Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranje wint van Wales, maar ziet tweede keus niet overtuigen

Oranje wint van Wales, maar ziet tweede keus niet overtuigen

CARDIFF (ANP) - Het Nederlands elftal heeft met een team vol invallers de uitwedstrijd tegen Wales in de Nations League met 2-1 gewonnen. Op weg naar het WK in Qatar zag bondscoach Louis van Gaal een groot deel van zijn tweede keus weinig indruk maken. Na twee duels in de Nations League is Oranje wel nog zonder puntenverlies.

Oranje leek in Cardiff in de 92e minuut een zege te verspelen, toen Rhys Norrington-Davies gelijkmaakte. Maar nog geen minuut later kopte Wout Weghorst aan de andere kant de 1-2 binnen.

Van Gaal wilde voor de aftrap niet praten over een eerste en tweede keus. Na het duel met Wales kon hij echter niet anders dan concluderen dat de basisploeg van het gewonnen duel van vrijdag met België (1-4) een hoger niveau heeft gehaald dan de gelegenheidsformatie die aan de aftrap verscheen in Cardiff.

Belasten

Van Gaal koos voor een compleet ander elftal, omdat hij zijn internationals na een lang seizoen niet zwaarder wil belasten dan nodig is tijdens vier duels in elf dagen. Ook wil hij veel spelers aan het werk zien in de aanloop naar het WK. Zo ziet de bondscoach vanzelf met welke voetballers hij naar Qatar moet.

Het was niet vreemd dat het Nederlands elftal tegen Wales niet echt kon overtuigen. De basisspelers hebben niet vaak met elkaar samengespeeld. Middenvelder Jerdy Schouten debuteerde beter voor Oranje dan Jordan Teze. De verdediger van PSV was niet de enige die af en toe verzaakte. Doelman Mark Flekken had geluk dat hij de bal niet via aanvaller Daniel James in eigen doel schoot. Aanvallers Weghorst en Cody Gakpo werden nauwelijks gevaarlijk en de vleugelverdedigers Hans Hateboer en Tyrell Malacia speelden ook minder overtuigend dan Denzel Dumfries en Daley Blind tegen de Belgen.

Wales startte ook niet in de sterkst mogelijke samenstelling, na de zege op Oekraïne (1-0) die een ticket voor het WK opleverde. Oranje kwam in de 50e minuut op voorsprong door het eerste doelpunt van Koopmeiners. Schouten gaf de assist op de 0-1, maar moest na ruim een uur samen met Gakpo plaatsmaken voor Frenkie de Jong en Steven Bergwijn. Gareth Bale was net ingevallen bij Wales toen Norrington-Davies gelijkmaakte. Weghorst bezorgde Oranje alsnog de winst.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden