Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranje stelt teleur tegen Ecuador en mag blij zijn met gelijkspel

Oranje stelt teleur tegen Ecuador en mag blij zijn met gelijkspel

DOHA (ANP) - Het Nederlands elftal heeft bij het wereldkampioenschap voetbal in Qatar een eerste kans op het bereiken van de achtste finales laten liggen. Oranje stelde tegen Ecuador flink teleur (1-1) en wist op de treffer na geen doelpoging te noteren. Het elftal van bondscoach Louis van Gaal mocht het meest tevreden zijn met het gelijkspel.

Nederland heeft dinsdag tegen Qatar nog 1 punt nodig om de laatste zestien te bereiken. Oranje zal echter willen winnen, het liefst met wat ruimere cijfers, om de groepswinst veilig te stellen. Nederland en Ecuador hebben 4 punten en Senegal 3. Het puntloze Qatar is uitgeschakeld.

Jurriën Timber keerde terug in het basiselftal. De Ajacied bleef maandag tegen Senegal (2-0-winst) nog op de bank, omdat Van Gaal tegen de Afrikanen de voorkeur gaf aan de fysiek sterkere Matthijs de Ligt.

Koopmeiners

Naast De Ligt raakten ook spits Vincent Janssen en middenvelder Steven Berghuis hun plaats kwijt. Davy Klaassen vulde de positie van aanvallende middenvelder achter Cody Gakpo en Steven Bergwijn in. Teun Koopmeiners moest als controleur Moisés Caicedo het voetballen onmogelijk maken.

Oranje kende een droomstart. Klaassen kreeg de bal in de 6e minuut in zijn voeten geschoven van een Ecuadoraan. De Ajacied speelde Gakpo in, die vervolgens met links hard en doeltreffend uithaalde. Voor de PSV'er betekende het zijn tweede treffer dit WK.

Het Nederlands elftal ging na het vroege doelpunt niet makkelijker voetballen. Het spel oogde traag en slordig. Na het doelpunt van Gakpo wist Oranje voor rust geen kans meer te creëren. Ecuador zorgde ook niet voor heel veel gevaar, maar was wel dreigender. Doelman Andries Noppert moest in de 32e minuut reddend optreden, bij een schot van Enner Valencia. Kort voor rust leek Ecuador alsnog gelijk te maken, maar de treffer van Pervis Estupiñán werd afgekeurd wegens buitenspel.

Gelijkmaker

De verdiende gelijkmaker viel in de beginfase van de tweede helft alsnog. Noppert moest de bal na een schot van Estupiñán loslaten, waarna Valencia op de juiste plaats stond om de bal binnen te tikken. De aanvaller scoorde in de openingswedstrijd tegen Qatar (2-0) ook al twee keer.

Memphis Depay was er in de rust bij Oranje ingekomen voor Bergwijn. De aanvaller van FC Barcelona mocht, na een hamstringblessure, weer een helft meedoen.

Oranje was het even helemaal kwijt en Ecuador leek door te drukken. De lat stond een doelpunt van middenvelder Gonzalo Plata in de weg. Oranje overleefde die fase, maar wist ook daarna helemaal niets te creëren.

Meer uit Voetbal

Tottenham begint tegen AZ met Van de Ven op de bank

LONDEN (ANP) - Tottenham Hotspur begint de wedstrijd tegen AZ in de Europa League met Micky van de Ven op de bank. De 23-jarige verdediger is een van de vaste spelers van de Londense club die niet in basis staan tegen de Alkmaarders. Aanvaller Heung-Min Son zit helemaal niet bij de selectie van coach Ange Postecoglou. Richarlison en Timo Werner staan wel in de startopstelling van de Spurs.

43 minuten geleden
Coach Mancini vertrokken bij nationale ploeg van Saudi-Arabië

RIYAD (ANP) - Roberto Mancini is niet langer de bondscoach van de nationale ploeg van Saudi-Arabië. De 59-jarige Italiaan is na 'onderling overleg' vertrokken, zo meldt de voetbalbond van het land waar steeds meer topspelers gaan voetballen.

1 uur geleden
PSV moet middenvelder Schouten meerdere weken missen

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan de komende weken geen beroep doen op Jerdy Schouten. De 27-jarige middenvelder heeft in het duel met AZ van afgelopen zaterdag een spierblessure opgelopen, zo heeft aanvullend medisch onderzoek uitgewezen. Schouten mist onder meer de topper tegen Ajax op 2 november.

1 uur geleden
Doelman Olij verlengt contract bij Sparta tot medio 2028

ROTTERDAM (ANP) - Doelman Nick Olij heeft zijn contract bij Sparta Rotterdam opengebroken en verlengd tot medio 2028. De oude verbintenis van de 29-jarige keeper zou in de zomer van 2026 aflopen.

2 uur geleden
Bondscoach Jonker wil dat voetbalsters zich tonen tegen Indonesië

ZEIST (ANP) - Bondscoach Andries Jonker wil dat de voetbalsters van het Nederlands elftal vrijdag tegen het onbekende Indonesië vooral een goede wedstrijd laten zien. Mede door afwezigheid van enkele vaste speelsters van Oranje zoals Vivianne Miedema en Lineth Beerensteyn gaan meerdere voetbalsters speeltijd krijgen die normaal minder in aanmerking daarvoor komen. Middenveldster Nina Nijstad van PSV maakt in ieder geval haar debuut.

2 uur geleden
FC Den Bosch herkent vijf relschoppers van duel met Vitesse

DEN BOSCH (ANP) - FC Den Bosch heeft vijf fans geïdentificeerd die zich afgelopen vrijdag misdroegen tijdens een thuisduel met Vitesse in de Keuken Kampioen Divisie. De club wil nog meer supporters opsporen en heeft specialisten van de KNVB ingeschakeld om camerabeelden te bekijken.

3 uur geleden
Ajax begint met Weghorst aan uitduel met Qarabag

BAKOE (ANP) - Ajax begint met Wout Weghorst als spits aan de uitwedstrijd tegen Qarabag in de Europa League. De aanvaller heeft de voorkeur gekregen boven Brian Brobbey. Het is zijn eerste basisplaats bij de Amsterdamse club.

3 uur geleden