Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Optimisme overheerst op groen Wall Street

Optimisme overheerst op groen Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn met afgemeten winsten de handel uitgegaan. Daarbij leek optimisme over economisch herstel in de Verenigde Staten de overhand te hebben, terwijl zorgen over een hernieuwde toename van het aantal coronabesmettingen naar de achtergrond verschoof. Beleggers verwerkten verder opmerkingen van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell.

De Dow-Jonesindex eindigde 2 procent hoger op 26.289,98 punten. De brede S&P 500 klom 1,9 procent tot 3124,74 punten en techbeurs Nasdaq won 1,8 procent tot 9895,87 punten.

Fed-preses Jerome Powell herhaalde tegenover congresleden dat er veel onzekerheid is over het herstel van de Amerikaanse economie na de klap van het coronavirus. Daarbij onderstreepte hij dat de huidige lage rentestanden van de centralebankenkoepel, die rond de 0 procent liggen, gehandhaafd blijven totdat de weg naar economisch herstel duidelijk is ingeslagen.

McDonald's

Amerikaanse winkeliers zagen hun verkopen in mei deels herstellen van de sterke daling een maand eerder, met een stijging van bijna 18 procent op maandbasis. Die toename in de voor de Amerikaanse economie belangrijke sector was veel sterker dan economen in doorsnee hadden verwacht. Winkelketens als Macy's, Nordstrom en Abercrombie & Fitch stegen tot 12,9 procent.

McDonald's meldde in een update over de verkoopcijfers dat Amerikanen weer vaker naar restaurants van de fastfoodketen gaan. Het aandeel won 0,4 procent.

WW International

WW International profiteerde van een sterke stijging van het aantal digitale abonnementen voor zijn afslank- en dieetprogramma's door de coronacrisis en werd bijna 20 procent meer waard. Farmaceut Eli Lilly schoot 15,7 procent omhoog na goed ontvangen onderzoeksresultaten voor een longkankermedicijn.

De euro was 1,1260 dollar waard, tegenover 1,1257 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 2,9 procent meer waard op 38,17 dollar. Brentolie steeg 2,8 procent tot 40,85 dollar.

Meer uit Financieel

Overwegend verliezen op Wall Street terwijl shutdown dreigt

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse beurzen zijn vrijdag met overwegend kleine verliezen het weekend ingegaan. Onder meer de dreiging van een zogenoemde shutdown drukte op het sentiment. Een voorstel van de Republikeinen in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden om zo'n scenario nog af te wenden heeft het vrijdag niet gered. Als er niet snel een oplossing komt, komen Amerikaanse overheidsdiensten zondag al zonder geld te zitten.

23 minuten geleden
Topman de Bijenkorf: consument houdt steeds meer hand op de knip

AMSTERDAM (ANP) - De consument houdt steeds meer de hand op de knip. Daarop wijst topman Giovanni Colauto van de Bijenkorf in een toelichting op de jaarcijfers van de warenhuisketen. Volgens hem zijn de omstandigheden in de winkelbranche momenteel daarom "erg uitdagend".

1 uur geleden
Klaas Knot waarschuwt voor risico's schulden bij schaduwbanken

BASEL (ANP) - Klaas Knot maakt zich als voorzitter van de Financial Stability Board (FSB) zorgen over de grote schuldenlast van zogenoemde schaduwbanken, oftewel financiƫle spelers die buiten het traditionele bankensysteem opereren. In gesprek met de Britse zakenkrant Financial Times waarschuwt hij dat die schulden, en het gebrek aan goede informatie hierover, een risico vormen voor de mondiale financiƫle stabiliteit.

1 uur geleden
Nog meer werknemers Amerikaanse autofabrieken leggen werk neer

DETROIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Nog meer werknemers van autofabrieken in de Verenigde Staten gaan staken, meldt vakbond United Auto Workers (UAW). Werknemers van General Motors (GM), Ford en Chrysler-moederbedrijf Stellantis legden twee weken geleden het werk neer omdat ze onder meer een hoger loon willen.

4 uur geleden
Beleggers schrikken niet van uitspraak over fusie PostNL en Sandd

AMSTERDAM (ANP) - PostNL hoorde vrijdag bij de winnaars op de Amsterdamse beurs. Beleggers leken zich niet van de wijs te laten brengen door een nieuwe gerechtelijke uitspraak over de fusie van PostNL met Sandd. Wat de gevolgen van de uitspraak zijn is ook nog onduidelijk, aangezien PostNL en Sandd inmiddels al jaren gefuseerd zijn en het lastig lijkt om dat nog ongedaan te maken.

4 uur geleden
Topman Philips: mogelijk nog 7 jaar bezig met slaapapneu-affaire

AMSTERDAM (ANP) - Philips is mogelijk nog zeven jaar bezig met de affaire rond defecte slaapapneu-apparaten, heeft topman Roy Jakobs gezegd in een interview bij financieel persbureau Bloomberg. Er lopen nog tal van rechtszaken van gebruikers van de apparaten tegen het Nederlandse medisch-technologisch concern over gezondheidsschade. Ook is Philips momenteel met de Amerikaanse toezichthouder FDA in gesprek over de kwestie.

5 uur geleden
Nike uitblinker op Wall Street na goed ontvangen cijfers

NEW YORK (ANP) - Sportartikelenmerk Nike was vrijdag een uitblinker op de aandelenbeurzen in New York dankzij beter dan verwachte kwartaalcijfers. Zo viel de winstgevendheid in het afgelopen kwartaal hoger uit dan verwacht en de voorraden daalden. Dat wordt gezien als een teken dat Nike vooruitgang boekt met het vervangen van oudere producten door nieuwere, meer winstgevende sportartikelen zoals schoenen en kleding.

6 uur geleden