Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oproepen in Japan tot hogere prijzen voor toeristen om drukte

Oproepen in Japan tot hogere prijzen voor toeristen om drukte

TOKIO (ANP/BLOOMBERG) - In Japan gaan er steeds meer stemmen op voor hogere prijzen van bijvoorbeeld tickets van bezienswaardigheden voor toeristen. Het Aziatische land ontvangt namelijk grote aantallen buitenlandse bezoekers wat heeft geleid tot klachten over drukte en ook ongepast gedrag. Door hogere prijzen zouden die bezoekersaantallen binnen de perken gehouden kunnen worden, terwijl de inkomsten uit toerisme op peil blijven.

Volgens het Japanse nationale toerismebureau kwamen er in mei ruim 3 miljoen buitenlandse toeristen naar het land. Het is de derde maand op rij dat het om meer dan 3 miljoen gaat. Door de zwakke yen is een reis naar Japan betaalbaarder geworden, wat dus helpt bij het toerisme.

Maar steeds meer Japanners ergeren zich aan de drukte, bijvoorbeeld omdat bezienswaardigheden en andere attracties te druk zijn om te bezoeken of omdat er amper ruimte is in het openbaar vervoer.

Hogere prijzen

De burgemeester van de westelijke stad Himeij heeft nu gezegd dat dat hij fors hogere prijzen wil vragen voor buitenlanders die een bezoek brengen aan het beroemde eeuwenoude Himeij-kasteel. Dat kasteel staat op de Werelderfgoedlijst en behoort tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Japan. De burgemeester wil nu een prijs voor toegang voor buitenlanders gaan vragen van ongeveer 30 dollar, en 5 dollar voor lokale bezoekers. Nu zijn ticketprijzen voor volwassenen ruim 6 dollar per kaartje.

De gouverneur van de prefectuur Osaka heeft gezegd dat plan te steunen en ook hogere toegangsprijzen te willen vragen voor buitenlandse bezoekers van het Osaka-kasteel, wat ook tot de belangrijkste toeristische trekpleisters van Japan behoort.

Fuji

Er zijn al beperkingen opgelegd bij het aantal bezoekers dat deze zomer de beroemde berg Fuji mag beklimmen om drukte en vervuiling met zwerfafval te verminderen. Per dag mogen er 4000 mensen naar de top van de berg. Zij moeten een kaartje kopen van ruim 13 dollar. Fuji, een vulkaan, is met 3776 meter de hoogste berg van Japan.

Klachten over buitenlandse bezoekers waren ook de reden dat de plaats Fujikawaguchiko een soort scherm heeft opgehangen dat overlast moet tegengaan van toeristen die foto's maken van Fuji. Inwoners klaagden dat buitenlanders overlast veroorzaakten door tegenover een filiaal van een bekende supermarktketen een foto te maken van zowel de winkel als Fuji op de achtergrond. Zij lieten afval achter op straat en hielden zich niet aan de verkeersregels.

Meer uit Financieel

Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP/RTR) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

1 uur geleden
Minder dan één procent van Windows-apparaten getroffen door storing

REDMOND (ANP) - De wereldwijde computerstoring die vrijdag voor veel problemen zorgde, trof een kleine 8,5 miljoen apparaten die op Windows draaiden. Dat is minder dan één procent van het totaal, zo heeft Microsoft laten weten in een blogpost. Het bedrijf erkent dat vanwege de cruciale systemen die werden getroffen, de maatschappelijk en economische gevolgen wel degelijk ontzettend groot waren.

3 uur geleden
Nigeriaanse boete van 220 miljoen dollar voor Facebook-moeder Meta

ABUJA (ANP/AFP) - Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, heeft in Nigeria een boete gekregen van 220 miljoen dollar voor "herhaalde" schendingen van privacywetgeving en rechten van consumenten. Ook zou Meta zijn dominante marktpositie hebben misbruikt in Nigeria.

18 uur geleden
Activistische belegger Elliott heeft belang Starbucks, aldus media

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - De bekende activistische investeerder Elliott Investment Management heeft een "aanzienlijk" belang genomen in koffieketen Starbucks. Dat meldden The Wall Street Journal en Financial Times op basis van ingewijden. Elliott zou nu bij Starbucks aandringen op verbetering, na een flinke koersval van het aandeel op de beurs dit jaar en tegenvallende verkoopcijfers.

20 uur geleden
Grote staking dreigt bij Disneyland in Californië

ANAHEIM (ANP/AFP) - Duizenden werknemers van Disneyland in Californië dreigen het werk neer te leggen uit protest tegen vastgelopen gesprekken tussen vakbonden en het entertainmentbedrijf over hogere lonen en andere arbeidsvoorwaarden. De vakbondsleden hebben ingestemd met goedkeuring voor mogelijke stakingen.

20 uur geleden
Boeing verwacht verdubbeling commerciële luchtvaartvloot in 2043

SEATTLE (ANP/AFP/RTR) - De wereldwijde vloot van commerciële vliegtuigen zal in 2043 bijna zijn verdubbeld door de sterke groei van de luchtvaart. Volgens Boeing hebben maatschappijen dan in totaal 50.170 toestellen in gebruik, vergeleken met 26.750 vliegtuigen afgelopen jaar.

21 uur geleden
Luchthaven Hongkong weer operationeel na storing

HONGKONG (ANP/RTR) - De luchthaven van Hongkong is weer volledig operationeel na de grote wereldwijde computerstoring op vrijdag die onder meer het internationale vliegverkeer ernstig verstoorde. Volgens Chinese staatsmedia zijn de activiteiten op Hong Kong International Airport nu weer volledig normaal.

23 uur geleden