Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oproepen in Japan tot hogere prijzen voor toeristen om drukte

Oproepen in Japan tot hogere prijzen voor toeristen om drukte

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - In Japan gaan er steeds meer stemmen op voor hogere prijzen van bijvoorbeeld tickets van bezienswaardigheden voor toeristen. Het Aziatische land ontvangt namelijk grote aantallen buitenlandse bezoekers wat heeft geleid tot klachten over drukte en ook ongepast gedrag. Door hogere prijzen zouden die bezoekersaantallen binnen de perken gehouden kunnen worden, terwijl de inkomsten uit toerisme op peil blijven.

Volgens het Japanse nationale toerismebureau kwamen er in mei ruim 3 miljoen buitenlandse toeristen naar het land. Het is de derde maand op rij dat het om meer dan 3 miljoen gaat. Door de zwakke yen is een reis naar Japan betaalbaarder geworden, wat dus helpt bij het toerisme.

Maar steeds meer Japanners ergeren zich aan de drukte, bijvoorbeeld omdat bezienswaardigheden en andere attracties te druk zijn om te bezoeken of omdat er amper ruimte is in het openbaar vervoer.

Hogere prijzen

De burgemeester van de westelijke stad Himeij heeft nu gezegd dat dat hij fors hogere prijzen wil vragen voor buitenlanders die een bezoek brengen aan het beroemde eeuwenoude Himeij-kasteel. Dat kasteel staat op de Werelderfgoedlijst en behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan. De burgemeester wil nu een prijs voor toegang voor buitenlanders gaan vragen van ongeveer 30 dollar, en 5 dollar voor lokale bezoekers. Nu zijn ticketprijzen voor volwassenen ruim 6 dollar per kaartje.

De gouverneur van de prefectuur Osaka heeft gezegd dat plan te steunen en ook hogere toegangsprijzen te willen vragen voor buitenlandse bezoekers van het Osaka-kasteel, wat ook tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van Japan behoort.

Fuji

Er zijn al beperkingen opgelegd bij het aantal bezoekers dat deze zomer de beroemde berg Fuji mag beklimmen om drukte en vervuiling met zwerfafval te verminderen. Per dag mogen er 4000 mensen naar de top van de berg. Zij moeten een kaartje kopen van ruim 13 dollar. Fuji, een vulkaan, is met 3776 meter de hoogste berg van Japan.

Klachten over buitenlandse bezoekers waren ook de reden dat de plaats Fujikawaguchiko een soort scherm heeft opgehangen dat overlast moet tegengaan van toeristen die foto's maken van Fuji. Inwoners klaagden dat buitenlanders overlast veroorzaakten door tegenover een filiaal van een bekende supermarktketen een foto te maken van zowel de winkel als Fuji op de achtergrond. Zij lieten afval achter op straat en hielden zich niet aan de verkeersregels.

Meer uit Financieel

Lichte daling goederenoverslag Rotterdamse haven

ROTTERDAM (ANP) - De goederenoverslag in de Rotterdamse haven is in de eerste negen maanden van 2024 licht gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De afname komt vooral door minder overslag van kolen en ruwe olie. Het herstel van de containeroverslag heeft zich de afgelopen maanden wel verder doorgezet.

36 minuten geleden
Particuliere verhuurders vinden oproep Knot eigenlijk al te laat

AMSTERDAM (ANP) - Particuliere verhuurders zijn blij met de oproep van president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB) om de huurwet terug te draaien. "Het is eigenlijk al veel te laat, want het kwaad op de woningmarkt is al geschied, maar misschien kunnen we zo de schade beperken", stelde Kavish Partiman van Vastgoed Belang, de organisatie van particuliere verhuurders.

59 minuten geleden
Apple-topman belooft investeringen in China uit te breiden

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) - Apple zal zijn investeringen in China blijven uitbreiden. Dat heeft topman Tim Cook beloofd in een gesprek met de Chinese minister van Industrie en Informatietechnologie, Jin Zhuanglong.

1 uur geleden
AkzoNobel zakt op Damrak na kwartaalcijfers

AMSTERDAM (ANP) - AkzoNobel behoorde woensdag tot de verliezers op de Amsterdamse beurs. De verffabrikant zag de omzet en nettowinst dalen in het derde kwartaal. Het bedrijf kampte met een zwakkere vraag naar verf in China en met hogere loonkosten, en werd ook iets voorzichtiger over de winst dit jaar. Volgens topman Greg Poux-Guillaume stegen de bedrijfskosten op jaarbasis, maar namen ze wel af ten opzichte van het vorige kwartaal.

1 uur geleden
Resultaten AkzoNobel en Heineken centraal op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - Op de Amsterdamse beurs gaat de aandacht woensdag uit naar de resultaten van AkzoNobel en Heineken. Verffabrikant AkzoNobel zag de omzet en nettowinst dalen in het derde kwartaal. Het bedrijf kampt onder meer met een zwakkere vraag naar verf en met hoge kosten. Volgens topman Greg Poux-Guillaume stegen de bedrijfskosten op jaarbasis, maar namen ze wel af ten opzichte van het vorige kwartaal.

2 uur geleden
Heineken verkoopt iets meer dan in tegenvallende zomer van 2023

AMSTERDAM (ANP) - Heineken heeft de afgelopen zomermaanden iets meer bier verkocht dan tijdens het tegenvallende derde kwartaal van vorig jaar. In Europa en de regio Afrika/Midden-Oosten dronken consumenten meer bier van het concern, dat ook onder meer Amstel en Desperados in handen heeft. In de Verenigde Staten en de Aziatisch/Pacifische regio vielen de verkopen tegen.

2 uur geleden
Steeds meer woningbranden door laden accu's fietsen en brommers

DEN HAAG (ANP) - Het aantal woningbranden dat wordt veroorzaakt door accu's van elektrische fietsen, scooters en bromfietsen stijgt, blijkt uit cijfers van het Verbond van Verzekeraars. In totaal waren accu's en batterijen vorig jaar de vermoedelijke oorzaak van 5 procent van de woningbranden. In 2022 was dat nog 3 procent.

2 uur geleden