Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranje broedt op plan voor kwartfinale tegen 'gevaarlijk' Spanje

Oranje broedt op plan voor kwartfinale tegen 'gevaarlijk' Spanje

WELLINGTON (ANP) - De voetbalsters van Oranje houden voor de kwartfinale tegen Spanje vrijdag (03.00 uur Nederlandse tijd) rekening met een "moeilijke tegenstander". "Ze kunnen goed voetballen en wij moeten proberen dat onmogelijk te maken. Daar moeten we deze week een plan voor verzinnen", zei aanvalster Lieke Martens, die tot begin vorig jaar bij FC Barcelona voetbalde en dus "met heel veel meiden" uit het Spaanse nationale team speelde.

Het is voor Martens "speciaal" om in de kwartfinale in de Nieuw-Zeelandse hoofdstad uitgerekend Spanje, nummer 6 op de wereldranglijst, te treffen. "Ik heb er vijf goede jaren en een fijne tijd gehad. Maar ik hoop dat we ook deze wedstrijd goed kunnen afsluiten." Middenveldster Jill Roord trof Spanje op haar eigen manier: met VfL Wolfsburg verloor ze deze zomer de Champions League-finale van FC Barcelona (3-2). "Ik ben nog niet heel succesvol geweest tegen Spaanse voetbalsters en zou graag een keer van ze winnen", zei Roord.

De 5-1-overwinning die Spanje in de achtste finale boekte op Zwitserland liet volgens Roord zien wat hun kwaliteit is. "Ze zijn gewoon goed aan de bal. Als je ze in de zestien meter laat voetballen, zijn ze heel gevaarlijk."

'Ik weet wie ze zijn'

Lineth Beerensteyn noemde Spanje "van een heel ander niveau" dan Zuid-Afrika, waar Oranje in de achtste finale met 2-0 van won. "Ik kan niet wachten op onze komende wedstrijd en heb er ontzettend veel zin in", zei de aanvalster die maandag overigens niet met de groep trainde.

Bondscoach Andries Jonker zei afgelopen weekend dat hij nog niet vooruit had gekeken naar de wedstrijd met Spanje. "Mijn staf en scouts weten alles van Spanje, maar daar heb ik nog met geen haar op mijn hoofd over nagedacht."

Jonker wilde bijvoorbeeld ook nog niet zeggen of hij Damaris Egurrola laat invallen voor Daniƫlle van de Donk, die door twee gele kaarten niet mee mag spelen. Egurrola heeft een Baskisch-Spaanse vader en speelde bij Spaanse jeugdteams. "Voor mij is dit heel speciaal, want Spanje is mijn achtergrond. Ik speelde met meer dan de helft van dat team, ik weet echt wie ze zijn", zei de middenveldster van Olympique Lyon over een mogelijke basisplaats tegen de Zuid-Europeanen.

Meer uit Voetbal

Coach Bosz ziet PSV bij PSG maximaal haalbare resultaat bereiken

PARIJS (ANP) - PSV-trainer Peter Bosz zag zijn elftal bij Paris Saint-Germain het maximaal haalbare resultaat bereiken. De coach grapte na de zwaarbevochten 1-1 "dat PSG ook weer wist waar het stond".

9 uur geleden
De Jong opgelucht na gelijkspel bij PSG: hebben het zwaar gehad

PARIJS (ANP) - Luuk de Jong was vooral opgelucht na de 1-1 van PSV bij de Franse kampioen Paris Saint-Germain. "We hebben het zwaar gehad en we hebben gestreden. We moeten blij zijn met een punt", sprak de aanvoerder van de Eindhovenaren bij Ziggo Sport.

11 uur geleden
PSV pakt in Champions League punt bij Franse kampioen PSG

PARIJS (ANP) - PSV heeft in de Champions League met de nodige moeite een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen de Franse kampioen Paris Saint-Germain. Het werd 1-1.

12 uur geleden
Real Madrid voorbij Borussia Dortmund in wervelende tweede helft

MADRID (ANP) - Real Madrid heeft in de derde speelronde van de Champions League na een wervelende tweede helft met 5-2 gewonnen van Borussia Dortmund. De Duitsers leidden bij rust nog met 2-0.

12 uur geleden
Volendam klopt FC Den Bosch en meldt zich in subtop

VOLENDAM (ANP) - FC Den Bosch heeft bij FC Volendam de tweede nederlaag van het seizoen geleden. De thuisploeg won met 3-2 dankzij een doelpunt van Elvis Manu, de oud-Feyenoorder die na een verblijf in onder meer Turkije, China en Polen begin oktober een contract tekende bij Volendam.

13 uur geleden
Reijnders helpt AC Milan met twee treffers aan eerste CL-zege

MILAAN (ANP) - Aan de hand van Tijjani Reijnders heeft AC Milan zijn eerste punten in de Champions League veroverd. Dankzij twee doelpunten van de Oranje-international won de formatie van Paulo Fonseca met 3-1 van Club Brugge. De bezoekers speelden vanaf de 40e minuut met tien man, na een rode kaart voor Raphael Onyedika.

14 uur geleden
Benfica verwacht tegen Feyenoord Sanches terug na blessure

LISSABON (ANP/RTR) - Middenvelder Renato Sanches komt mogelijk woensdag in actie voor Benfica dat het in de Champions League in eigen stadion opneemt tegen Feyenoord. Sanches, die in 2016 op zijn 18e al met Portugal een EK-finale speelde, miste zes duels van zijn club door een hamstringblessure.

14 uur geleden