Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranje Fonds zoekt meer dan 38.000 'maatjes'

Oranje Fonds zoekt meer dan 38.000 'maatjes'

DEN HAAG (ANP) - Minstens 38.000 mensen staan op de wachtlijst om gekoppeld te worden aan een vrijwilliger, een 'maatje', die activiteiten met hen onderneemt of ondersteuning biedt aan mensen die zich bijvoorbeeld eenzaam voelen of een beperking hebben. Dat meldt het Oranje Fonds, dat een landelijke campagne start om meer maatjes te werven. Volgens het fonds is door de coronacrisis de vraag naar dergelijke vrijwilligers toegenomen, maar zijn er te weinig aanmeldingen.

Tegenover de 38.000 mensen op de wachtlijst, meldden zich dit jaar tot dusver iets meer dan 2800 mensen zich om als vrijwilliger aan de gang te gaan. Het Oranje Fonds verwacht dat het daadwerkelijke aantal mensen dat op een maatje wacht nog veel hoger is, omdat nog niet alle 'maatjesprojecten' die bij het fonds zijn aangesloten hun cijfers hebben doorgegeven.

"Deze mensen hebben behoefte aan een maatje omdat zij zich bijvoorbeeld eenzaam voelen of door een beperking niet alles zelf kunnen", zegt Sandra Jetten, directeur van het Oranje Fonds, over de mensen die op een vrijwilliger wachten. "Maar ook mensen die in armoede leven, kinderen die opgroeien in lastige situaties en alleenstaande ouders kunnen veel steun hebben aan een maatje." Op maatjesgezocht.nl kunnen belangstellenden zich aanmelden.

Meer uit Binnenland

Snelweg dicht door rook uitslaande brand in Amsterdam

AMSTERDAM (ANP) - Bij een uitslaande brand in een appartementengebouw aan de Joan Muyskenweg in Amsterdam-Oost komt veel rook vrij, meldt de brandweer. Door de grote rookontwikkeling is het knooppunt Amstel, waar de snelwegen A2 en A10 samenkomen, uit voorzorg afgesloten.

1 uur geleden
Urkse relschoppers kregen last onder dwangsom na rellen

URK (ANP) - 78 Urkse jongeren, die betrokken waren bij rellen in die gemeente hebben in 2021 een last onder dwangsom van 2500 euro gekregen. Twee van hen hebben de boete ook daadwerkelijk moeten betalen, bevestigt de gemeente naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Flevoland.

5 uur geleden
Kunstenbond: twee derde stripmakers verdient onder minimumloon

AMSTERDAM (ANP) - Zeker twee op de drie striptekenaars in Nederland verdienen onder het minimumloon. Dat is de uitslag van een grote enquête die de Kunstenbond heeft gehouden samen met Aimée de Jongh, de winnaar van de Stripschapsprijs 2022. De tekenares heeft het geld dat zij had gewonnen, gebruikt om in kaart te brengen hoe de financiële situatie van de Nederlandse cartoonisten is.

9 uur geleden
Kraan blijft dit weekend defecte autobrug Holwert bedienen

HOLWERT (ANP) - De problemen met de autobrug in de haven van het Friese Holwert zijn nog altijd niet verholpen. De kraan die als noodoplossing is neergezet om de brug te bedienen, blijft in ieder geval dit weekend nog staan, meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

11 uur geleden
Suri-Change: 20.000 euro voor tip die leidt naar daders explosies

ROTTERDAM (ANP) - Suri-Change, het geldwisselkantoor dat de laatste tijd slachtoffer is van explosies bij filialen, looft 20.000 euro uit voor de tip die leidt naar de "mogelijke daders van de explosies". In een persbericht stelt het bedrijf dat "beschuldigingen aan haar adres ongegrond zijn" en belooft ze "volledige medewerking aan de betrokken instanties". Advocaat van het bedrijf Ayse Çimen kan geen verdere inhoudelijke toelichting geven.

13 uur geleden
Boni roept Kip cordon bleu terug, zit kipsaté in verpakking

DEN HAAG (ANP) - Supermarktketen Boni roept per direct het product Kip cordon bleu 2 stuks met houdbaarheidsdatum 09-06-2023 terug. In de verpakking zit namelijk niet kip cordon bleu, maar kipsaté schnitzel.

14 uur geleden
Zuid-Europa populair in zomervakantie, ook actieve reizen in trek

DEN HAAG (ANP) - Zon, zee en strand blijven voor veel Nederlanders populaire ingrediënten voor hun aanstaande zomervakantie. Uit een rondgang langs grote reisorganisaties blijkt dat Zuid-Europa dit jaar in trek is als vakantiebestemming. Tegelijkertijd zitten actieve vakanties naar noordelijker landen in de lift, ziet een aantal bedrijven uit de reisbranche.

15 uur geleden