Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oproep Nadia Moussaid voor petitie voor kinderen Gaza en Israël

Oproep Nadia Moussaid voor petitie voor kinderen Gaza en Israël

HILVERSUM (ANP) - Nadia Moussaid heeft als ambassadeur van hulporganisatie Save the Children aandacht gevraagd voor een petitie waarin de Nederlandse regering wordt verzocht zich in te zetten voor een staakt-het-vuren tijdens de oorlog tussen Hamas en Israël. In de oproep, die vrijdag op sociale media is gedeeld, beschrijft de 39-jarige presentatrice welke gevolgen de geweldsuitbarsting heeft voor kinderen uit Gaza en Israël.

"Kinderen uit Gaza en Israël maken op dit moment de meest verschrikkelijke dingen mee. Ze zijn doodsbang, verliezen geliefden. In het ergste geval raken ze verwond, of vinden zelfs de dood. Dit kan en dit mag niet", aldus Moussaid, die in 2019 ambassadeur werd. Er is Save the Children alles aan gelegen dat de "Nederlandse regering bij de betrokken partijen aandringt op een staakt-het-vuren", zodat kinderen uit Gaza en Israël "worden beschermd en geholpen om in veiligheid te komen".

Door het aanhoudende geweld, na de verrassingsaanval van Hamas op 7 oktober, zijn na aanvallen van het Israëlische leger volgens de laatste cijfers aan Palestijnse zijde 7326 dodelijke slachtoffers gevallen. Onder hen zouden 3038 kinderen zijn. Het dodental in Israël staat op zeker 1400, hoeveel daarvan kinderen zijn is niet bekend.

Meer uit Binnenland

Loods van golfclub in Bosch en Duin afgebrand

BOSCH EN DUIN (ANP) - Een loods op het terrein van de golfclub De Pan in Bosch en Duin (Utrecht) is zondag afgebrand. De brand was in de loop van de middag onder controle, meldt de brandweer.

2 uur geleden
Komende week begint koel, in het weekend mogelijk zomers warm

HOUTEN (ANP) - Het zomerse weer van afgelopen dagen verdwijnt begin komende week even naar de achtergrond. Weerbureau Weeronline verwacht een koel en hier en daar ook nat begin van de werkweek. Vanaf donderdag loopt de temperatuur weer op, met mogelijk lokaal zomerse waarden in het weekend.

3 uur geleden
Schoenenprotest Groningen is actie tegen geweld en honger in Gaza

GRONINGEN (ANP) - Duizenden kinderschoenen zijn zondag in een groot vierkant neergezet op de Grote Markt in Groningen. Met het 'schoenenprotest' herdenkt de stichting Plant een Olijfboom meer dan 16.000 Palestijnse kinderen die zijn omgekomen in Gaza, sinds Israël aanvallen is gaan uitvoeren na de Hamas-aanval van 7 oktober.

4 uur geleden
Brandje op Pannenkoekenboot Rotterdam

ROTTERDAM (ANP) - Op de Pannenkoekenboot in Rotterdam is zondag een brandje geweest in een elektrakast. Dat bevestigt een woordvoerder van de brandweer na berichtgeving door Rotterdamse media.

5 uur geleden
Inwoner Rijswijk wint Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro bruto

RIJSWIJK (ANP) - Een inwoner van Rijswijk heeft zaterdag bij de wekelijkse trekking de Lotto-Jackpot van 5,3 miljoen euro gewonnen, meldt de Nederlandse Loterij. Het is een brutobedrag, waarover nog 30,5 procent kansspelbelasting wordt ingehouden.

5 uur geleden
Jongen (15) komt om door tractorongeluk in Nagele, kind (6) gewond

NAGELE (ANP) - Een 15-jarige jongen uit Urk is zaterdagavond overleden door een ongeluk met een tractor in het dorp Nagele in Flevoland, meldt de politie. Een 6-jarig kind raakte hierbij gewond.

6 uur geleden
Code geel in oosten van het land om onweersbuien

DE BILT (ANP) - Het KNMI heeft tot zondagavond 20.00 uur code geel afgegeven voor Gelderland, Overijssel, Flevoland, Drenthe, Groningen en Friesland. Volgens het weerinstituut komen vooral in het oosten van het land onweersbuien voor.

7 uur geleden