Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oproep op X aan Musk om Starlink beschikbaar te maken in Gaza

Oproep op X aan Musk om Starlink beschikbaar te maken in Gaza

DOHA (ANP) - Op socialemediaplatform X roepen veel mensen Elon Musk op om satellietdienst Starlink, die internettoegang verschaft in afgelegen gebieden, beschikbaar te maken in de Gazastrook. Vrijwel alle reguliere communicatiediensten in het gebied zijn namelijk uitgevallen, meldt nieuwszender Al Jazeera. De hashtag "starlinkforgaza" is inmiddels trending op het platform, met meer dan een half miljoen posts.

"Gaza wordt afgeslacht. Reddingswerkers kunnen geen noodoproepen meer ontvangen. De mensen van Gaza hebben internet nodig", twittert iemand bijvoorbeeld. "Elon Musk is momenteel de enige hoop voor Gaza", zegt een ander. Starlink wordt gerund door ruimtevaartbedrijf SpaceX van Musk, die ook de eigenaar is van X. Musk heeft nog niet op de oproep gereageerd.

Het is volgens Al Jazeera onduidelijk of Starlink de diensten naar Gaza kan uitbreiden, onder meer vanwege de opgelegde blokkade door Israël. Volgens de nieuwszender heeft Musk de afgelopen tijd ook amper signalen gegeven dat hij bereid zou zijn om de communicatiemogelijkheden van de Palestijnen in Gaza te verbeteren. Musk zou wel in gesprek zijn met Israël om daar Starlink-diensten aan te bieden.

Meer uit Buitenland

Trump: Harris is makkelijker te verslaan dan Biden

NEW YORK (ANP) - Donald Trump denkt dat Kamala Harris bij de presidentsverkiezingen in november makkelijker te verslaan is dan Joe Biden was geweest. Dat zei de oud-president zondag op CNN. Trump en zijn campagne vielen na de terugtrekking van Biden zowel de president als vicepresident Harris aan op social media.

31 minuten geleden
Ook Californische gouverneur Newsom schaart zich achter Harris

SACRAMENTO (ANP) - De gouverneur van de staat California Gavin Newsom heeft zijn steun uitgesproken voor Kamala Harris als de Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen in november. Newsom gold de afgelopen weken als de belangrijkste rivaal voor Harris in het geval dat Joe Biden uit de race zou stappen. Dat deed de president zondag.

3 uur geleden
Team Kamala Harris begonnen met campagnetelefoontjes

WASHINGTON (ANP) - Medewerkers en medestanders van de Amerikaanse vicepresident Kamala Harris zijn zondag direct begonnen met het voeren van gesprekken om de steun van gedelegeerden te krijgen voor haar nominatie in aanloop naar de Democratische partijconventie in augustus. Een bron meldt aan persbureau Reuters dat een flink team direct na de terugtrekking van Joe Biden is gestart met telefoontjes voor Harris.

4 uur geleden
Zelensky respecteert 'moeilijke, maar sterke beslissing' Biden

KYIV (ANP) - De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft zondagavond gereageerd op het nieuws dat Joe Biden zich terugtrekt uit de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zelensky prees Biden om deze "moeilijke, maar sterke beslissing".

4 uur geleden
Witte Huis benadrukt dat Biden termijn als president afmaakt

WASHINGTON (ANP) - Het Witte Huis heeft zondag benadrukt dat Joe Biden zijn termijn als president afmaakt. "President Joe Biden kijkt er naar uit om zijn termijn af te maken en om meer historische resultaten te behalen voor het Amerikaanse volk", zegt een woordvoerder in een verklaring aan de Amerikaanse nieuwszender CNN. "Hij zal blijven vechten om de vrijheden van Amerikanen te beschermen", aldus de woordvoerder.

6 uur geleden
Vicepresidentskandidaat Vance bekritiseert Biden en Harris

WASHINGTON (ANP) - James David (J.D.) Vance, de Republikeinse kandidaat voor het vicepresidentschap, heeft de Amerikaanse president Joe Biden zondag "de slechtste president" genoemd die hij in zijn hele leven heeft meegemaakt. In zijn bericht op X stelt hij ook dat vicepresident Kamala Harris "met iedere stap naast Biden stond".

6 uur geleden
CNN: Harris pas zondag op de hoogte gesteld van beslissing Biden

WASHINGTON (ANP) - Het nieuws over de terugtrekking van Joe Biden als kandidaat voor het Amerikaanse presidentschap kwam als een verrassing voor zijn team én voor vicepresident Kamala Harris. Terwijl enkele functionarissen al zaterdagavond op de hoogte waren gesteld, werd Harris pas zondag geïnformeerd, stelt een bron van CNN.

7 uur geleden