Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranje Fanzone in Leipzig nog niet open door verwacht noodweer

Oranje Fanzone in Leipzig nog niet open door verwacht noodweer

LEIZPIG (ANP) - Supporters van het Nederlands elftal kunnen voorlopig niet terecht op de Oranje Fanzone in Leipzig. De Duitse autoriteiten willen dat het supportersfeest op de Wilhelm Leuschner Platz later begint, omdat er tussen 14.00 uur en 15.00 uur noodweer wordt verwacht. Meteorologen voorspellen onweer, mogelijk met zware hagelbuien.

De Oranje Fanzone zou om 13.00 uur opengaan in Leipzig, waar het Nederlands elftal om 21.00 uur aan het tweede groepsduel met Frankrijk op het EK begint. "De veiligheid en het welzijn van onze Oranjefans staan voorop, daarom respecteren we de beslissing van de Duitse autoriteiten. We hopen om 16.00 uur alsnog open te gaan", meldt een woordvoerder van de KNVB.

De geplande Oranje Fanwalk naar het stadion gaat om 17.30 uur vooralsnog door. De bedoeling is dat veel supporters van het Nederlands elftal samen naar het Leipzig Stadium lopen. Yves Berendse, Donnie, Snollebollekes en Mental Theo treden vrijdagmiddag op de Oranje Fanzone op, als het weer het toelaat.

Duizenden supporters van het Nederlands elftal stonden even voor 13.00 uur te wachten totdat de Oranje Fanzone zou opengaan. Ze zijn naar het centrale marktplein van Leipzig gelopen om daar feest te vieren. De KNVB verwacht 40.000 fans van het Nederlands elftal in Leipzig. Minimaal 15.000 fans hebben een kaartje voor de wedstrijd tegen de Fransen.

.

Meer uit Binnenland

PVV en NSC willen opheldering over onrechtmatige werkwijze MIVD

DEN HAAG (ANP) - Partijleiders Geert Wilders (PVV) en Pieter Omtzigt (NSC) willen opheldering van het kabinet over de onrechtmatige werkwijze van de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). De toezichthouder oordeelde onlangs dat de MIVD zich nog steeds niet aan de wet houdt als het gaat om het informeren van onderzochte burgers.

10 minuten geleden
Provincie Utrecht kondigt informatiebijeenkomsten over wolf aan

UTRECHT (ANP) - De provincie Utrecht is van plan eind augustus informatiebijeenkomsten te houden over de wolvenpopulatie op de Utrechtse Heuvelrug. Ook onderzoekt de provincie de mogelijkheid een wolvencommissie in te stellen. Dat schrijft gedeputeerde Mirjam Sterk (natuur) in een memo aan Provinciale Staten naar aanleiding van meerdere incidenten met wolven in Utrecht.

43 minuten geleden
Politie onderzoekt tips over mishandeling Somaliër in Den Haag

DEN HAAG (ANP) - De politie spreekt "dagelijks nog" met getuigen en onderzoekt "verschillende tips" in de zaak rond de dodelijke mishandeling van een Somalische man in Den Haag afgelopen weekend. Over de identiteit van de mannen die als verdachten worden gezocht, wil een woordvoerster vanwege het lopende onderzoek geen uitspraken doen.

1 uur geleden
Busvervoerders die naar Spelen rijden zijn voorbereid op file

DEN HAAG (ANP) - Verschillende busvervoerders in Nederland brengen de komende twee weken mensen naar Parijs waar vrijdag de Olympische Spelen beginnen. Er is vraag naar de busritten, maar van een stormloop zoals tijdens de halve finale van het EK-voetbal is geen sprake, blijkt uit een korte rondgang van het ANP. De busmaatschappijen die naar Parijs rijden, zijn voorbereid op de verwachte drukte rond de Franse hoofdstad.

1 uur geleden
Reddingsbrigade pleit voor meer zwemles onder migrantenkinderen

IJMUIDEN (ANP) - Het is van groot belang dat onder kinderen met een migratieachtergrond meer voorlichting komt over zwemveiligheid en dat meer kinderen zwemles krijgen. Dat zegt de Reddingsbrigade in reactie op de CBS-cijfers over het aantal verdrinkingsdoden in de afgelopen tien jaar. Uit de cijfers komt naar voren dat jonge kinderen van migranten de afgelopen tien jaar vaker verdronken.

3 uur geleden
Politiemedewerkster vast voor voorbereiden moord op ex-partner

ROTTERDAM (ANP) - Een 41-jarige politiemedewerkster is op 5 juni aangehouden op verdenking van het voorbereiden van de moord op haar ex-partner. Het Openbaar Ministerie maakte de aanhouding van de vrouw uit Gorinchem donderdag bekend. Dat kon volgens het OM niet eerder om "onderzoeksbelangen". Haar voorarrest is op 16 juli met zestig dagen verlengd door de rechtbank.

3 uur geleden
Aantal besmettingen met blauwtongvirus stijgt naar bijna 800

DEN HAAG (ANP) - Het blauwtongvirus is in de afgelopen weken op 791 plekken in Nederland vastgesteld. Dat meldt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Dat is ruim twee keer zo veel als een week geleden. Vorige week vrijdag stond de teller op 318 gevallen en afgelopen maandag op 503.

3 uur geleden