Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Optimisme over corona zet Europese beurzen opnieuw hoger

Optimisme over corona zet Europese beurzen opnieuw hoger

AMSTERDAM (ANP) - De Europese beurzen zijn donderdag opnieuw met winst de dag uitgegaan. De optimistische stemming werd veroorzaakt door overwegend sterke bedrijfsresultaten, maar ook schudden beleggers de zorgen om de Delta-variant van het coronavirus wat van zich af. De AEX-index in Amsterdam bereikte net als een dag eerder een recordstand.

Op het Damrak deden onder meer chipbedrijven en banken en verzekeraars het goed. ASMI, Besi en ASML stonden bij de grootste stijgers met plussen tot 1,8 procent. Ook Adyen, ING, ASR en Aegon gingen tot 1,6 procent omhoog. Grootste stijger was evenwel winkelvastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield met een plus van 4,9 procent. Chemicaliƫndistributeur IMCD sloot de rij met een verlies van 2,5 procent. Een dag eerder was IMCD nog een van de blikvangers in de AEX nadat het de boeken had geopend, maar winstnemingen zette het bedrijf nu lager.

In de MidKap stond maritiem dienstverlener SBM Offshore (plus 9 procent) bovenaan. Volgens topman Bruno Chabas hebben alle onderdelen van het bedrijf goede prestaties geleverd, ondanks de moeilijke omstandigheden door de coronapandemie. SBM heeft daarnaast voor een recordbedrag aan werk op de plank liggen en gaat eigen aandelen inkopen. Laadpalenproducent Alfen was hier de hekkensluiter met een min van 4 procent.

Bank of England

De AEX eindigde 0,3 procent hoger dan woensdag op 768,23 punten. De MidKap ging 0,7 procent omhoog tot de slotstand 1074,89 punten. De beurs in Frankfurt steeg 0,3 procent, die in Parijs dikte 0,5 procent aan.

De Londense beurs daalde een fractie. De Bank of England kwam met een nieuw rentebesluit en liet weten dat een "bescheiden verkrapping" van het monetaire beleid op den duur wel nodig is, ondanks dat de beleidsmakers van de centrale bank de hoge inflatie als een tijdelijk fenomeen blijven beschouwen.

Bayer

Bayer zakte ruim 7 procent in Frankfurt. Het Duitse chemieconcern verhoogde zijn verwachtingen, maar beleggers blijven bezorgd over de schadeclaims rond onkruidverdelger Roundup, die kanker zou veroorzaken. Ook sportartikelenmaker Adidas, die profiteerde van de volle sportzomer, schroefde zijn verwachtingen op. Het aandeel daalde 5,5 procent door zorgen over de resultaten in China.

Zalando raakte 4,5 procent kwijt. De webwinkel bleef flink groeien in het tweede kwartaal dankzij de verlengde coronalockdowns, maar gaf meer uit aan investeringen en marketing. Daardoor liep de winstmarge duidelijk terug.

De euro was 1,1843 dollar waard, tegen 1,1839 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,7 procent duurder op 69,28 dollar. Brentolie kostte 1,5 procent meer op 71,44 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Techbedrijf Yandex verbreekt banden met Rusland

AMSTERDAM (ANP/BLOOMBERG) - Techbedrijf Yandex heeft de verkoop van zijn Russische activiteiten afgerond. Dat heeft het formeel in Nederland gevestigde moederconcern van het bedrijf maandag bekendgemaakt. Yandex wil verder onder de naam Nebius Group en zich richten op eigen projecten, zoals de ontwikkeling van technologie voor zelfrijdende auto's en cloudopslag.

4 minuten geleden
Loonstijging in cao's neemt voor het eerst in maanden iets toe

DEN HAAG (ANP) - De gemiddelde loonstijging in nieuwe cao-afspraken is in juni voor het eerst in maanden weer wat toegenomen. AWVN, de belangrijkste arbeidsvoorwaardenĀ­adviseur van Nederlandse werkgevers, denkt wel dat het om een "incidentele fluctuatie" gaat. De onderliggende trend blijft dalend, is de indruk.

21 minuten geleden
VanMoof komt door bankroet gedupeerde klanten tegemoet met korting

AMSTERDAM (ANP) - VanMoof geeft kortingscodes weg aan klanten die door het eerdere faillissement van de fietsenmaker nooit hun bestelde elektrische fiets hebben ontvangen. Het gaat om een wereldwijde actie, heeft VanMoof maandag aangekondigd. De korting van 1000 euro kunnen klanten gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe VanMoof-fiets.

2 uur geleden
Samsung blijft koploper op wereldwijde smartphonemarkt

SINGAPORE (ANP) - Het Zuid-Koreaanse technologieconcern Samsung heeft in het tweede kwartaal zijn koppositie op de wereldwijde smartphonemarkt behouden, meldt onderzoeksbureau Canalys. De Amerikaanse iPhone-maker Apple bleef op de tweede plaats. Het Chinese Xiaomi volgde op de voet en kende afgelopen kwartaal de sterkste groei van de top vijf smartphonefabrikanten in de wereld.

2 uur geleden
IT-concern Atos bereikt overeenkomst met meerderheid schuldeisers

PARIJS (ANP/BLOOMBERG) - Het noodlijdende Franse IT-concern Atos heeft een overeenkomst bereikt met een meerderheid van zijn schuldeisers. De deal zorgt ervoor dat de schuldeisers na de herstructurering van het bedrijf de controle over Atos in handen krijgen. Schuldeisers die de overeenkomst nog niet hebben getekend, hebben tot 22 juli de tijd om dit te doen.

3 uur geleden
Onderzoek: Koreaanse cultuur goed voor miljardenexport

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) - Consumenten wereldwijd hebben een groeiende interesse in de Zuid-Koreaanse cultuur. Zij geven daardoor steeds meer uit aan zaken als etenswaren, cosmetica, popmuziek en series uit Zuid-Korea. De populaire video-app TikTok en adviesbureau Kantar verwachten op basis van onderzoek dat de exportwaarde van deze producten tegen 2030 bijna verdubbelt tot 143 miljard dollar.

4 uur geleden
Geplaagd IT-bedrijf Centric van Gerard Sanderink verkocht

GOUDA (ANP) - IT-bedrijf Centric van de omstreden zakenman Gerard Sanderink wordt overgenomen door een consortium van Nederlandse ondernemers. Topman Peter Wakkie van Centric verwacht dat het bedrijf met de overeenkomst "definitief in rustiger vaarwater" komt.

4 uur geleden