Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranje gaat na afgang tegen Fransen op zoek naar monsterzege

Oranje gaat na afgang tegen Fransen op zoek naar monsterzege

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal wil maandag met een monsterzege op Gibraltar een beetje revanche nemen voor de afgang van drie dagen eerder in Frankrijk (4-0). "De eerste stap is winnen, daarna moeten we zoveel mogelijk goals maken", zei een getergde bondscoach Ronald Koeman op een afsluitende persconferentie. "We moeten van minuut 1 tot 97 alles doen om zoveel mogelijk goals te maken."

Gibraltar is de nummer 200 van een wereldranglijst met 211 landenploegen De eilandengroep Seychellen staat een positie hoger, Eritrea een plaatsje lager. De voetbaldwerg leed zes jaar geleden met een visser, metselaar, advocaat, politieagent en afvalinspecteur in de gelederen tegen België de grootste nederlaag tot nu toe (9-0).

Gibraltar hield vrijdag de schade tegen Griekenland enigszins beperkt (0-3). "Zij staan dus nu boven ons in de poule", mopperde Koeman. "Dat had ik nooit gedacht, ook al speelden we vrijdag tegen een sterke ploeg. Ik had ook nooit gedacht dat er zo'n groot verschil tussen Frankrijk en Nederland zat. Het was niet één aspect. Het is absurd hoe de eerste en de derde goal vielen. We gingen niet volle bak mee. Dat is pijnlijk."

Beter spelen

Nederland stond al na 21 minuten met 3-0 achter tegen de Fransen. Koeman heeft er geen spijt van dat hij Oranje met vier in plaats van vijf spelers liet verdedigen. "We hebben voor dit systeem gekozen en dat blijven we doen", zei hij. "Ik weet ook zeker dat we snel beter gaan spelen."

De opvolger van Louis van Gaal heeft zijn spelers niet gespaard na de afgang in Stade de France. "Het was voordelig dat we zaterdag 2,5 uur vertraging hadden", vertelde hij. "Zo konden we samen alle beelden terugkijken. Dan ben je confronterend. Ik ben niet iemand die heel veel praat maar als ik wat zeg, dan hoop ik dat het aankomt."

Ander niveau

De semiprofs van Gibraltar zijn van een heel ander niveau dan de vedetten van de verliezend finalist van het laatste WK. "Maar we kunnen tegen een compleet andere ploeg wel iets rechtzetten", stelde Koeman. "Het tempo moet hoog zijn en we moeten agressief zijn als we de bal verliezen. De bezetting voor de goal moet ook goed zijn. Ja, dan denk ik ook aan Wout Weghorst."

Koeman beslist vlak voor de wedstrijd of Matthijs de Ligt en Cody Gakpo voldoende hersteld zijn van een buikgriep om aan de aftrap te kunnen verschijnen in De Kuip, waar minimaal 38.000 toeschouwers zullen zitten. Hij kan weer een beroep doen op Denzel Dumfries, die tegen Frankrijk eens schorsing uitzat.

Het Nederlands elftal boekte twaalf jaar tegen San Marino een recordzege: 11-0. Oranje won ook al eens met 9-0 van Finland en Noorwegen.

Meer uit Voetbal

PSV gaat samenwerking aan met Adelaide United uit Australië

EINDHOVEN (ANP) - PSV gaat samenwerken met de Australische voetclub Adelaide United FC. Het is onder meer de bedoeling dat jonge spelers van de nummer 8 van de A-League komen meetrainen in Eindhoven en misschien zelfs spelen. Verder willen de twee clubs "op en buiten het veld" kennis uitwisselen, meldt PSV op de website.

55 minuten geleden
Clubicoon De Rossi ook volgend seizoen trainer AS Roma

ROME (ANP) - Clubicoon Daniele De Rossi blijft ook komend seizoen de trainer van AS Roma. Dit hebben clubeigenaren Dan en Ryan Friedkin besloten na de goede prestaties van de Romeinen sinds januari, toen de oud-voetballer het als coach overnam van de Portugees José Mourinho. Roma is sindsdien gestegen van de negende naar de vijfde plaats.

1 uur geleden
Trainer Guardiola verwijt 'uitmuntend' City niets na CL-exit

MANCHESTER (ANP/RTR) - Manchester City-trainer Pep Guardiola verwijt zichzelf en zijn ploeg niets na de Champions League-uitschakeling tegen Real Madrid. "We speelden uitmuntend op alle vlakken, zowel verdedigend als aanvallend. En eigenlijk ook op het gebied van passie en eigenlijk al het andere. Helaas konden we niet winnen, dus dat is wat het is", zei de Spanjaard na de nederlaag via strafschoppen (4-3) in de kwartfinales.

3 uur geleden
Real-keeper Loenin blijft bescheiden na keren twee penalty's

MANCHESTER (ANP/RTR) - Real Madrid-doelman Andriy Loenin bleef bescheiden na zijn doorslaggevende rol in de gewonnen strafschoppenserie tegen Manchester City in de kwartfinales van de Champions League. De 25-jarige Oekraïner stopte de penalty's van Bernardo Silva en Mateo Kovacic, maar zei dat met name bij het keren van de inzet van Silva een flinke dosis geluk kwam kijken.

4 uur geleden
Real schakelt titelhouder Manchester City uit na strafschoppen

MANCHESTER (ANP) - Manchester City gaat de Champions League niet voor het tweede jaar op rij winnen. De titelhouder verloor in de kwartfinale na strafschoppen (4-3) van Real Madrid. Na reguliere speeltijd en verlenging was de stand 1-1. Het eerste duel in Spanje eindigde vorige week in een spectaculaire 3-3. Bernardo Silva en Mateo Kovacic misten in de strafschoppenserie namens Manchester City. Luka Modric was de enige speler van Real die faalde.

11 uur geleden
Bayern München houdt Arsenal uit halve finales Champions League

MÜNCHEN (ANP) - Bayern München heeft voor het eerst sinds het winnen van de Champions League in 2020 weer de halve finales bereikt. De Duitse recordkampioen met Matthijs de Ligt versloeg Arsenal met 1-0 in de Allianz Arena in München. De zege was genoeg na het gelijkspel (2-2) een week eerder in Londen.

12 uur geleden
Juventus moet Ronaldo bijna 10 miljoen terugbetalen

TURIJN (ANP/RTR/BELGA) - Juventus moet 9,8 miljoen euro aan achterstallig salaris overmaken aan oud-speler Cristiano Ronaldo. Dat melden Italiaanse media woensdag.

14 uur geleden