Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Opsporingsteam gaat met paragliders zoeken naar vermiste surfer

Opsporingsteam gaat met paragliders zoeken naar vermiste surfer

DEN HAAG (ANP) - De opsporingsorganisatie SAR Nederland gaat maandagmiddag met twee gemotoriseerde paragliders zoeken naar het vijfde slachtoffer van het surfongeluk van 11 mei. "We gaan nog een laatste poging doen. Dan houdt het voor ons ook op", zegt een woordvoerster.

Zondag zocht de organisatie met onder meer vrijwilligers, paarden en honden de kust bij Scheveningen af. Aan het eind van de middag werd de zoektocht gestaakt wegens hoog water. De politie zette toen het Noordelijke Havenhoofd af omdat er "mogelijk iets was gevonden", maar uiteindelijk bleek dat niet het geval te zijn, zei een woordvoerder van de politie maandag.

Ook in de nacht van zondag op maandag is nog gezocht met laag water, maar ook dat leverde niets op.

Bij het surfongeluk twee weken geleden kwamen vijf mensen om het leven. Een 30-jarige en 38-jarige man uit Den Haag bezweken dezelfde avond aan hun verwondingen toen ze op de kant waren gehaald. De lichamen van een 24-jarige man uit Den Haag en een 22-jarige man uit Delft werden de dag erop geborgen. Een 23-jarige man uit Delft wordt nog vermist.

0 reacties

Om te reageren moet je eerst even inloggen.

Meer uit Binnenland

Zoektocht naar 14-jarig meisje in Noordzee bij Ameland gestaakt

NES (ANP) - De zoektocht naar een 14-jarig meisje, dat zaterdagavond tijdens een zwemtocht in de Noordzee bij Ameland vermist raakte, is rond 03.20 uur gestaakt. Dat laat de kustwacht weten. Vijf reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM), een helikopter van de kustwacht, eilandbewoners en de politie hebben urenlang gezocht in zee en op het strand, maar het meisje niet gevonden.

1 uur geleden
Programmering NPO zondag in teken van racisme

HILVERSUM (ANP) - De NPO staat zondag in het teken van racisme. Tijdens een speciale themadag Nederland tegen racisme wordt op televisie, radio en online in diverse programma’s aandacht aan het onderwerp besteed.

1 uur geleden
A8 richting Amsterdam maand afgesloten voor onderhoud

AMSTERDAM (ANP) - De A8 van Zaanstad in de richting van Amsterdam is van zondagochtend vroeg tot 11 augustus dicht vanwege groot onderhoud. De weg is vier weken lang dag en nacht afgesloten voor verkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd die kan oplopen tot een uur, waarschuwt Rijkswaterstaat.

1 uur geleden
Eind middag duidelijkheid over demonstratieverbod met tractoren

GRONINGEN (ANP) - De veiligheidsregio's Groningen, Drenthe en Friesland nemen naar verwachting eind zondagmiddag een besluit over het al dan niet verlengen van een verbod op demonstreren met landbouwvoertuigen. Dat verbod geldt tot maandag 07.00 uur.

1 uur geleden
14-jarig meisje vermist in Noordzee bij Ameland

NES (ANP) - Vijf reddingsboten van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) zoeken sinds zaterdagavond in de Noordzee bij Ameland al urenlang naar een 14-jarig meisje. Ze raakte vermist tijdens een zwemtocht. De zoekactie wordt gecoördineerd door de kustwacht, zegt een woordvoerder van de KNRM.

3 uur geleden
Boeren vormen met trekkers de woorden 'NH houdt van boeren'

SCHERMERHORN (ANP) - Boeren hebben zaterdagavond in Schermerhorn met ongeveer 400 tractoren op bijzondere wijze actie gevoerd. In de avondschemering vormden zijn met de trekkers in een weiland de tekst NH-hartje-boeren, waarmee bedoeld wordt: Noord-Holland houdt van boeren. De actie werd van bovenaf met een drone opgenomen; de beelden zijn te zien op de facebookpagina van boereninactienoordholland.

6 uur geleden
Demonstraties met tractoren in Nijmegen per direct verboden

NIJMEGEN (ANP) - Boeren mogen tot maandag 20 juli niet meer met tractoren demonstreren in Nijmegen. Voorzitter Hubert Bruls van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft met onmiddellijke ingang een verbod op landbouwvoertuigen bij demonstraties in Nijmegen ingesteld. Directe aanleiding hiervoor zijn enkele incidenten eerder deze week.

8 uur geleden