Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oranje-aanvoerder Van Dijk: gevochten als leeuwen

Oranje-aanvoerder Van Dijk: gevochten als leeuwen

ROTTERDAM (ANP) - Aanvoerder Virgil van Dijk van het Nederlands elftal sprak van een grote teleurstelling, na de nederlaag tegen Kroatië (2-4) in de halve finale van de Nations League. "We hebben gevochten als leeuwen, maar het is ons niet gelukt de finale te halen. Dat komt hard aan", zei hij.

Hij was ook reëel. "Bij vlagen hebben we heel goed gespeeld. Maar het was niet goed genoeg tegen deze tegenstander. Dat is de realiteit. Het zat ook niet mee, met twee strafschoppen tegen. We hebben er alles aan gedaan en er daardoor met die late gelijkmaker nog een verlenging uitgesleept. Helaas zat er niet meer in."

Nederland speelt nu in Enschede om de derde plaats tegen de verliezer van de andere halve finale tussen Spanje en Italië. "Dat is op het eerste gezicht geen wedstrijd om naar uit te kijken", zei Van Dijk. "Zeker nu niet als de teleurstelling groot is. Maar ik wil altijd spelen. Ik denk dat we vanaf morgen de wedstrijd om de derde plaats als voorbereiding op onze volgende duels in de EK-kwalificatie moeten gebruiken. Laten we ook niet vergeten dat we tegen de nummer drie van de wereld speelden. We deden het ook veel beter dan in maart tegen Frankrijk en Gibraltar."

Meer uit Voetbal

Union wint bij Cercle Brugge en blijft hoop houden in titelstrijd

BRUGGE (ANP) - Op de voorlaatste speeldag van de play-offs om de Belgische landstitel heeft Union op bezoek bij Cercle Brugge met 2-1 gewonnen. Daardoor blijft het team uit Brussel in de titelrace. Alessio Castro-Montes maakte kort na rust het winnende doelpunt.

36 minuten geleden
PSV scoort in elke speelronde en zorgt daarmee voor primeur

EINDHOVEN (ANP) - PSV is de eerste ploeg ooit die in de Eredivisie elke speelronde tot scoren is gekomen. Luuk de Jong maakte zondag op de slotdag tegen RKC vlak voor rust de 1-1 met het hoofd.

51 minuten geleden
Crowdfundingsactie levert Vitesse bijna 2 miljoen op

ARNHEM (ANP) - De crowdfundingsactie van Vitesse heeft de noodlijdende Arnhemse voetbalclub een kleine 2 miljoen euro opgeleverd. Dat meldt Vitesse op de slotdag van de competitie wanneer het, in voorlopig het laatste Eredivisieduel, thuis tegen Ajax speelt. Vitesse is al gedegradeerd en moet hopen op een licentie voor het komende seizoen in de Keuken Kampioen Divisie.

5 uur geleden
Montero tijdelijk vervanger ontslagen Juventus-trainer Allegri

TURIJN (ANP) - Paolo Montero zit de laatste twee duels van dit seizoen in de Serie A op de bank bij Juventus. De 52-jarige Uruguayaan vervangt de vrijdag ontslagen trainer Massimiliano Allegri, die zich woensdag in de slotfase van en na de gewonnen bekerfinale tegen Atalanta (1-0) verbaal en in gebaar misdroeg. Allegri zou normaal gesproken na het seizoen vertrekken.

6 uur geleden
ADO na gelijkspel tegen De Graafschap naar halve finale play-offs

DEN HAAG (ANP) - Alex Schalk heeft ADO Den Haag naar de halve finales van de play-offs voor een plek in de Eredivisie geleid. De aanvaller maakte beide doelpunten voor zijn ploeg in het thuisduel met De Graafschap (2-2). ADO zegevierde afgelopen dinsdag in Doetinchem met 2-3.

18 uur geleden
Atalanta plaatst zich na zege op Lecce voor Champions League

LECCE (ANP) - Atalanta speelt volgend seizoen in de Champions League. De club kan de vijfde positie van de Serie A niet meer ontgaan na een uitzege op Lecce (0-2)

19 uur geleden
Voetbalster Miedema neemt met doelpunt afscheid van Arsenal

LONDEN (ANP) - Vivianne Miedema heeft met een doelpunt afscheid genomen van Arsenal. De 27-jarige spits van Oranje scoorde eenmaal in de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Brighton & Hove Albion (5-0).

21 uur geleden