Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranje traint met doelman Noppert voor finaleronde Nations League

Oranje traint met doelman Noppert voor finaleronde Nations League

ZEIST (ANP) - Andries Noppert is met het Nederlands elftal begonnen aan de voorbereiding op de finaleronde van de Nations League. De doelman hoefde zich pas zaterdag te melden in Zeist omdat hij afgelopen zondag nog met sc Heerenveen tegen FC Twente in de play-offs voor Europees voetbal speelde, maar hij wilde nu al aansluiten.

Noppert maakte pas vorige week zijn rentree bij sc Heerenveen. Hij stond daarvoor vier maanden aan de kant met een liesblessure. Toch selecteerde bondscoach Ronald Koeman hem voor de finaleronde van de Nations League. Justin Bijlow en Mark Flekken zijn de andere keepers in de selectie van Oranje.

Jasper Cillessen is niet geselecteerd na een reeks mindere optredens. Noppert was onder de vorige bondscoach Louis van Gaal de eerste doelman van de nationale ploeg op het WK in Qatar.

Champions League

Koeman traint maandag met zestien internationals. Ook heeft hij een aantal spelers uitgenodigd van Jong Oranje, die zich voorbereiden op het EK in Roemenië en Georgië. De internationals van het Nederlands elftal komen uit voor clubs uit de Eredivisie, Premier League en Bundesliga en waren, op Noppert na, vorige week vrij.

De overige internationals melden zich zaterdag in Zeist. Alleen Nathan Aké (Manchester City) en Denzel Dumfries (Internazionale) zijn dan nog niet van de partij. Zij spelen zaterdagavond de finale van de Champions League.

Depay

Oranje speelt volgende week woensdag tegen Kroatië in de halve finale. Dat duel wordt gespeeld in De Kuip. Daar is op 18 juni ook de finale. Italië en Spanje treffen elkaar donderdag in Enschede voor de halve eindstrijd.

Oranje begon de voorbereiding op de finaleronde met een domper. Memphis Depay, met 44 doelpunten topscorer van het huidige Oranje, is niet inzetbaar. De aanvaller is onvoldoende hersteld van een kuitblessure. De spits hoopte aanvankelijk dat hij in Zeist weer volledig fit kon worden.

Vervangen

De 29-jarige Depay was de laatste jaren vaak geblesseerd. Hij stond na december 2019 bijna zeven maanden aan de kant met een zware knieblessure. Vorig seizoen ontbrak hij bijna drie maanden bij FC Barcelona vanwege blessures aan een dijbeen, achillespees en hamstring. Ook voor Atlético Madrid kwam hij dit kalenderjaar maar weinig in actie vanwege een hamstring - en een kuitblessure.

Cody Gakpo is een voorname kandidaat om Depay in het centrum van de aanval te vervangen. De oud-speler van PSV speelt bij Liverpool ook regelmatig in de punt van de aanval. Ook Wout Weghorst is van origine een centrumspits. Steven Bergwijn en Donyell Malen hebben ook weleens in het centrum van de aanval gespeeld.

Meer uit Voetbal

Juve pakt na achterstand door twee penalty's punt in Cagliari

CAGLIARI (ANP) - Juventus heeft ondanks een 2-0-achterstand bij rust een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Cagliari. Het werd 2-2. De eindstand werd vlak voor tijd bepaald door Cagliari-verdediger Alberto Dossena, die de bal in eigen doel werkte.

9 uur geleden
Dender van trainer Timmy Simons naar hoogste niveau in België

BOUSSU (ANP) - De Belgische voetbalclub Dender is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De club wordt getraind door oud-PSV'er Timmy Simons (47), die 94 interlands speelde voor België.

9 uur geleden
Roda JC verspeelt tegen De Graafschap punten in promotiestrijd

KERKRADE (ANP) - Roda JC heeft in de strijd om promotie dure punten verspeeld. De nummer 2 van de Keuken Kampioen Divisie speelde thuis met 1-1 gelijk tegen De Graafschap en kan koploper Willem II nu zien uitlopen en achtervolger FC Groningen dichterbij zien komen.

9 uur geleden
Manier degradatie komt hard aan bij supportersvereniging Vitesse

ARNHEM (ANP) - De manier waarop Vitesse uit de Eredivisie verdwijnt is hard aangekomen bij de supporters van Vitesse. Dat zegt Susanne Wichhart, de voorzitter dan de Supportersvereniging Vitesse. De Arnhemse club kreeg vrijdagmiddag 18 punten in mindering van de licentiecommissie van de KNVB.

11 uur geleden
Manchester United vindt in Wilcox nieuwe technisch directeur

MANCHESTER (ANP) - Manchester United heeft Jason Wilcox aangesteld als nieuwe technisch directeur. Hij komt over van Southampton naar de club van trainer Erik ten Hag.

11 uur geleden
Villa-keeper Martínez toch geschorst na twee gele kaarten

BIRMINGHAM (ANP) - De Argentijnse keeper Emiliano Martínez moet de eerste wedstrijd van zijn club Aston Villa in de halve finale in de Conference League missen. Hij mocht donderdagavond nog op het veld blijven staan nadat hij twee gele kaarten had gekregen, maar is toch geschorst voor de volgende wedstrijd, bevestigt de UEFA aan Sky Sports.

13 uur geleden
City mogelijk zonder Haaland en De Bruyne in FA Cup

MANCHESTER (ANP) - Manchester City kan zaterdag in de halve finale van de FA Cup mogelijk geen beroep doen op Erling Haaland en Kevin De Bruyne. Beiden werden woensdag gewisseld in de Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid.

13 uur geleden