Webmail

Kies je webmail

Omdat ZeelandNet ook DELTA webmail aanbiedt, vragen we je eenmalig je voorkeur op te geven.

Oppositiepartijen willen meer ruimte voor zorgbonus

Oppositiepartijen willen meer ruimte voor zorgbonus

DEN HAAG (ANP) - Het kabinet zou meer geld moeten uittrekken om zorgpersoneel dit jaar een bonus uit te keren. Dat vinden de PvdA, SP en PVV. Elke zorgmedewerker zou het bedrag van 500 euro moeten krijgen dat vorig jaar in het vooruitzicht werd gesteld.

Als blijk van waardering voor hun inzet in de coronacrisis kwam het kabinet vorig jaar met een bonus voor zorgmedewerkers, van 1000 euro. Het idee was om deze uit te keren aan mensen die veel extra werkdruk hadden vanwege de crisis, maar er kwamen veel meer aanvragen door zorginstellingen dan van tevoren werd aangenomen. Daardoor werd het budget overschreden.

Minister Tamara van Ark (Medische Zorg) stelde de Kamer daarom eerder deze week voor een keuze voor 2021. Eén mogelijkheid is dat er aan de 500 euro wordt vastgehouden. Dan kunnen binnen het budget zo'n 800.000 zorgverleners die maximaal 1,5 keer modaal verdienen een bonus krijgen. Als elke zorgmedewerker een bonus moet krijgen, slinkt de omvang ervan naar 200 tot 240 euro.

Lilian Marijnissen trok donderdag in het coronadebat de vergelijking met de toegangstesten voor evenementen, waarvoor het kabinet 1,1 miljard euro heeft gereserveerd. "Zwaar gênant", vindt Marijnissen het, "en een klap in het gezicht van alle zorgmedewerkers". Ook PvdA-leider Lilianne Ploumen vindt dat de bonus van 500 euro naar alle mensen in de zorg moet gaan. Geert Wilders vindt dat minister Van Ark de Kamer voor een vals dilemma heeft gesteld. "Hou op met die gierigheid en geef iedereen die bonus van 500 euro", aldus de PVV-leider.

Meer uit Binnenland

COA: vrijdag genoeg opvangplekken, naar verwachting zaterdag ook

TER APEL (ANP) - Alle asielzoekers die zich vrijdag in Ter Apel melden, kunnen worden opgevangen. Dat meldt een woordvoerder van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA). Vrijdag worden in totaal ruim 1900 mensen opgevangen in Ter Apel. Het COA zei eerder op de dag al te verwachten hen allemaal "een bed en onderdak" te kunnen geven. De woordvoerder zegt dat de verwachting is dat er zaterdag ook genoeg plekken zijn.

6 uur geleden
ON! spant kort geding aan tegen NPO

HILVERSUM (ANP) - Ongehoord Nederland (ON!) heeft een kort geding aangespannen tegen de Raad van Bestuur van de NPO. Advocaat Hakan Külcü van de omroep liet vrijdag weten dat een voorlopige voorziening is aangevraagd. Het kort geding richt zich op de periodieke rapportages die ON! sinds begin dit jaar moet inleveren bij de NPO.

9 uur geleden
Arnhem maakt plaats voor 200 asielzoekers, Zwolle voor 60

ARNHEM (ANP) - Arnhem maakt per onmiddellijk plaats voor tweehonderd volwassen asielzoekers. De gemeente laat vrijdagavond een schip met 95 opvangplekken afmeren aan de Rijnkade. In het weekend of in elk geval zo snel mogelijk arriveert een tweede cruiseschip, aldus een woordvoerder van de gemeente.

10 uur geleden
Zeven agenten lichtgewond geraakt tijdens Ajax - Marseille

AMSTERDAM (ANP) - Zeven politieagenten zijn donderdagavond lichtgewond geraakt tijdens hun inzet bij de voetbalwedstrijd Ajax - Olympique Marseille, meldt de politie vrijdag. Het gaat om verwondingen zoals brandwonden en gehoorschade. Een agent is in het gezicht geslagen. De agenten hebben aangifte gedaan.

11 uur geleden
OM eist 25 jaar en levenslang voor moorden Lieshout en Amsterdam

DEN BOSCH (ANP) - Het Openbaar Ministerie heeft vrijdag een levenslange celstraf geëist tegen de 52-jarige Bill C. voor twee moorden. Tegen de 34-jarige medeverdachte Sharona de J. luidde de eis 25 jaar cel. Het tweetal staat voor de rechtbank in Den Bosch terecht voor de moord op zakenman Willem van der Willigen (70) in Lieshout, in mei 2021, en voor de moord op Benito van Ommeren (65) een maand later in Amsterdam.

11 uur geleden
Provincie: RIVM-studie stimulans voor werken aan schonere IJmond

HAARLEM (ANP) - De provincie Noord-Holland ziet in het rapport van het RIVM over Tata Steel een stimulans en bevestiging om hard te blijven werken aan een gezondere en schonere IJmond. Verder vindt de provincie dat Tata Steel de uitstoot van stoffen zo snel mogelijk moet verminderen en de staalproductie moet verduurzamen door het maken van 'groen' staal.

12 uur geleden
Advocaat Ficq vindt uitkomst RIVM-rapport Tata Steel 'shockerend'

VELSEN (ANP) - Advocaat Bénédicte Ficq noemt het rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de kortere levensverwachting en de gezondheidsrisico's door de uitstoot van Tata Steel "shockerend". Uit het nieuwe onderzoek van het RIVM blijkt dat de emissies de levensverwachting van inwoners van Wijk aan Zee met 2,5 maand verkorten.

12 uur geleden