Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranje begint voorbereiding op EK in stromende regen

Oranje begint voorbereiding op EK in stromende regen

ZEIST (ANP) - De eerste training van het Nederlands elftal in voorbereiding op het EK was maandag nog geen 10 minuten bezig of het noodweer in Zeist brak los. Het maakte het plezier bij de vijftien spelers die deelnemen aan de driedaagse trainingsstage er niet minder om. Bondscoach Frank de Boer had geen zin in een nat trainingspak, vluchtte de dug-out in en liet de warming-up en eerste spelvormen over aan zijn assistenten. Omdat het maar bleef regenen, ontkwam ook De Boer niet aan de nattigheid.

In Zeist, waar de fans tijdens een Oranje Fandag van afstand konden meegenieten, werd veel gelachen. Ruud van Nistelrooij, een van de assistenten van De Boer, leidde de rondo met twaalf spelers waarvan er twee in het midden stonden. Keeperstrainer Patrick Lodewijks ging aan de andere kant van het veld aan de slag met de doelmannen Maarten Stekelenburg, Tim Krul en Marco Bizot.

De Boer startte met spelers uit de Eredivisie en de Russische competitie, die al even is afgelopen. Dat zijn Steven Berghuis, Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Donyell Malen, Quincy Promes, Jurriën Timber, Tonny Vilhena en Owen Wijndal. Naast Krul, onlangs kampioen geworden met Norwich City, meldde Joël Veltman zich maandag uit vrije wil ook al bij de groep. De verdediger ontbrak zondag in de laatste competitiewedstrijd van zijn Engelse club Brighton & Hove Albion tegen Arsenal.

Jong Oranje

Twee trainingsvelden verder werkte bondscoach Erwin van de Looi de eerste oefensessie van Jong Oranje af richting de kwartfinale van het EK, volgende week maandag tegen Frankrijk. Op dat veld verscheen onder anderen Calvin Stengs, die door zijn schoonvader De Boer niet is opgenomen in de voorlopige selectie van 34 man. Jong Oranje moet het doen zonder de geblesseerde Noa Lang, die onlangs de Belgische landstitel behaalde met Club Brugge.

Na de rondo ging Dwight Lodeweges met de twaalf spelers aan de slag met een partijspel in een kleine ruimte, onderverdeeld in drie teams van vier spelers. De regen had op dat moment plaatsgemaakt voor een klein zonnetje.

Trainingskamp

De Boer traint de komende dagen in Zeist met dezelfde groep van vijftien man. Woensdag moet de bondscoach aan de UEFA laten weten welke 26 spelers hij opneemt in zijn definitieve EK-groep. De beschikbare internationals uit de definitieve selectie melden zich vrijdag in Zeist en vertrekken zaterdag voor een trainingskamp naar Portugal, waar volgende week woensdag een oefenduel met Schotland op het programma staat.

Nederland opent het EK zondag 13 juni in de Johan Cruijff ArenA met een wedstrijd tegen Oekraïne.

Meer uit Voetbal

Berghuis, Brobbey en Henderson weer inzetbaar bij Ajax

AMSTERDAM (ANP) - Steven Berghuis staat voor een rentree bij Ajax. Hij heeft afgelopen week meegetraind en is inzetbaar voor het uitduel van zondag met FC Volendam.

1 uur geleden
Clubicoon Reus verlaat na twaalf seizoenen Borussia Dortmund

DORTMUND (ANP) - Marco Reus verlaat aan het einde van dit seizoen Borussia Dortmund. De gewezen aanvoerder speelde in totaal 21 jaar voor de club. Zijn aflopende contract wordt niet verlengd en dat gebeurt met wederzijdse instemming, meldt Dortmund op zijn clubsite.

1 uur geleden
De Jong hoopt topscorerstitel dit keer niet te hoeven delen

EINDHOVEN (ANP) - Luuk de Jong heeft, naast de aanstaande landstitel met PSV, nog iets om voor te spelen. De spits van de Eindhovenaren is voorlopig topscorer van de Eredivisie, samen met Vangelis Pavlidis van AZ. Beide spelers scoorden tot dusverre 27 keer.

1 uur geleden
Seizoen voor Wieffer voorbij, deelname aan EK in gevaar

ROTTERDAM (ANP) - Mats Wieffer komt de rest van dit seizoen niet meer in actie voor Feyenoord. De 24-jarige middenvelder kampt met een bovenbeenblessure. Feyenoord weet niet wanneer hij weer inzetbaar is, maar zijn deelname aan het EK met Oranje lijkt in gevaar.

1 uur geleden
PSV kan achterstand op Ajax verkleinen tot elf landstitels

EINDHOVEN (ANP) - PSV kan de achterstand op Ajax qua behaalde landstitels in de Eredivisie zondag tegen Sparta Rotterdam tot elf verkleinen. De Eindhovenaren gaan op voor hun 25e kampioenschap in Nederland en hun eerste sinds 2018.

1 uur geleden
Noodlijdend Vitesse heeft al meer dan 1 miljoen euro ingezameld

ARNHEM (ANP) - De crowdfundingsactie voor het noodlijdende Vitesse heeft na een dag al meer dan 1 miljoen euro opgeleverd. Dat meldt de club uit Arnhem via sociale media. "Dankjewel, maar we zijn er nog niet", zegt oud-speler Theo Janssen. "Dus blijf alsjeblieft doneren."

1 uur geleden
PSV gaat op voor vierde landstitel in zestien jaar 

EINDHOVEN (ANP) - PSV gaat zondag in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam op voor de vierde landstitel in de laatste zestien jaar.

2 uur geleden