
Optimisme over bedrijfsresultaten helpt beurzen New York omhoog
NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York hebben hun winsten dinsdag vastgehouden tot aan het einde van de handelssessie. Beter dan verwachte kwartaalberichten van bedrijven wisten het optimisme op de handelsvloeren te voeden. Daarnaast koerste de bitcoin rond zijn recordniveau na de introductie van het eerste in de Verenigde Staten goedgekeurde beursgenoteerde investeringsfonds dat de koers van de cryptomunt volgt.
De Dow-Jonesindex eindigde 0,6 procent hoger op 35.457,31 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,7 procent omhoog tot 4519,63 punten en techbeurs Nasdaq werd ook 0,7 procent hoger gezet op 15.129,09 punten.
Verzorgings- en schoonmaakmiddelenconcern Procter & Gamble daalde 1,2 procent na een kwartaalbericht. Het Amerikaanse bedrijf achter merken als Gillette, Pampers en Ariel verkocht weliswaar meer, maar moest ook meer betalen voor grondstoffen en het vervoer van producten.
Johnson & Johnson
Cijfers van verzekeraar Travelers vielen beleggers juist mee, ondanks de impact van orkaan Ida op de winst. Het resultaat viel alsnog hoger uit dan verwacht en het aandeel eindigde 1,6 procent in de plus.
Vaccinproducent Johnson & Johnson (J&J) heeft zijn winstverwachting voor dit jaar verhoogd. De resultaten van het farmaceutische bedrijf zijn verbeterd doordat de reguliere zorg op veel plekken in de wereld niet meer wordt afgeschaald door het hoge aantal besmettingen met het coronavirus. Het aandeel J&J dikte 2,3 procent aan.
Philip Morris
Tabaksproducent Philip Morris International (min 1,7 procent) meldde door het chiptekort problemen te hebben om aan de vraag naar zijn IQOS-e-sigaretten te voldoen. Desondanks verhoogde het bedrijf zijn omzet en winst en scherpte het zijn winstverwachting voor heel 2021 aan.
De bitcoin steeg zo'n 5 procent tot boven de 64.200 dollar. Het eerste beursgenoteerde investeringsfonds in de Verenigde Staten dat de koers van de cryptomunt volgt wordt sinds dinsdag verhandeld in New York. Beleggers kunnen zo profiteren van waardestijgingen van bitcoin zonder zelf de digitale valuta te hoeven kopen. Het zogeheten Exchange Traded Fund, of ETF, dat zijn Amerikaanse debuut maakte steeg bijna 5 procent.
De euro was 1,1636 dollar waard, tegen 1,1631 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 82,83 dollar. Brentolie werd 0,8 procent duurder op 85,00 dollar per vat.
Meer uit Financieel
UTRECHT (ANP) - De landelijke staking van meubelmakers en interieurbouwers is definitief van de baan, meldt FNV. Na maanden cao-onderhandelingen hebben de vakbondsleden van FNV ingestemd met een verbeterd eindbod van de werkgevers.
54 minuten geledenNEW YORK (ANP) - Tesla ging dinsdag 7,3 procent omlaag op de aandelenbeurzen in New York. De ruzie tussen Tesla-topman Elon Musk en president Donald Trump lijkt opnieuw op te laaien. Musk en Trump maakten vorige maand al openlijk ruzie, waarbij de techmiljardair afgaf op Trumps nieuwe begrotingswet die het overheidstekort flink doet oplopen.
1 uur geledenMUMBAI/AMSTERDAM (ANP) - Verfconcern AkzoNobel blijft altijd een deel van zijn verf of coatings in Nederland produceren, maar kijkt tegelijkertijd kritisch naar de kosten en flexibiliteit in het thuisland. Dat zegt topman Greg Poux-Guillaume. Dit en vorig jaar kondigde het bedrijf de sluiting van fabrieken in Wapenveld en Groot-Ammers aan.
1 uur geledenAMSTERDAM (ANP) - Nederland is verder gezakt op de ranglijst van aantrekkelijkste landen voor buitenlandse investeringen in Europa, meldt accountants- en adviesorganisatie EY op basis van een jaarlijks onderzoek. "Waar ons land tot 2017 steevast tot de top 5 behoorde, is Nederland nu gezakt naar de tiende plaats, achter landen als België, Spanje en Polen."
1 uur geledenZWOLLE (ANP) - Meer uitzendkrachten leggen het werk neer bij distributiecentra van Albert Heijn. De stakingen breiden zich uit naar een distributiecentrum in Zwolle en bij AH Online in Oosterhout, meldt vakbond FNV. Daarmee wordt nu op vier plekken gestaakt.
1 uur geledenLEIDSCHENDAM (ANP) - Supermarkten roepen de politiek op om iets te doen tegen de dure boodschappen. Uit onderzoek van de Consumentenbond kwam dinsdag naar voren dat consumenten over de grens vaak voordeliger uit zijn dan in Nederland. De supermarkten merken op dat prijsverschillen mede worden veroorzaakt door hogere belastingen en andere regels in Nederland.
2 uur geledenAMSTERDAM (ANP) - De Autoriteit Financiële Markten (AFM) stelt dat consumenten extra bescherming nodig hebben door de opkomst van afbetaalapps waarbij je achteraf kunt betalen, ook wel bekend als 'buy now, pay later'. Deze worden steeds populairder, maar leiden ook tot veel betalingsproblemen.
3 uur geleden