Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranje gaat na afgang tegen Fransen op zoek naar monsterzege

Oranje gaat na afgang tegen Fransen op zoek naar monsterzege

ZEIST (ANP) - Het Nederlands elftal wil maandag met een monsterzege op Gibraltar een beetje revanche nemen voor de afgang van drie dagen eerder in Frankrijk (4-0). "De eerste stap is winnen, daarna moeten we zoveel mogelijk goals maken", zei een getergde bondscoach Ronald Koeman op een afsluitende persconferentie. "We moeten van minuut 1 tot 97 alles doen om zoveel mogelijk goals te maken."

Gibraltar is de nummer 200 van een wereldranglijst met 211 landenploegen De eilandengroep Seychellen staat een positie hoger, Eritrea een plaatsje lager. De voetbaldwerg leed zes jaar geleden met een visser, metselaar, advocaat, politieagent en afvalinspecteur in de gelederen tegen België de grootste nederlaag tot nu toe (9-0).

Gibraltar hield vrijdag de schade tegen Griekenland enigszins beperkt (0-3). "Zij staan dus nu boven ons in de poule", mopperde Koeman. "Dat had ik nooit gedacht, ook al speelden we vrijdag tegen een sterke ploeg. Ik had ook nooit gedacht dat er zo'n groot verschil tussen Frankrijk en Nederland zat. Het was niet één aspect. Het is absurd hoe de eerste en de derde goal vielen. We gingen niet volle bak mee. Dat is pijnlijk."

Beter spelen

Nederland stond al na 21 minuten met 3-0 achter tegen de Fransen. Koeman heeft er geen spijt van dat hij Oranje met vier in plaats van vijf spelers liet verdedigen. "We hebben voor dit systeem gekozen en dat blijven we doen", zei hij. "Ik weet ook zeker dat we snel beter gaan spelen."

De opvolger van Louis van Gaal heeft zijn spelers niet gespaard na de afgang in Stade de France. "Het was voordelig dat we zaterdag 2,5 uur vertraging hadden", vertelde hij. "Zo konden we samen alle beelden terugkijken. Dan ben je confronterend. Ik ben niet iemand die heel veel praat maar als ik wat zeg, dan hoop ik dat het aankomt."

Ander niveau

De semiprofs van Gibraltar zijn van een heel ander niveau dan de vedetten van de verliezend finalist van het laatste WK. "Maar we kunnen tegen een compleet andere ploeg wel iets rechtzetten", stelde Koeman. "Het tempo moet hoog zijn en we moeten agressief zijn als we de bal verliezen. De bezetting voor de goal moet ook goed zijn. Ja, dan denk ik ook aan Wout Weghorst."

Koeman beslist vlak voor de wedstrijd of Matthijs de Ligt en Cody Gakpo voldoende hersteld zijn van een buikgriep om aan de aftrap te kunnen verschijnen in De Kuip, waar minimaal 38.000 toeschouwers zullen zitten. Hij kan weer een beroep doen op Denzel Dumfries, die tegen Frankrijk eens schorsing uitzat.

Het Nederlands elftal boekte twaalf jaar tegen San Marino een recordzege: 11-0. Oranje won ook al eens met 9-0 van Finland en Noorwegen.

Meer uit Voetbal

Club Brugge begint competitie met gelijkspel tegen KV Mechelen

BRUGGE (ANP) - De openingswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Belgische voetbalcompetitie is in een gelijkspel geëindigd. Regerend landskampioen Club Brugge en KV Mechelen scoorden ieder een keer: 1-1.

4 uur geleden
Ten Hag voegt Zweed Georgson toe aan technische staf

MANCHESTER (ANP) - Trainer Erik ten Hag heeft de Zweed Andreas Georgson toegevoegd aan zijn technische staf bij Manchester United. De 42-jarige Scandinaviër is gespecialiseerd in spelhervattingen.

4 uur geleden
Spits Lammers tekent voor drie seizoenen bij FC Twente

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente heeft Sam Lammers aan de selectie toegevoegd. De 27-jarige spits wordt overgenomen van het Schotse Rangers FC en tekende voor drie jaar bij de club uit Enschede.

6 uur geleden
Noodlijdend Vitesse voert druk op licentiecommissie KNVB op

ARNHEM (ANP) - Vitesse doet een dringend beroep op de onafhankelijke beroepscommissie licentiezaken van de KNVB om de beoogde overname door ondernemer Guus Franke goed te keuren. Daarmee zou het verkrijgen van een proflicentie dichterbij komen.

6 uur geleden
Feyenoord laat middenvelder Hartjes naar Excelsior gaan

ROTTERDAM (ANP) - Feyenoord laat Lennard Hartjes definitief vertrekken naar het gedegradeerde Excelsior. De stadgenoot legde de 21-jarige middenvelder voor drie seizoenen vast. Afgelopen seizoen verhuurde Feyenoord Hartjes al aan Excelsior.

8 uur geleden
Dieperink op Spelen videoscheidsrechter bij Argentinië - Irak

LYON (ANP) - Rob Dieperink is door wereldvoetbalbond FIFA aangesteld als videoscheidsrechter bij het olympische duel tussen Argentinië en Irak in het mannentoernooi. Dat meldt de KNVB. De wedstrijd wordt zaterdag gespeeld in Lyon en begint om 15.00 uur.

9 uur geleden
Koopmeiners en De Roon in selectie Atalanta voor oefenduel met AZ

BERGAMO (ANP) - Trainer Gian Piero Gasperini van Atalanta heeft Oranje-internationals Teun Koopmeiners en Marten de Roon opgenomen in zijn selectie voor de oefenwedstrijd van zaterdag tegen AZ in Alkmaar. De middenvelders misten het EK in Duitsland door blessures.

11 uur geleden