Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranje in halve finale Nations League tegen Kroatië in De Kuip

Oranje in halve finale Nations League tegen Kroatië in De Kuip

NYON (ANP) - Het Nederlands elftal neemt het in de halve finale van de Nations League op tegen Kroatië. De wedstrijd is op 14 juni in De Kuip. De eventuele eindstrijd voor Oranje is op 18 juni ook in Rotterdam tegen de winnaar van het duel tussen Spanje en Italië.

Spanje en Italië spelen op 15 juni tegen elkaar in de Grolsch Veste in Enschede, zo heeft de loting in het Zwitserse Nyon uitgewezen. In het stadion van FC Twente is op 18 juni ook de wedstrijd om de derde plaats. Recordinternational Wesley Sneijder (134 interlands) verrichtte de loting.

Kroatië haalde vorige maand op het WK in Qatar de halve finale, maar verloor daarin van de latere wereldkampioen Argentinië. De bronzen medaille ging wel mee naar huis. Op het WK van 2018 in Rusland werd Kroatië zelfs tweede achter Frankrijk.

Eerdere treffen

Voor de ploeg van bondscoach Zlatko Dalic, met daarin ook nog sterspeler Luka Modric, wordt het de eerste deelname aan het finaletoernooi van de Nations League. Kroatië plaatste zich door Frankrijk, Denemarken en Oostenrijk in de groepsfase achter zich te houden.

Oranje speelde onder meer op het WK van 1998 tegen Kroatië. Het lukte het Nederlands elftal toen, ondanks een treffer van Boudewijn Zenden, niet om de bronzen medaille binnen te halen in Frankrijk (1-2).

Nations League 2019

Ronald Koeman was met Oranje in 2019, in zijn vorige periode als bondscoach, ook al actief in het finaletoernooi van de Nations League. Dat werd toen voor het eerst gehouden. Oranje verloor in de eindstrijd van Portugal. Spanje verloor twee jaar geleden van Frankrijk in de finale van de tweede editie.

De UEFA kwam met de Nations League als competitieve vervanger voor de vele oefenwedstrijden. Oranje plaatste zich voor de laatste vier van deze editie door als eerste te eindigen in een poule met België, Polen en Wales.

Meer uit Voetbal

Darmstadt degradeert na een jaar weer uit Bundesliga

DARMSTADT (ANP) - SV Darmstadt is na een jaar alweer uit de Bundesliga gedegradeerd. De hekkensluiter verloor de thuiswedstrijd tegen FC Heidenheim (0-1) en kan daardoor nummer 16 FSV Mainz niet meer achterhalen. De nummers 17 en 18 degraderen.

4 uur geleden
PSG opnieuw kampioen van Frankrijk na nederlaag AS Monaco

LYON (ANP/DPA) - Paris Saint-Germain heeft een dag na het verprutsen van de kampioenswedstrijd tegen Le Havre (3-3) alsnog de landstitel binnen. Nummer 2 AS Monaco verloor bij Olympique Lyon (3-2) en kan met nog drie wedstrijden te gaan de achterstand van 12 punten niet meer ongedaan maken. Het is voor PSG de tiende titel in de laatste twaalf jaar en de twaalfde in totaal.

5 uur geleden
Aanvoerder Van Ginkel: het is hier best wel een zooitje geworden

ARNHEM (ANP) - Marco van Ginkel ziet zichzelf volgend seizoen niet meer bij Vitesse voetballen. "Ik voel mezelf hartstikke goed", zei de 31-jarige middenvelder na een zege op Fortuna Sittard (3-2). "Maar ik had iets anders voor ogen toen ik hier terugkeerde met jongens als Davy Pröpper en Eloy Room. Het is hier best wel een zooitje geworden."

6 uur geleden
Atalanta ziet vijfde plaats en Champions League naderen

BERGAMO (ANP) - Atalanta is weer volop in de race voor deelname aan de Champions League komend seizoen. Trainer Gian Piero Gasperini zag zijn elftal Empoli met 2-0 aan de kant zetten. AS Roma, de huidige nummer 5, speelde met 2-2 gelijk bij regerend kampioen Napoli.

6 uur geleden
Manchester City houdt titelkansen met zege in eigen hand

NOTTINGHAM (ANP) - Manchester City heeft titelprolongatie in de Premier League nog altijd in eigen hand. Het elftal van trainer Pep Guardiola maakte in de uitwedstrijd tegen Nottingham Forest geen fout: 0-2.

7 uur geleden
Fans van gedegradeerde Vitesse zien hun club niet verloren gaan

ARNHEM (ANP) - Vitesse staat met 2-1 achter tegen Fortuna Sittard als de fanatieke fans achter het doel van de Arnhemse club een groot spandoek ontvouwen. "Met of zonder punten, onze clubliefde is echt." Vervolgens gaan de meeste mensen in het Gelredome staan en zingen ze hun club hartstochtelijk toe. Ze moeten er niet aan denken, een leven zonder Vitesse.

7 uur geleden
NAC Breda klopt Jong PSV en zet grote stap richting play-offs

BREDA (ANP) - NAC Breda heeft een grote stap gezet op weg naar deelname aan de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De Brabanders wonnen met 2-0 van Jong PSV en klommen daardoor over Jong AZ heen naar de zevende plek op de ranglijst.

7 uur geleden