Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Optimisme over bedrijfsresultaten overheerst op Wall Street

Optimisme over bedrijfsresultaten overheerst op Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag overwegend hoger gesloten. Het is de zesde handelsdag op rij dat de brede graadmeter S&P 500 een winst wist te boeken. Beleggers zijn nog steeds opgetogen over beter dan verwachte bedrijfsresultaten, waarmee zorgen over oplopende inflatie naar de achtergrond verschuiven. De cryptomarkt kon ook op belangstelling rekenen na een nieuw record voor de bitcoin.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,4 procent hoger op 35.609,34 punten. De breed samengestelde S&P 500 won ook 0,4 procent tot 4536,19 punten. Techbeurs Nasdaq verloor juist een fractie tot 15.121,68 punten.

Pinterest was een opvallende stijger na mediaberichten over een mogelijke overname van het digitale prikbord en won bijna 13 procent aan beurswaarde. Betalingsverwerker PayPal (min 5 procent) zou het internetbedrijf willen kopen tegen een waardering van 45 miljard dollar.

Bitcoin

De bitcoin steeg tot een nieuwe recordhoogte van 66.000 dollar. Dat leverde ook Coinbase, een groot platform voor de handel in cryptomunten, een winst van 3 procent op. Eerder deze week maakte het eerste in de VS goedgekeurde beursgenoteerde investeringsfonds in bitcoins zijn debuut in New York. Dit zogeheten exchange traded fund (ETF) steeg 3,2 procent.

Netflix daalde 2,2 procent ondanks een sterker dan verwachte aanwas van abonnees. Telecombedrijf Verizon (plus 1,4 procent) behaalde in het derde kwartaal meer winst dan verwacht, mede door de opbrengst uit de verkoop van zijn mediatak. De omzet viel analisten juist wat tegen. United Airlines verraste met sterker dan voorziene resultaten. De luchtvaartmaatschappij liet weten dat het herstel van de coronacrisis wat vertraging heeft opgelopen, maar dat de vraag naar luchtreizen nu weer verder aantrekt. Het aandeel daalde 0,6 procent.

Novavax

Vaccinproducent Novavax werd bijna 15 procent minder waard. De nieuwssite Politico berichtte dat het Amerikaanse bedrijf moeite heeft om aan te tonen dat het een coronavaccin kan fabriceren dat aan de kwaliteitseisen van toezichthouders voldoet. De problemen zouden ernstiger zijn dan tot nu toe gemeld.

De euro was 1,1650 dollar waard, tegen 1,1631 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,1 procent meer op 83,87 dollar. Brentolie werd 0,8 procent duurder op 85,77 dollar per vat.

Meer uit Financieel

Volkswagen: grote IT-storing verholpen

WOLFSBURG (ANP) - Volkswagen zegt de grote IT-storing te hebben verholpen. Door de technische problemen kwamen veel Duitse fabrieken van de automaker woensdag plat te liggen. De productie kan nu weer beginnen, laat een woordvoerder van het concern weten aan persbureau DPA.

22 minuten geleden
Nederlandse industriebedrijven blijven somber gestemd

DEN HAAG (ANP) - De stemming in de Nederlandse industrie is in september somber gebleven. Dat komt vooral doordat industriƫle bedrijven minder tevreden waren over de hoeveelheid werk op de plank, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

58 minuten geleden
Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

2 uur geleden
Onderzoek: Nederlanders bezuinigen op spullen via het internet

EDE (ANP) - Nederlanders kopen minder spullen via het internet nu de prijzen overal flink zijn gestegen en het leven een stuk duurder is geworden. Webwinkels voelen dat in hun cijfers, komt naar voren uit nieuw onderzoek van marktvorser GfK in opdracht van onder meer brancheorganisatie Thuiswinkel.org.

2 uur geleden
Oliebedrijven Exxon en Chevron stijgers op verdeeld Wall Street

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York zijn woensdag verdeeld gesloten bij aanhoudende onzekerheid over de rente. De koersverliezen van eerder op de dag werden wel voor een groot deel weggewerkt. De grote oliebedrijven op Wall Street stonden bij de winnaars, geholpen door de gestegen olieprijzen.

9 uur geleden
Grote terugroepactie auto's Kia en Hyundai in VS om brandgevaar

WASHINGTON (ANP/RTR) - De Zuid-Koreaanse autofabrikanten Kia en Hyundai roepen in de Verenigde Staten in totaal 3,37 miljoen auto's terug naar de garage vanwege gevaar voor brand in de motor. Eigenaren worden gevraagd hun auto's buiten te parkeren uit de buurt van gebouwen en andere auto's totdat het probleem is opgelost.

10 uur geleden
Grote IT-storing legt Duitse fabrieken Volkswagen plat

WOLFSBURG (ANP/DPA/BLOOMBERG) - De Duitse autofabrikant Volkswagen kampt woensdag met een grote IT-storing waardoor meerdere fabrieken van het bedrijf in Duitsland plat zijn komen te liggen. Volkswagen doet onderzoek naar de storing bij het IT-netwerk en zegt dat nog onduidelijk is wanneer de productie weer hervat kan worden.

11 uur geleden