Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Orders voor luchtvaarttak General Electric stromen weer binnen

Orders voor luchtvaarttak General Electric stromen weer binnen

BOSTON (ANP) - Industrieconcern General Electric (GE) ziet de eerste tekenen van herstel in de luchtvaartbranche. Vliegmaatschappijen durven na maanden van internationale reisbeperkingen weer te investeren, nu de vooruitzichten na de versoepelingen van lockdowns zijn verbeterd. Het aantal orders voor de divisie van GE die vliegtuigmotoren maakt en onderhoudt, steeg daardoor met bijna de helft.

De luchtvaarttak van GE sloot de drie maanden tot en met juni af met 5,5 miljard dollar aan opdrachten op de plank, 47 procent meer dan een jaar eerder. De omzet van de divisie steeg met een tiende tot 4,8 miljard dollar. Ook bij andere onderdelen steeg de omzet en het aantal orders. Zo profiteerde de tak voor elektriciteitscentrales van de bestelling van twaalf grote gasturbines, wat bijdroeg aan de groei van het orderboek met 67 procent.

De omzet van GE steeg voor het eerst sinds de coronacrisis. Vergeleken met het tweede kwartaal van 2020 ging het om 9 procent groei. Het concern wist ook het nettoverlies terug te dringen tot 224 miljoen dollar, tegenover 922 miljoen dollar een jaar eerder.

Beleggers waren tijdens de handel voorbeurs vooral enthousiast over ramingen voor de aangepaste vrije kasstroom in heel 2021. GE verhoogde de vooruitzichten voor de hoeveelheid geld die overblijft na aftrek van alle noodzakelijke kosten en investeringen.

Meer uit Financieel

Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

2 uur geleden
Eerste vlucht C919 van Chinese rivaal Boeing geslaagd

BEIJING (ANP/RTR/AFP) - Luchtvaartmaatschappij China Eastern Airlines heeft zondag de eerste commerciële vlucht uitgevoerd met een C919 van de Chinese vliegtuigbouwer Comac. Het toestel vloog zondagmorgen van Shanghai naar Peking.

6 uur geleden
BBC: lange rijen op Britse luchthavens door storing e-gates

LONDEN (ANP/DPA/RTR/BLOOMBERG) - Passagiers die zaterdag arriveerden op luchthavens in het Verenigd Koninkrijk hadden te maken met lange wachtrijen vanwege een storing bij de elektronische paspoortcontrole, meldt de BBC. De problemen met de e-gates op onder meer de Londense luchthavens Heathrow en Gatwick en het vliegveld van Manchester begonnen vrijdagavond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken liet zaterdagavond weten dat het probleem is opgelost en bedankte de getroffen reizigers voor hun geduld.

1 dag geleden
Irak lanceert miljardenproject voor verbinding zuiden met Turkije

BAGDAD (ANP/RTR/AFP) - De Iraakse overheid heeft zaterdag een project gelanceerd ter waarde van 17 miljard dollar voor de verbinding van een ​​belangrijke goederenhaven aan de zuidkust via spoor en wegen met de grens met Turkije. Het miljardenproject moet helpen bij het transformeren van de Iraakse economie na decennia van oorlog en conflict in het land.

1 dag geleden
Onderzoek ECB: klimaatverandering kan inflatie aanjagen

FRANKFURT (ANP/BLOOMBERG) - Klimaatverandering kan de komende tien jaar de wereldwijde inflatie aan gaan jagen, bijvoorbeeld omdat voedselprijzen harder stijgen. Dat stelt de Europese Centrale Bank (ECB) op basis van nieuw onderzoek. Volgens de studie kan het jaarlijks om een stijging met meer dan 1 procentpunt gaan.

1 dag geleden
VDL dreigt met intrekking bonus bij doorgaan stakingen Nedcar

BORN (ANP) - VDL dreigt met het intrekken van een bonus van 7500 euro als de medewerkers van Nedcar doorgaan met staken. Dat blijkt uit een interne mededeling van Nedcar-directeur John van Soerland aan de medewerkers van de autofabriek in Born.

1 dag geleden
Peiling: meeste Duitsers sceptisch over digitale euro

FRANKFURT (ANP/DPA) - Een meerderheid van de Duitsers staat sceptisch tegen de eventuele komst van een digitale euro, waaraan wordt gewerkt door de Europese Centrale Bank (ECB). Dat blijkt uit een peiling die de Duitse branchevereniging voor banken heeft laten uitvoeren. Uit de enquête kwam naar voren dat driekwart van de ondervraagden het er in meer of mindere mate mee eens is dat die digitale euro overbodig is omdat bestaande betalingsmogelijkheden toereikend zijn.

1 dag geleden