Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranje-internationals helpen Atalanta aan overwinning

Oranje-internationals helpen Atalanta aan overwinning

TURIJN (ANP) - Hans Hateboer en Marten de Roon hebben Atalanta een geslaagde start bezorgd in de Serie A. De internationals van het Nederlands elftal kwamen beiden tot scoren in de gewonnen uitwedstrijd tegen Torino: 2-4. Spits Sam Lammers, eerder deze week overgekomen van PSV, maakte in de slotfase als invaller zijn debuut voor de Italiaanse club.

Atalanta kwam in Turijn wel vroeg op achterstand via een doelpunt van Andrea Belotti, maar Alejandro 'Papu' Gómez trok de stand al snel weer gelijk. Op aangeven van de Argentijnse aanvoerder van Atalanta zorgde Luis Muriel voor de 1-2. Hateboer vergrootte kort voor rust de voorsprong van zijn club. De vleugelverdediger liep bij de tweede paal een voorzet van Gómez binnen.

Belotti deed een minuut later al weer iets terug namens Torino, maar aan het begin van de tweede helft zorgde De Roon ervoor dat Atalanta weer een marge van twee doelpunten had. Muriel legde de bal terug op de middenvelder van Oranje, die fraai binnenschoot: 2-4. Het was voor het eerst sinds 7 mei 2017 dat twee Nederlanders tot scoren kwamen in een Italiaanse competitiewedstrijd. Toen deden Wesley Hoedt en Stefan de Vrij dat namens Lazio tegen Sampdoria (7-3).

Meer uit Voetbal

Doelman Neuer nog onzeker voor topper Bayern tegen Dortmund

MÜNCHEN (ANP/DPA) - Doelman Manuel Neuer heeft de groepstraining bij Bayern München nog niet hervat in aanloop naar de topper tegen Borussia Dortmund. De 38-jarige keeper liep bij de training van het Duits elftal vorige week een spierblessure in zijn bovenbeen op.

36 minuten geleden
Geschorste voetballer Tonali ook in Engeland verdacht van gokken

LONDEN (ANP/DPA) - De al voor tien maanden geschorste Italiaanse voetballer Sandro Tonali moet vrezen voor een nog zwaardere straf om zijn gokgedrag. De Engelse voetbalbond verdenkt de middenvelder van Newcastle United nu ook van het overtreden van de regels bij vijftig weddenschappen in Engeland, tussen 12 augustus en 12 oktober vorig jaar. Tonali kreeg in oktober zijn schorsing van tien maanden van de Italiaanse bond.

52 minuten geleden
UEFA behandelt wens Koeman voor grotere EK-selectie op 8 april

NYON (ANP) - De Europese voetbalbond UEFA heeft de klachten van onder anderen Ronald Koeman over de in zijn ogen te kleine selecties voor het komende EK al snel gehoord. De bond laat in een verklaring weten dat de wens van meerdere bondscoaches voor een groep van 26 in plaats van 23 spelers op 8 april wordt besproken tijdens een bijeenkomst met alle geplaatste landen.

2 uur geleden
Ook directeur Ten Berge vertrekt bij hekkensluiter FC Volendam

VOLENDAM (ANP) - Ook directeur Frans ten Berge vertrekt bij FC Volendam. De Amsterdammer heeft zelf besloten na dit seizoen te stoppen. Hij blijft de hekkensluiter van de Eredivisie wel ondersteunen tot er een opvolger is gevonden. Ten Berge begon januari vorig jaar in de directie van Volendam.

3 uur geleden
Ajax mist Henderson, Brobbey, Berghuis, Kaplan en Sutalo in Zwolle

AMSTERDAM (ANP) - Jordan Henderson mist de komende drie wedstrijden van Ajax tegen PEC Zwolle, Go Ahead Eagles en Feyenoord. "Hij heeft een terugslag gekregen bij het Engelse nationale elftal", vertelde trainer John van 't Schip op een persconferentie. "Hij revalideert nu in Engeland en mist onze komende drie duels."

4 uur geleden
Van 't Schip stopt aan einde seizoen als hoofdtrainer van Ajax

AMSTERDAM (ANP) - John van 't Schip is volgend seizoen geen hoofdtrainer van Ajax meer en stopt aan het einde van de competitie. Dat liet hij weten op een persconferentie voor het uitduel van zondag met PEC Zwolle.

5 uur geleden
Amerikaanse aandeelhouders FC Den Bosch uitgekocht na onenigheid

DEN BOSCH (ANP) - FC Den Bosch neemt afscheid van zijn vijf Amerikaanse aandeelhouders. De nummer 19 van de Keuken Kampioen Divisie had al langer problemen met de investeerders, die in 2021 instapten toen de club het financieel moeilijk had. Omdat Den Bosch niet het vertrouwen had dat de situatie zou verbeteren, was de club al op zoek naar een oplossing.

6 uur geleden