwam er een publieksverbod bij sportwedstrijden. Van Vliet kon niet garanderen dat omwonenden en bezoekers van bijvoorbeeld hotels ter plekke binnen zouden blijven. "We moeten er nu voor zorgen dat we niet tot het laatste moment wachten om bijvoorbeeld te weten wat de burgemeesters en andere lokale instanties ervan vinden. We gaan in ieder geval voor een wedstrijd op een parcours dat makkelijk af te sluiten is voor bezoekers van buiten. Er zal geen sprake zijn van een VIP-dorp of iets dergelijks."

De omwonenden zijn ongeveer duizend mensen in totaal, er zijn ook enkele vakantieparken, hotels en restaurants langs het parcours. "Die hebben we vorig jaar al benaderd en ze waren toen heel positief en meegaand. We proberen nu ook naar alle omwonenden zo goed mogelijk te communiceren."

De Amstel Gold Race, zowel voor de mannen als de vrouwen, wordt verreden op zondag 18 april. Vorig jaar kon de koers in het voorjaar niet worden verreden nadat het coronavirus de hele sport had stilgelegd, waarna ook de alternatieve datum door maatregelen niet haalbaar bleek.

Meer uit Sport

Mountainbikester Pieterse stelt eindzege wereldbeker veilig

SNOWSHOE (ANP) - De Nederlandse mountainbikester Puck Pieterse heeft in het Amerikaanse Snowshoe de winst van de wereldbeker veiliggesteld. De 21-jarige Amersfoortse werd zesde en dat was genoeg voor de eindzege.

9 uur geleden
Nederlandse turnsters vierde na eerste kwalificatiedag bij WK

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen na drie van de in totaal tien zogenoemde subdivisies voorlopig vierde in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen op de eerste kwalificatiedag tot 161,197 punten. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen. Maandag volgen er in Antwerpen nog zeven subdivisies.

10 uur geleden
Turnster Biles bij internationale comeback meteen weer sterk

ANTWERPEN (ANP) - Turnster Simone Biles heeft de Verenigde Staten bij de WK naar een voorlopige eerste plek in het landenklassement geleid. De 26-jarige Biles, die in Antwerpen haar internationale rentree maakte, is na twee van de in totaal tien subdivisies tevens de beste meerkampster (58,865).

11 uur geleden
Turnsters voorlopig tweede achter Italië en moeten nu afwachten

ANTWERPEN (ANP) - De Nederlandse turnsters staan bij de WK in Antwerpen voorlopig tweede in het landenklassement. Sanne Wevers, Eythora Thorsdottir, Naomi Visser, Sanna Veerman en Vera van Pol kwamen in de eerste van in totaal tien zogenoemde subdivisies tot 161,197 punten. Daarmee moesten ze Italië (162,230) voor zich dulden. De turnsters moeten nu afwachten waar hun score hun uiteindelijk brengt. Doelstelling is een plek bij de beste twaalf landenteams om zodoende een teamticket voor Parijs 2024 veilig te stellen.

13 uur geleden
Shorttrackers zonder Knegt naar wereldbeker in Montreal

UTRECHT (ANP) - De Nederlandse shorttrackers reizen zonder routinier Sjinkie Knegt naar de eerste wereldbekerwedstrijd die van 20 tot en met 22 oktober wordt verreden in het Canadese Montreal. De 34-jarige Fries is niet geselecteerd door de selectiecommissie van schaatsbond KNSB. Bij de shorttracksters hebben de 16-jarige Angel Daleman en de 19-jarige Diede van Oorschot een plek in het team gekregen.

13 uur geleden
Wielrenster Wiebes eerste Europees kampioene gravel

OUD-HEVERLEE (ANP) - Lorena Wiebes is Europees kampioene gravelrijden. De Nederlandse wielrenster kwam als tweede over de finish in het Belgische Oud-Heverlee, maar omdat de winnares Tiffany Cromwell Australische is, krijgt zij geen prijs. Wiebes is de eerste Europees kampioene ooit.

14 uur geleden
Turner Schmidt kan geluk niet op na behalen olympisch ticket

ANTWERPEN (ANP) - Turner Casimir Schmidt (27) is dolblij dat de Nederlandse ploeg erin geslaagd is om een olympisch teamticket af te dwingen. Schmidt, die twee keer de Spelen miste, hoopt dat hij er in Parijs ook daadwerkelijk bij kan zijn.

15 uur geleden