Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranje traint zonder De Ligt voor Nations League

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal is zonder Matthijs de Ligt aan een training voor de finaleronde van de Nations League begonnen. De verdediger voelt zich niet helemaal fit en is achtergebleven in het spelershotel.

Denzel Dumfries en Nathan Aké oefenen ook nog niet mee. Beide spelers stonden zaterdagavond in Istanbul tegenover elkaar in de finale van de Champions League tussen Manchester City en Internazionale (1-0).

Dumfries meldt zich zondagavond in het trainingskamp van Oranje in Zeist. Aké wil de huldiging meemaken met Manchester City. Hij komt maandagavond naar de nationale ploeg. Bondscoach Ronald Koeman vertelde zaterdag al dat Aké en Dumfries woensdag aan de halve finale van de Nations League tegen Kroatië kunnen beginnen.

Definitieve selectie

Daley Blind en Tijjani Reijnders maken geen deel uit van de definitieve selectie, maar trainen tot woensdag wel mee met Oranje. Daarna mag de bondscoach geen geblesseerde of zieke internationals meer vervangen.

De andere halve finale van de Nations League gaat donderdag tussen Spanje en Italië. De finale en de wedstrijd om de derde plaats worden komende zondag gespeeld.

Meer uit Voetbal

Roda-coach Sibum geloofde er niet meer in na tweede treffer NAC

KERKRADE (ANP) - Trainer Bas Sibum wist bij de 2-0 van NAC Breda aan het begin van de tweede helft dat het klaar was in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. "Als zij die 2-0 binnenschieten is dat een behoorlijke tik", zei de coach na de 5-0-nederlaag bij ESPN. "Toen geloofde ik er niet meer in dat we nog konden winnen."

1 uur geleden
Van de Donk en Egurrola pakken met Lyon landstitel in Frankrijk

LYON (ANP) - Oranje-internationals Daniëlle van de Donk en Damaris Egurrola hebben met hun club Olympique Lyon de finale om het Franse voetbalkampioenschap gewonnen. Paris Saint-Germain werd met 2-1 verslagen, waardoor de zeventiende landstitel werd behaald.

Southampton tegen Leeds United in finale play-offs voor promotie

SOUTHAMPTON (ANP) - Southampton neemt het op 26 mei op Wembley tegen Leeds United op voor een plek in de Premier League. De ploeg won in het eigen St. Mary's Stadium met 3-1 van West Bromwich Albion. De eerste wedstrijd was in 0-0 geëindigd.

Fiorentina slaat aanval van Napoli op achtste plek af

FLORENCE (ANP) - Fiorentina heeft in de Serie A de aanval van Napoli op de achtste plaats afgeslagen. De finalist van de Conference League speelde in eigen huis met 2-2 gelijk. Napoli won voor het laatst op 7 april een competitiewedstrijd.

NAC Breda door in play-offs na opnieuw ruime zege op Roda JC

KERKRADE (ANP) - NAC Breda heeft ten koste van Roda JC de volgende ronde van de play-offs om promotie bereikt. De Bredanaars van coach Jean-Paul van Gastel versloegen Roda met 5-0 in de tweede wedstrijd in Kerkrade die twee keer werd stilgelegd na het gooien van bekers op het veld. NAC had de eerste wedstrijd in eigen huis al met 3-1 gewonnen.

2 uur geleden
Roda JC - NAC Breda voor tweede keer stilgelegd na gooien bekers

KERKRADE (ANP) - De wedstrijd in de play-offs voor promotie tussen Roda JC en NAC Breda is vrijdagavond voor de tweede keer stilgelegd omdat er door supporters bekers op het veld zijn gegooid.