Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranjefans vermaken zich met muziek en bier in zonnig Berlijn

Oranjefans vermaken zich met muziek en bier in zonnig Berlijn

BERLIJN (ANP) - Nederlandse supporters bereiden zich in Berlijn voor op de laatste groepswedstrijd van Oranje op het EK tegen Oostenrijk. Ruim vier uur voor het begin van het duel hebben duizenden fans bezit genomen van de pleinen en straten in de Duitse hoofdstad.

Op de Kurfürstendamm zitten groepjes supporters van beide landen door elkaar op de terrassen. "En wie niet springt, komt uit Tirol", zingen de Oranjefans. Het bier vloeit rijkelijk. In tegenstelling tot de vorige twee pouleduels, in Hamburg en Leipzig, zijn de weersomstandigheden veel beter. De zon schijnt volop.

In Berlijn zijn twee fanzones ingericht. Nederlandse supporters kunnen terecht in de fanzone van de UEFA bij de Brandenburger Tor, waar Frans Duijts, Bizzey, Sjaak, Kris Kross Amsterdam en Outsiders optreden. De officiële Oranje Fanzone bevindt zich op de Hammarskjöldplatz, met optredens van dj's Mara Wells en Ruud. De fanmars naar het stadion start om 14.30 uur vanaf de Oranje Fanzone.

Zo'n 40.000 supporters

De KNVB verwacht dat ongeveer 40.000 Oranjesupporters in Berlijn zijn. Minimaal 15.000 fans hebben een kaartje voor het duel in het Olympiastadion, dat dinsdag om 18.00 uur begint.

Harry uit Boxtel bevindt zich met een groepje vrienden op een van de terrassen op de Kurfürstendamm. De 60-jarige Oranjefan leeft ontspannen toe naar het duel met Oostenrijk. "We zijn al geplaatst, dus we kunnen redelijk relaxed kijken. Ik vind het niet erg als Oranje als tweede eindigt, want dan gaan we naar Düsseldorf. Hoe verder Oranje komt, hoe meer vakantiedagen het mij kost. Dat heb ik er graag voor over."

EK 1988

Oranje speelde precies 36 jaar geleden de gewonnen EK-finale tegen de toenmalige Sovjet-Unie. "Daar was ik bij toen. Het doelpunt van Marco van Basten heb ik nog steeds op mijn netvlies staan", aldus Harry, die zich goed heeft ingesmeerd tegen de zon. "Gelukkig heeft mijn vrouw daar aan gedacht. Eindelijk een beetje zon, daar hebben we lang op moeten wachten."

Meer uit Binnenland

Twee weken geen treinen tussen Rotterdam en Den Haag

UTRECHT (ANP) - Reizigers kunnen tussen 13 en 25 juli geen gebruik maken van de trein op het traject tussen Den Haag Centraal en Rotterdam Centraal. In die periode voert ProRail werkzaamheden uit aan het spoor, meldt de NS. De extra reistijd tussen Rotterdam en Den Haag is naar schatting een half uur. Reizigers wordt geadviseerd om niet tijdens de spits met het vervangend vervoer te reizen.

9 uur geleden
Provincie Utrecht: natuurlijk gedrag van wolf die hond aanviel

UTRECHT (ANP) - De wolf die afgelopen zaterdag op een landgoed in Leusden een aangelijnd hondje aanviel, heeft volgens experts natuurlijk gedrag vertoond. De provincie Utrecht zegt dat er geen sprake is van een zogeheten probleemwolf. De provincie gaat ervan uit dat het hondje is aangevallen door één van de ouders van wolvenwelpen.

9 uur geleden
Schoonmakers bij Utrecht CS werden onwel door onbekende drank

UTRECHT (ANP) - De twee schoonmakers die dinsdagochtend vroeg direct na hun werk onwel werden op een opstelterrein bij Utrecht Centraal, hadden na hun dienst een onbekende drank gedronken. Dat concludeert de politie vrijdag na onderzoek. Het is niet duidelijk hoe ze aan die drank waren gekomen, "of ze die bij zich hadden of ergens hebben gevonden", aldus een woordvoerder.

9 uur geleden
Militair met wapen opgepakt in winkelcentrum Nijmegen

NIJMEGEN (ANP) - Een militair is vrijdag aangehouden in winkelcentrum Hatert in Nijmegen omdat hij een wapen bij zich had, bevestigt een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee na berichtgeving van Omroep Gelderland. De actief dienende militair liep daar ook rond in zijn uniform.

9 uur geleden
Arubaanse stichting noemt huwelijk zelfde geslacht 'grote stap'

DEN HAAG (ANP) - Dat het huwelijk tussen mensen van hetzelfde geslacht per direct is toegestaan op Aruba en Curaçao is "een grote stap, het begin voor gelijkheid", aldus Egmar Irausquin, secretaris van stichting Fundacion Orguyo Aruba, na afloop van de uitspraak van de Hoge Raad. Tot op heden was dit niet toegestaan in de twee landen.

11 uur geleden
Scholieren oplettender en socialer zonder mobieltje

DEN HAAG (ANP) - Zonder smartphone onder handbereik zijn middelbare scholieren oplettender in de les en socialer met elkaar. Dat maakt het onderwijsministerie op uit een representatief onderzoek dat het liet doen onder leraren en schoolleiders van bijna zeshonderd scholen voor voortgezet onderwijs.

11 uur geleden
Halsema: geen verbod op dragen vlag Israël bij Pride Walk

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse burgemeester Femke Halsema meldt dat er geen sprake is van een verbod op het dragen van de Israëlische vlag tijdens de door Stichting Queer Amsterdam georganiseerde Pride Walk op 20 juli. "De Pride Walk is een manifestatie die onder het demonstratierecht valt. Vrijheid van demonstreren geeft echter geen recht op het opleggen van censuur aan demonstranten. Een organisatie mag mensen die willen meelopen dus niet verbieden om zich te uiten. Het is onacceptabel dat mensen die een vlag willen meedragen, dat niet zouden mogen", aldus de burgemeester.

11 uur geleden