Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oprichter Loterijverlies niet in rechtbank door code rood

Oprichter Loterijverlies niet in rechtbank door code rood

ZWOLLE (ANP) - De rechtszaak tegen de oprichter van stichting Loterijverlies is maandag in Zwolle aangehouden vanwege code rood. Ferdy R. wordt verdacht van het verduisteren van 2,8 miljoen euro van de stichting. De 40-jarige R. uit het Noord-Hollandse Bergen en zijn advocaat verschenen niet op de zitting in Zwolle vanwege de weersomstandigheden.

"R. komt zijn woonwijk niet uit", zei de voorzitter. Stichting Loterijverlies voert namens duizenden deelnemers actie tegen de Staatsloterij. Ze voelen zich misleid omdat hun winstkansen kleiner zouden zijn dan voorgespiegeld. De 2,8 miljoen euro die de stichting in zijn 'oorlogskas' had, "werd echter door R. beschouwd als zijn eigen geld waarover hij vrijelijk kon beschikken", zei de officier van justitie. Het geld zou zijn doorgeschoven naar Guernsey, het Kanaaleiland met een gunstig belastingklimaat.

Met het geld zou R. ook zijn huidige woning in Bergen betaald hebben. Daarnaast lichtte R. de fiscus op, zo betoogde de officier van justitie. Naast 396.000 euro aan omzetbelasting onthield R. de Belastingdienst ook nog 668.000 euro inkomstenbelasting. Een poging tot schikking tussen de stichting Loterijverlies en R. mislukte afgelopen jaar, zei de officier.

Het strafrechtelijk onderzoek, met een dossier van ruim 5000 pagina's, is af. De advocaat van de verdachte wil nog enkele getuigen horen, maar het Openbaar Ministerie ziet daar niets in. De rechtbank besloot de verdediging toch nog een tweede kans te geven dat verzoek op een zitting toe te lichten. Na die zitting in april wordt de zaak vermoedelijk na de zomer inhoudelijk behandeld.

Meer uit Binnenland

ON! spant kort geding aan tegen NPO

HILVERSUM (ANP) - Ongehoord Nederland (ON!) heeft een kort geding aangespannen tegen de Raad van Bestuur van de NPO. Advocaat Hakan Külcü van de omroep liet vrijdag weten dat een voorlopige voorziening is aangevraagd. Het kort geding richt zich op de periodieke rapportages die ON! sinds begin dit jaar moet inleveren bij de NPO.

14 minuten geleden
Arnhem maakt plaats voor 200 asielzoekers, Zwolle voor 60

ARNHEM (ANP) - Arnhem maakt per onmiddellijk plaats voor tweehonderd volwassen asielzoekers. De gemeente laat vrijdagavond een schip met 95 opvangplekken afmeren aan de Rijnkade. In het weekend of in elk geval zo snel mogelijk arriveert een tweede cruiseschip, aldus een woordvoerder van de gemeente.

1 uur geleden
Zeven agenten lichtgewond geraakt tijdens Ajax - Marseille

AMSTERDAM (ANP) - Zeven politieagenten zijn donderdagavond lichtgewond geraakt tijdens hun inzet bij de voetbalwedstrijd Ajax - Olympique Marseille, meldt de politie vrijdag. Het gaat om verwondingen zoals brandwonden en gehoorschade. Een agent is in het gezicht geslagen. De agenten hebben aangifte gedaan.

2 uur geleden
OM eist 25 jaar en levenslang voor moorden Lieshout en Amsterdam

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een levenslange celstraf geëist tegen de 52-jarige Bill C. voor twee moorden. Tegen de 34-jarige medeverdachte Sharona de J. luidde de eis 25 jaar cel. Het tweetal staat voor de rechtbank in Den Bosch terecht voor de moord op zakenman Willem van der Willigen (70) in Lieshout, in mei 2021, en voor de moord op Benito van Ommeren (65) een maand later in Amsterdam.

2 uur geleden
Provincie: RIVM-studie stimulans voor werken aan schonere IJmond

HAARLEM (ANP) - De provincie Noord-Holland ziet in het rapport van het RIVM over Tata Steel een stimulans en bevestiging om hard te blijven werken aan een gezondere en schonere IJmond. Verder vindt de provincie dat Tata Steel de uitstoot van stoffen zo snel mogelijk moet verminderen en de staalproductie moet verduurzamen door het maken van 'groen' staal.

2 uur geleden
Advocaat Ficq vindt uitkomst RIVM-rapport Tata Steel 'shockerend'

VELSEN (ANP) - Advocaat Bénédicte Ficq noemt het rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de kortere levensverwachting en de gezondheidsrisico's door de uitstoot van Tata Steel "shockerend". Uit het nieuwe onderzoek van het RIVM blijkt dat de emissies de levensverwachting van inwoners van Wijk aan Zee met 2,5 maand verkorten.

3 uur geleden
Dorpsraad: uitstoot leidt onomstotelijk tot gezondheidsschade

WIJK AAN ZEE (ANP) - De dorpsraad Wijk aan Zee is blij dat dat nu officieel is geconstateerd dat de uitstoot van Tata Steel onomstotelijk leidt tot gezondheidsschade. Dat stelt Linda Valent, woordvoerster van de dorpsraad Wijk aan Zee. Ze reageert daarmee op de conclusies van een RIVM-onderzoek naar gezondheidsrisico's die voortkomen uit de uitstoot van Tata Steel.

3 uur geleden