Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranje start met Malacia en Malen in plaats van Aké en Bergwijn

Oranje start met Malacia en Malen in plaats van Aké en Bergwijn

AMSTERDAM (ANP) - De opstelling van het Nederlands elftal voor de oefenwedstrijd van dinsdag tegen Duitsland is op twee plaatsen aangepast in vergelijking met het oefenduel van drie dagen eerder tegen Denemarken (4-2). Verdediger Tyrell Malacia en aanvaller Donyell Malen hebben een basisplaats. Dat gaat ten koste van Nathan Aké en Steven Bergwijn, die tegen de Denen allebei nog trefzeker waren. Bergwijn zelfs twee keer.

In het door bondscoach Louis van Gaal gehanteerde 1-3-4-1-2-systeem schuift Daley Blind nu terug naar de laatste linie. Hij vormt samen met Matthijs de Ligt en aanvoerder Virgil van Dijk de defensie. Malacia staat nu in de linie daarvoor op de positie die Blind zaterdag nog innam. Denzel Dumfries staat weer aan de rechterkant en Teun Koopmeiners en Frenkie de Jong zijn de controlerende middenvelders.

Steven Berghuis is opnieuw aanvallende middenvelder en staat kort achter de twee spitsen Memphis Depay en Malen.

Opstelling

Duitsland mist de geblesseerden Joshua Kimmich en Serge Gnabry. Hansi Flick, die tot dusverre alle wedstrijden als bondscoach van de Duitsers won, start met onder anderen Manuel Neuer, Kai Havertz, Thomas Müller en Leroy Sané in de basis.

Nederland komt na de wedstrijd tegen Duitsland in juni voor het eerst weer bij elkaar. Dan staan vier duels in de Nations League (twee keer tegen Wales, tegen België en Polen) op het programma.

Opstelling Nederland: Flekken; De Ligt, Van Dijk en Blind; Dumfries, Koopmeiners, De Jong en Malacia; Berghuis; Malen en Depay.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

5 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

5 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

7 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

9 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

10 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

12 uur geleden