Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranje steekt tegen Schotland nog niet in gewenste EK-vorm

Oranje steekt tegen Schotland nog niet in gewenste EK-vorm

LOULÉ (ANP) - Bondscoach Frank de Boer moet anderhalve week voor de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK nog veel vraagstukken oplossen. In het onbesliste oefenduel met Schotland (2-2) leerde hij vooral hoe het niet moet. Met vijf verdedigers kon Oranje allesbehalve overtuigen in Estádio Algarve.

Memphis Depay maakte tweemaal gelijk in Portugal. Zijn laatste treffer viel in de voorlaatste minuut van de reguliere speeltijd uit een vrije trap.

Als excuus voor het stroeve optreden kon Oranje opvoeren dat het nog niet in de sterkste samenstelling speelde. Misschien werkt een systeem met vijf verdedigers beter als Daley Blind meedoet. De Amsterdammer, hersteld van een enkelblessure, krijgt waarschijnlijk zondag speeltijd in de laatste oefeninterland voor het EK, in Enschede tegen Georgië.

Krul

Oranje miste niet alleen Blind tegen de Schotten. Ook Nathan Aké was er nog niet bij en Georginio Wijnaldum en Frenkie de Jong speelden uit voorzorg alleen het eerste half uur mee. Maar de Schotten, allesbehalve favoriet voor de Europese titel, misten maar liefst zeven spelers vanwege coronamaatregelen.

Rechtsback Denzel Dumfries speelde in het systeem met vijf verdedigers zo aanvallend dat hij wel een rechtsbuiten leek. En de speler van PSV beschikt voor die positie nu eenmaal niet over de beste voorzet. Ook Tim Krul bewees zichzelf een slechte dienst. De keeper van Norwich City concurreert met Maarten Stekelenburg om een basisplaats omdat De Boer heeft besloten Jasper Cillessen na een positieve coronatest niet mee te nemen naar het EK.

Wissels

Krul kon in de 10e minuut een afstandsschot van Jack Hendry niet keren (0-1). Eind maart in het verloren WK-kwalificatieduel met Turkije (4-2) liet de doelman zich ook al verrassen met drie afstandsschoten. Stekelenburg krijgt een kans tegen Georgië en daarna moet de bondscoach beslissen wie op 13 juni onder de lat staat in de eerste EK-wedstrijd, tegen Oekraïne.

Depay schoot Oranje in de 17e minuut op gelijke hoogte, op aangeven van Wijnaldum. De doelpuntenmaker vormde een spitsenkoppel met Wout Weghorst die hard werkte, best veel goed deed, maar nauwelijks werd aangespeeld. De Boer greep in na de 2-1 van Kevin Nisbet in de 63e minuut. Depay kreeg voorin hulp van de ingevallen buitenspelers Steven Berghuis en Quincy Promes. Met vier verdedigers en drie aanvallers ging Oranje herkenbaarder spelen. Depay voorkwam in de voorlaatste minuut uit een vrije trap een nederlaag.

Meer uit Voetbal

De Jong en Drommel basisspelers bij PSV tegen Fortuna

SITTARD (ANP) - Trainer Peter Bosz heeft zondag in de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard de beschikking over Luuk de Jong. De spits viel vorige week in de met 4-2 gewonnen kampioenswedstrijd tegen Sparta Rotterdam nog uit, maar staat in Sittard in de basis.

1 minuut geleden
Feyenoord zonder Giménez en Timber tegen NEC

NIJMEGEN (ANP) - Trainer Arne Slot mist zondag in het uitduel met NEC Santiago Giménez en Quinten Timber. De spits en de middenvelder zijn niet op tijd hersteld van blessures.

12 minuten geleden
Ajax begint met Bergwijn aan thuisduel met Almere City

AMSTERDAM (ANP) - Steven Bergwijn keert terug in de basisformatie van Ajax. De aanvoerder begint met zijn club uit Amsterdam aan het thuisduel met Almere City. Bergwijn miste vorige week het uitduel met FC Volendam omdat hij geschorst was.

13 minuten geleden
AC Milan zeker van tweede plaats na ruime zege, treffer Reijnders

MILAAN (ANP) - AC Milan heeft zich verzekerd van de tweede plaats in de Serie A. De ploeg van Tijjani Reijnders was met 5-1 te sterk voor het laag geklasseerde Cagliari. De Oranje-middenvelder tekende een kwartier voor tijd voor de 3-1.

14 uur geleden
FSV Mainz wendt rechtstreekse degradatie definitief af

MAINZ (ANP) - FSV Mainz heeft met een ruime zege op Borussia Dortmund rechtstreekse degradatie uit de Bundesliga afgewend. De ploeg van verdediger Sepp van den Berg staat door de 3-0-zege op 32 punten en kan niet meer worden ingehaald door nummer zeventien 1.FC Köln.

15 uur geleden
Depay keert na ruim een maand terug in selectie Atlético Madrid

MADRID (ANP) - Memphis Depay keert na ruim een maand blessureleed terug in de selectie van Atlético Madrid. De Oranje-international werd door trainer Diego Simeone geselecteerd voor de thuiswedstrijd tegen RC Celta van zondag.

15 uur geleden
B-ploeg Real Madrid boekt eenvoudige zege bij Granada

GRANADA (ANP) - Kampioen Real Madrid heeft drie dagen na het bereiken van de finale van de Champions League een eenvoudige zege geboekt op het al gedegradeerde Granada. Het elftal van Carlo Ancelotti, die bijna al zijn basisspelers rust gunde, won met 4-0 bij de nummer 19 van de ranglijst.

17 uur geleden