Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranje waarschijnlijk in pot 2 tijdens loting voor WK in Qatar

Oranje waarschijnlijk in pot 2 tijdens loting voor WK in Qatar

ZÜRICH (ANP) - Het Nederlands elftal zit op 1 april zo goed als zeker in pot 2 tijdens de loting voor het WK in Qatar. Dat blijkt uit de procedure voor de loting in Doha, die wereldvoetbalbond FIFA dinsdag heeft vrijgegeven.

De wereldranglijst van 31 maart bepaalt de indeling van de potten. Gastheer Qatar en de eerste zeven landen op de mondiale ranking zitten in pot 1. De nummers 8 tot en met 15 vormen pot 2. Nederland staat op dit moment tiende op de wereldranglijst, maar oefent voor 31 maart nog tegen Denemarken (26 maart) en Duitsland (29 maart).

Italië en Portugal staan hoger op de wereldranglijst dan Oranje. Beide ploegen zijn echter nog niet zeker van deelname aan het WK. De landen beginnen donderdag aan de play-offs voor deelname aan de mondiale eindronde in Qatar en treffen elkaar mogelijk in de beslissende wedstrijd.

De loting, die om 17.00 uur Nederlandse tijd begint, begint met pot 1 en eindigt met pot 4. Tijdens de loting zijn 29 van de 32 deelnemers aan het WK bekend. Vijf van de acht poules tellen twee Europese ploegen. Teams uit andere werelddelen dan Europa worden tijdens de loting gescheiden.

De openingswedstrijd van het WK is op 21 november, de finale op 18 december.

Meer uit Voetbal

Spaanse voetballers hopen na EK op nieuwe periode van dominantie

BERLIJN (ANP/RTR) - De Spaanse voetballers hopen dat de Europese titel het beginpunt is van een nieuwe periode van dominantie. Na de zege van 2-1 tegen Engeland in Berlijn, werden veel vergelijkingen getrokken met de vorige succesperiode. Spanje won in 2008 het EK en pakte vervolgens ook de titel bij het WK van 2010 en het EK van 2012.

1 uur geleden
Martínez bezorgt Argentinië in verlenging zestiende Copa América

MIAMI GARDENS (ANP) - Het Argentijnse voetbalelftal heeft voor de zestiende keer de Copa América gewonnen. In de finale in Miami Gardens werd Colombia na verlenging verslagen: 1-0. Invaller Lautaro Martínez maakte in de 112e minuut het doelpunt.

3 uur geleden
Oyarzabal kan zijn geluk niet op na winnende treffer voor Spanje

BERLIJN (ANP) - Mikel Oyarzabal kon zijn geluk niet op na de finale van het EK tussen Spanje en Engeland (2-1). "Ik heb gedaan wat ik moest doen", zei de maker van het winnende doelpunt. "Ik was al blij toen ik voor het EK werd geselecteerd. Maar nu heb ik het geluk gehad dat ik een duel mag beslissen."

10 uur geleden
Bondscoach Southgate wil nog niet over zijn toekomst speculeren

BERLIJN (ANP) - Bondscoach Gareth Southgate wilde na de nederlaag van Engeland tegen Spanje (1-2) in de finale van het EK nog niet over zijn toekomst praten. "Ik denk niet dat dit het juiste moment is om zo'n beslissing te nemen", zei hij. "Ik moet met de juiste mensen overleggen. Dat is iets voor later."

10 uur geleden
Spanjaard Rodri verkozen tot beste speler van EK

BERLIJN (ANP) - De Spaanse middenvelder Rodri is verkozen tot beste speler van het EK voetbal in Duitsland. Hij veroverde zondag de Europese titel met zijn landenploeg door Engeland in de finale te verslaan (2-1).

10 uur geleden
Gakpo gedeeld topscorer van EK in Duitsland

BERLIJN (ANP) - Cody Gakpo is samen met vijf andere spelers topscorer van het EK voetbal in Duitsland geworden. De linksbuiten van het Nederlands elftal trof driemaal doel op de Europese eindronde, net als Dani Olmo (Spanje), Ivan Schranz (Slowakije), Jamal Musiala (Duitsland), Harry Kane (Engeland) en Georges Mikautadze (Georgië).

10 uur geleden
Spanje verovert met recordaantal treffers Europese titel

BERLIJN (ANP) - Spanje heeft een recordaantal doelpunten gemaakt op het EK in Duitsland. De ploeg van bondscoach Luis de la Fuente is met vijftien doelpunten Europees kampioen geworden. Frankrijk veroverde in 1984 met veertien treffers de Europese titel.

11 uur geleden